Klager over PCR-resultater tager lang tid at komme ud, her er grunden

, Jakarta - Corona-virussen, der forårsager COVID-19, er ikke sikker på, hvornår den vil ende. Vaccinen er stadig ved at blive testet, det er ikke sikkert, hvornår den vil være færdig og klar til brug af hele verdens befolkning. I mellemtiden bliver antallet af transmissioner højere hver dag, selvom sundhedsprotokoller fremmes.

I det mindste er omkring 58 millioner mennesker i verden blevet inficeret af denne dødelige virus. I mellemtiden er dødstallet fra denne virus nået op på 1,3 millioner, med en genopretningsrate på 40 millioner. Den indonesiske regering har gjort forskellige bestræbelser på at give den første håndtering af pandemien, herunder at øge antallet af laboratorier til påvisning af corona-virussen gennem antigenpodningstest, antistofhurtige tests og PCR.

Desværre er der stadig klager fra offentligheden over længden af ​​PCR-testresultaterne, som angiveligt skal vente mellem 10 til 15 dage, blot for at finde ud af, om testresultaterne er positive eller negative. Hvad gør så, at PCR-resultaterne først kan kendes om mere end en uge? Her er diskussionen!

Læs også : Forklaring af resultaterne af hurtige test og podningsprøver nogle gange anderledes

Forklaring af varigheden af ​​PCR-resultater

Som det viste sig, var en af ​​grundene til, at folk måtte vente længere på at finde ud af resultatet af PCR-undersøgelsen, at laboratoriets kapacitet blev anset for utilstrækkelig. Denne begrænsning kan ikke håndhæves, hvorfor testresultater tager længere tid.

Hver dag har hvert laboratorium bestemt et mål for at gennemføre PCR-testen. Men nogle gange er der forskellige forhold, der resulterer i, at betjente ikke er i stand til at nå testmålene, så de er uundgåeligt nødt til at vente længere end det faktiske tidspunkt.

For at forudse antallet af offentlige klager vedrørende længden af ​​PCR-testresultaterne, kan offentligheden udføre en antigenpodningstest eller en hurtig antigentest. Sammenlignet med PCR tager antigenpodningstesten meget kortere tid, hvilket kun er omkring 15 til 30 minutter.

Læs også: 10 Corona Virus Facts Du skal vide

Antigenpodning og PCR, hvilken er bedre?

Enkelt sagt udføres antigenpodning og PCR faktisk ved hjælp af podningsmetoden til prøveudtagning, som ikke er meget anderledes. Testprocessen har dog en forskel, antigenpodepinden testes med samme proces som antistofhurtigtestproceduren, så resultaterne kan kendes hurtigere.

Antigenpodningstestproceduren behøver ikke at udføres i laboratoriet, den kan også udføres uden for laboratoriet, så længe den udføres omhyggeligt og ved hjælp af passende reagenser.

Når en antigentest er udført, vil resultaterne vise reaktive, når en person er inficeret, og mængden af ​​virus er så høj. Det er, når personen har stor risiko for at overføre COVID-19 sygdommen til andre.

Læs også: Ud over Corona-virussen er der tale om 12 andre dødelige epidemier i historien

Sammenlignet med hurtige antistoftests har antigensvaber en højere pris. Denne pris er dog stadig relativt lav sammenlignet med PCR. Antigenpodningstesten kan ikke helt erstatte PCR, fordi nøjagtighedsniveauet ikke er så højt som PCR.

Alligevel kan denne coronavirusdetektionstest være et alternativt valg for folk, der har akutte behov og ikke har tid til at vente på resultaterne af PCR-testen. Især midt i en pandemisituation med stadig højere positive tal som nu.

I mellemtiden anbefaler regeringen ikke længere offentligheden at udføre hurtige antigentest. Ikke uden grund, selvom prisen er den billigste, anses denne forsøgsmetode for ude af stand til præcist at identificere corona-virussen. Det er sandt, at antistofhurtigtesten kun har en nøjagtighed på 18 procent.

Du kan lave en antigenpodningstest på den nærmeste klinik eller laboratorium. Foretag en reservation på forhånd ved hjælp af appen . Herefter kan du også snak med lægen for at diskutere resultaterne af den udførte antigenpodningstest.



Reference :
Kompas. Fået adgang i 2020. Ofte klaget, hvorfor har podnings- eller PCR-testresultater tendens til at være gamle?