Kend forskellen mellem for tidlig ejakulation og erektil dysfunktion

, Jakarta – For tidlig sædafgang og erektil dysfunktion er to tilstande, der er skræmmende for de fleste mænd. Alligevel er der stadig mange mænd, der ikke kender forskellen på de to, så de har potentialet til at tage den forkerte behandling.

For tidlig sædafgang og erektil dysfunktion er to forskellige tilstande, der nogle gange hænger sammen, men kan også forekomme hver for sig. Nogle gange kan for tidlig sædafgang være et tegn på en mand, der har erektil dysfunktion, hvilket er en tilstand, hvor en mand ikke kan opretholde en erektion fast nok til sex.

Men fordi erektion slutter efter ejakulation, kan det være svært at sige, om problemet er for tidlig sædafgang eller erektil dysfunktion. Nå, kender forskellen mellem for tidlig sædafgang og erektil dysfunktion her.

Forskellen mellem for tidlig ejakulation og erektil dysfunktion

For tidlig sædafgang er en tilstand, når en mand oplever en orgasme før samleje eller mindre end et minut efter påbegyndelse af samleje. Der er ikke noget bestemt tidsmål for, hvornår en mand skal have ejakulation under samleje. Men hvis du ejakulerer og mister din erektion for hurtigt, kan både du og din partner muligvis ikke nå klimaks eller få seksuel tilfredsstillelse.

Mens erektil dysfunktion er en mands manglende evne til at opretholde en erektion fast nok til samleje. Denne tilstand kaldes undertiden impotens. Det er forskellen mellem for tidlig sædafgang og erektil dysfunktion set fra forståelsen.

Læs også: Impotens mand, kone kan gøre disse 4 ting

Forskellen mellem for tidlig ejakulation og erektil dysfunktion

Forskellen på for tidlig sædafgang og erektil dysfunktion set ud fra årsagen er, at for tidlig sædafgang normalt er forårsaget af psykologiske faktorer hos manden selv, mens erektil dysfunktion oftere skyldes noget fysisk.

Adskillige psykologiske faktorer spiller en rolle i at forårsage for tidlig sædafgang, herunder seksuel oplevelse i en tidlig alder, seksuel chikane, dårligt kropsbillede og depression. Men bortset fra psykologiske faktorer bidrager flere biologiske faktorer også til udviklingen af ​​disse seksuelle problemer, såsom unormale hormonniveauer, unormale niveauer af hjernekemikalier (neurotransmittere), problemer med prostata eller urinrør og nedarvede gener.

Nå, erektil dysfunktion kan være en faktor, der forårsager for tidlig ejakulation. Mænd, der bekymrer sig om ikke at kunne opretholde en erektion under samleje, kan udvikle et mønster, hvor de skynder sig at få udløsning, og det kan være en vanskelig vane at bryde.

Mens de fleste erektil dysfunktion er forårsaget af fysiske problemer, forværres det af psykiske problemer. Nogle af de fysiske årsager til erektil dysfunktion omfatter:

  • Usund livsstil, såsom rygning eller overdrevent alkoholforbrug
  • Fedme.
  • Højt kolesteroltal.
  • Højt blodtryk.
  • Neurologiske sygdomme, såsom Parkinsons sygdom.
  • Problemer med blodkar, såsom tilstoppede arterier (aterosklerose).
  • Peyronies sygdom, udvikling af arvæv inde i penis.
  • Diabetes.
  • Kirurgi eller skade, der påvirker bækkenområdet eller rygmarven.

En række psykologiske problemer kan også forstyrre seksuelle følelser og forårsage eller forværre erektil dysfunktion, såsom depression, angst eller stress.

Læs også: Erektil dysfunktionsforstyrrelse midt i en pandemi, her er fakta

Forskelle i symptomer at forstå

Det vigtigste symptom på for tidlig sædafgang er manglende evne til at forsinke sædafgang i mere end et minut efter penetration. Det er muligt i alle seksuelle situationer, også under onani. Mens symptomerne på vedvarende erektil dysfunktion, herunder vanskeligheder med at opnå en erektion, vanskeligheder med at opretholde en erektion og nedsat seksuel lyst.

Forskelle i håndtering

Almindelige behandlingsmuligheder, der bruges til at behandle for tidlig sædafgang, omfatter adfærdsteknikker, topiske bedøvelsesmidler, medicin og rådgivning. Det kan tage tid at finde den rigtige behandling eller kombination af behandlinger.

Den måde at håndtere erektil dysfunktion på, som læger vil gøre først, er at behandle den helbredstilstand, der forårsager eller forværrer det seksuelle problem. Baseret på årsagen, sværhedsgraden af ​​erektil dysfunktion og underliggende helbredstilstande, vil din læge give flere behandlingsmuligheder.

Læs også: Magiske servietter forhindrer for tidlig sædafgang, myte eller fakta?

Det er forskellen mellem for tidlig ejakulation og erektil dysfunktion med hensyn til forståelse, årsager, symptomer og hvordan man håndterer dem. Hvis du stadig er forvirret, om de seksuelle symptomer, du oplever, er erektil dysfunktion eller for tidlig sædafgang, kan du spørge din læge gennem ansøgningen . Ingen grund til at skamme sig, du kan frit spørge lægen igennem Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent applikationen lige nu.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. For tidlig sædafgang.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Erektil dysfunktion