Dette er stadierne af småbørns tænders vækst

, Jakarta - Udviklingen af ​​tænder er faktisk sket, når barnet stadig er i livmoderen. Ved omkring fem ugers graviditet vises de første knopper af de primære tænder på barnets kæbe. Ved fødslen har babyer 20 primære tænder (10 i overkæben og 10 i underkæben) skjult i tandkødet.

Primære tænder er også kendt som mælketænder, mælketænder eller primære tænder. Hvis forældre spørger, hvornår det er rimeligt at få tænder, behøver forældrene ikke bekymre sig. Fordi væksten af ​​de første tænder hos hvert barn kan være forskellig i hver alder.

Læs også: Kan tandtongoer undgås tidligt?

Dental udvikling begynder efter barnet er 5 måneder gammelt

De fleste babyer vil udvikle tænder mellem 6 og 12 måneders alderen. Der er stor variation i, hvornår de første tænder kommer. Desuden kan nogle babyer ikke have tænder ved 1 års alderen. Omkring 3 måneders alderen begynder babyer at udforske deres mund, og der er normalt en stigning i spytudskillelsen. Babyer er også mere tilbøjelige til at putte hænderne i munden.

Normalt er et barns første tænder næsten altid de nederste fortænder (nedre midterste fortænder), hvorefter de øverste fortænder vil vokse ( øverste centrale fortænder ) i en alder af 8-12 måneder. Men i nogle tilfælde er der direkte vækst sammen. Derudover vil de fleste børn normalt have alle mælketænder eller mælketænder, når de er 3 år.

Generelt er stadierne af barnetandvækst i detaljer som følger:

  1. Midterste fortænder (øvre og nedre) ved 6-10 måneders alderen.
  2. Sidefortænder (øvre og nedre) i alderen 10-16 måneder.
  3. Hjørnetænder (øvre og nedre) i alderen 16-12 måneder.
  4. De små kindtænder, der er ved siden af ​​hjørnetænderne (øvre og nedre) ved 13-19 måneders alderen.
  5. Bageste kindtænder el anden kindtand (øverst og nederst) i alderen 23-31 måneder.

Husk, at forældre ikke behøver at bekymre sig, hvis barnets tænder ikke vokser i henhold til disse stadier. Fordi børns kropsforhold er forskellige, kan vækststadierne ikke generaliseres.

Læs også: Forårsager tænder virkelig feber hos børn?

Det skal også bemærkes, at barnets kropsstofskifte er forskelligt afhængigt af det ernæringsindtag han får og genetiske faktorer. Sørg derfor for, at moderens fødeindtag skal tages i betragtning, så modermælken, som den Lille indtager, er rig på næringsstoffer. For at få tænder har dit barn brug for calcium og vitaminer.

Indtagelse af vitamin A, K, D og E er vitaminer, der påvirker dannelsen af ​​tænder. Så sørg for, at moderen altid spiser nærende mad under graviditet og amning for at gøre knoglerne og de nye tænder stærke og vokse perfekt.

Håndtering af småbørns tandsygdomme

Når babyen er omkring seks måneder gammel, begynder niveauet af antistoffer, som moderen har givet videre, at falde, og det ændrer barnets immunsystem. Sammen med tendensen til at putte alt i munden gør dette barnet mere modtageligt for sygdom.

Almindelige barndomssymptomer såsom ændringer i sove- og spisemønstre, kræsenhed, udslæt, overdreven savlen, løbende næse og diarré forveksles ofte med tænder. Hvis dit barn har disse symptomer, skal du sørge for, at det ikke oplever andre mulige årsager såsom bakterier, vira eller mellemøreinfektioner.

Tænder tager omkring otte dage, inklusive fire dage før og tre dage efter, at tanden passerer gennem tandkødet. I denne tid kan det være svært at holde barnet godt tilpas.

Læs også: 3 Orale sundhedsproblemer hos børn

For at tage sig af ham kan far eller mor gøre disse tips, så barnet forbliver godt tilpas:

  • Masser forsigtigt tandkødet med en ren finger eller en fugtig klud.
  • Sørg for legetøj, der er sikkert for barnet at bide bider ), sørg for, at den er vasket og steriliseret på forhånd.
  • Giv babykiks, der er sikre at bide.

Det er, hvad forældre har brug for at vide om stadierne af tandvækst hos småbørn. Hvis der er et problem med barnets begyndervanskeligheder, kan mødre og fædre spørge lægen gennem ansøgningen . Uden besværet kan det gøres derhjemme at spørge lægen blot ved at downloade applikationen nu!

Reference:
Bedre sundhed. Tilgået 2020. Tandudvikling hos børn
sunde børn. Tilgået 2020. Babys første tand: 7 fakta, forældre bør vide