Det er helt forkert, prøv disse 5 sovestillinger, når et sår opstår igen

, Jakarta – Mange mennesker med sure opstødssygdomme har også et syndrom kaldet dyspepsi. Dyspepsi er en generel betegnelse for gastrisk ubehag. Symptomer på dyspepsi omfatter bøvsen, kvalme efter at have spist, en fuld mave eller oppustethed og øvre mavesmerter og ubehag.

Mennesker med dyspepsi har ofte problemer med at få en god nats søvn på grund af vedvarende sure opstød. Den varme fornemmelse af halsbrand gør det ikke nemmere at prøve at sove. Så mange som hver fjerde person, der oplever søvnforstyrrelser, fortæller, at de oplever halsbrand om natten.

Læs også: 5 fødevarer, der er sikre for mennesker med dyspepsi at indtage

Forskere har identificeret flere måder, hvorpå dyspepsi kan forstyrre søvn:

  1. Mest bemærkelsesværdigt kan folk blive vækket af halsbrandssmerter, der opstår, når mavesyre stiger tilbage op i spiserøret og tærer på slimhinden i spiserøret.

  2. Hvis sur refluks når bagsiden af ​​halsen eller strubehovedet, kan det udløse hoste eller kvælning.

  3. Folk kan vågne, når de har opstød, hvor små mængder mavesyre kommer op gennem spiserøret og ind i munden.

  4. Tilbagestrømmet mavesyre får stemmeboksen til at krampe, hvilket blokerer luftvejene og forhindrer luft i at strømme ind i lungerne.

  5. Desværre gør mange søvnmekanismer dyspeptiske symptomer mere sandsynlige. For eksempel øger bare det at ligge ned risikoen for sure opstød. Når du sidder eller står, hjælper tyngdekraften med at holde mavesyren i maven. Men når man ligger fladt, vil mavesyren nemmere strømme tilbage i spiserøret.

  6. Sovestillinger har en tendens til at bremse sammentrækningerne af spiserøret, der normalt flytter mad ind i spiserøret og forhindrer syre i at komme op igen. Søvn producerer også mindre spyt, hvilket spiller en rolle i at vende tilbage til det normale pH-niveau i spiserøret efter en hændelse med sure opstød.

Sovestilling, når magen vender tilbage

Hvis du er dyspeptisk, kan du gøre mange ting for at forbedre din søvn ved at ændre din sovestilling:

Læs også: 6 fødevarer, som mennesker med dyspepsi bør undgå

  1. Løft hovedet på sengen seks til otte tommer for at hjælpe tyngdekraften med at forhindre mavesyre i at stige op igen.

  2. Sov ikke på ryggen, især hvis du er overvægtig, da tryk på din mave kan hjælpe med at presse syre ind i spiserøret.

  3. Sov ikke på højre side. Af en eller anden grund synes dette at fremme afslapning af den nedre esophageal sphincter, muskelringen, der forbinder maven, og spiserøret, der normalt forsvarer mod refluks.

  4. Sov på venstre side. Dette er den bedste position til at reducere sure opstød.

  5. Du kan også øge dine chancer for at få en god nats søvn ved at vente tre til fire timer efter at have spist, inden du går i seng. Det giver maven en chance for at behandle mad og flytte det gennem fordøjelsessystemet. Maven vil da være tom og mindre tilbøjelig til at forårsage refluks, når du ligger ned. Mindre, lettere middage er også en god idé.

Læs også: Dyspepsifakta, sygdom bedre kendt som Mag

Med et par livsstilsjusteringer kan du spare dig selv for meget af det ubehag, der kommer fra tilbagevendende mavesår eller dyspepsiproblemer, der forårsager søvnløshed.

Hvis du vil vide mere om sovestilling, når et sår kommer igen eller information om andre sygdomme, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan du vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .