Effektive måder at behandle kræftsår hos børn

Jakarta - Sariawan har et andet medicinsk navn, nemlig aftøs stomatitis . Denne tilstand kan kaldes "en million menneskers sygdom", fordi næsten alle har oplevet trøske, mindst en gang i deres liv. Når de opleves, er kræftsår smertefulde og ubehagelige, med hævede sår, der er ovale eller runde i form og hvide eller gule i farven. Hvad hvis børn opleves? Er der selvstændige skridt til at overvinde trøske hos børn? Kom så, find ud af mere nedenfor.

Læs også: Tag ikke fejl, her er hvordan du kan se forskel på almindelig trøske og symptomer på mundkræft

Uafhængig vej til lægens recept

Fortæl ikke med det samme din lille at tage stoffer til behandling af kræftsår, mor. Kræftsår går normalt over af sig selv i løbet af en til to uger. Der er dog adskillige selvmedicinering til at reducere eller behandle smerten ved kræftsår hos børn. For eksempel:

  • Undgå alle triggere, der kan forværre kræftsår.
  • Prøv at gurgle med en saltopløsning eller bagepulver. Dosis er omkring 1 tsk bagepulver og en halv kop varmt vand.
  • Brug et sugerør, når du drikker for at mindske smerter.
  • Brug ikke tandpasta med ingredienser, der f.eks. kan forårsage irritation natriumlaurylsulfat .
  • Drik mere vand. Selv om det er ret trivielt, men dette kan hjælpe med at fremskynde helingen af ​​kræftsår.
  • Spis blød mad og undgå sure, salte, krydrede og varme drikke.

Hvordan man behandler kræftsår med naturlige ingredienser kan også være gennem maden. Tilskynd børn til at spise masser af grøntsager og frugter, der er rige på vitamin C, B, folat og jern. Hvis det skønnes nødvendigt, kan dit lille barn også tage kosttilskud, der indeholder disse vitaminer. Vitamin B-kompleks og C kan fremskynde helingen af ​​kræftsår.

Hvis ovenstående metoder ikke er effektive til at reducere smerter eller behandle kræftsår hos børn, kan mødre tjekke deres små på det nærmeste hospital for at forhindre uønskede ting i at ske. Hvis det er nødvendigt, vil lægen normalt ordinere smertestillende eller antimikrobielle lægemidler for at fremskynde helingen og forhindre infektion af såret.

Læs også: Kræftsår hos babyer, hvornår skal du gå til lægen?

Healer ikke? Undervurder ikke

Kræftsår tager tid at hele af sig selv. Cirka 2-4 uger afhængig af såret. For eksempel kan et sår på grund af traumer (bidt eller gnidet af en skarp genstand) gøre betændelse mindre tilbøjelig til at aftage. Men hvis der ikke sker ting, der kan udløse irritation af betændelse, skal du være på vagt. Fordi dette kan være et tegn på en sygdom.

Derudover er mennesker med anæmi normalt meget modtagelige for trøske. Mennesker med hiv, som har et lavt immunsystem, er også modtagelige for kræftsår. Nå, hvis dette kræftsår ofte kommer igen eller ikke går væk, bør du spørge din læge.

En anden ting at bemærke om formen. Læsioner i munden kan kaldes trøske eller ej, hvis den opfylder fem indikatorer. Startende fra en rund eller oval form, danner en ven eller hul, efterfulgt af smerte, sårbunden er gullig hvid, og kanterne er røde på grund af betændelse.

Nå, når disse fem indikatorer ikke er opfyldt, bør du spørge din læge om disse forhold. Selvom kræftsåret i starten ikke er ovalt eller rundt, vil sårene med tiden fortsætte med at antage formen af ​​de ovenfor nævnte indikatorer.

Læs også: Myte eller fakta, isterninger kan være en medicin mod børns kræftsår?

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har dit lille barn andre helbredsproblemer? Diskuter straks med lægen i ansøgningen for at bestemme det næste behandlingstrin, ja frue.

Reference:
Baby Center. Tilgået i 2021. Canker Sores.
Healthline. Tilgået i 2021. Stomatitis.
WebMD. Tilgået i 2021. Mundsundhedscenter. Mundsår: Symptomer, behandling og forebyggelse.