5 måder at overvinde trætte øjne på grund af astenopi

, Jakarta – Ethvert medlem af kroppen, selv inklusive øjnene, kan opleve træthed. Øjne, der føles trætte, kan forårsage ubehagelige tilstande for den syge. Selvom øjentræthed eller astenopi ikke er et alvorligt sundhedsproblem, kan den tilstand, der ikke behandles med det samme, forstyrre aktiviteter.

Læs også: Træthed i øjnene, genkend symptomerne

Generelt kan trætte øjne overvindes ved at opfylde behovet for hvile. Men hvis trætte øjne varer i lang tid, er denne tilstand kategoriseret som en øjenlidelse. Det skader aldrig at kende en enkel måde at håndtere trætte øjne på, så det ikke forstyrrer dagligdagen.

Genkend symptomerne på trætte øjne

Trætte øjne kan være forårsaget af flere faktorer, såsom at stirre på gadgets i lang tid, læse for længe i svagt lys, blive udsat for for stærkt lys og køre i lang tid. Du bør være opmærksom på de aktiviteter, du laver, når du oplever trætte øjne.

Trætte øjne kan give symptomer hos patienter. Rapporteret fra Healthline , symptomerne på astenopi eller øjentræthed er forskellige for hver patient og afhænger af årsagen. Alligevel er der nogle almindelige symptomer for mennesker med trætte øjne, såsom smerter omkring øjnene, kløende øjne, hovedpine, når du laver aktiviteter, der bruger dine øjenorganer kontinuerligt, og tørre øjne.

Ikke kun det, mennesker med astenopi oplever også ændringer i synet, der er mere følsomme, når de ser lys og synet bliver sløret. Faktisk har mennesker med astenopi nogle gange svært ved at åbne deres øjne, når de oplever astenopi. Rapporteret fra American Academy of Ophthalmology Mennesker med astenopi oplever nogle gange flere andre symptomer, såsom migræne, der forårsager kvalme og trækninger i nogle muskler omkring ansigtet eller øjnene.

Tøv ikke med at lave en undersøgelse på det nærmeste hospital, når du oplever nogle symptomer på træthed i øjnene. Trætte øjne, der ikke behandles med det samme, kan forårsage komplikationer i øjensundheden, såsom astigmatisme og hypermetropi.

Læs også: Kan du lide at se maraton? Disse er tips til at hvile dine øjne

Måder at overvinde astenopi

Derfor er det nødvendigt at gøre flere ting for at beskytte og beskytte øjnene mod astenopi, såsom:

1. Hvil dine øjne

Rapporteret fra Meget godt helbred , en kraftfuld måde, der kan overvinde trætte øjne ved at hvile trætte øjne. Hvis du begynder at opleve symptomer på øjentræthed eller astenopi, er det bedst at lukke øjnene i et par minutter og undgå at se på genstande, der er for små.

2. Vær opmærksom på lyset, der kommer fra gadgetten

En anden måde, der kan prøves, er ved at være opmærksom på computerskærmens placering. Hold det lavere end øjenhøjde for at øge vandproduktionen og lindre trætte øjne. En anden fordel, hvis skærmens position er lavere, er at undgå, at nakkemusklerne er så spændte, fordi de altid stirrer direkte på computerskærmen.

3. Brug øjendråber

Brugen af ​​gadgets kan forårsage tørre øjne, der gør astenopi eller øjne trætte. Vi anbefaler at bruge øjendråber, hvis du oplever tørre øjne for at undgå træthed i øjnene. Bare rolig, du kan købe øjendråber uden at forlade huset med appen . Kom nu, Hent Ansøgning , lige nu!

4. Vær opmærksom på de genstande, du ser

Vi anbefaler, at når du oplever trætte øjne, skal du være opmærksom på det objekt, du fokuserer på. Undgå genstande, der er for små, når du oplever træthed i øjnene. Når du kører, er der ingen skade i at stoppe et øjeblik for at hvile dine øjne, der fokuserer på rejsen.

5. Øjenkomprimering

Måden at gøre øjnene mere afslappede på er, at du kan komprimere øjnene ved at bruge koldt vand og varmt vand skiftevis.

Læs også: TikTok-filtre kan virkelig forårsage blindhed?

Efter at have udført forebyggende aktiviteter for astenopi, er det vigtigste medicinsk kontrol mindst en gang om året. Glem ikke at spise fødevarer, der indeholder næringsstoffer til øjnene, såsom gulerødder, gul melon og ferskner.

Disse fødevarer indeholder carotenoider for at forhindre mangel på vitamin A. Så bortset fra livsstil skal du være opmærksom på kosten for at have sunde øjne.

Reference:

Meget godt helbred. Hentet 2020. En oversigt over astenopi

American Academy of Ophthalmology. Tilgået i 2020. Asthenopia

Healthline. Tilgået i 2020. Får lindring for astenopi