Dette er, hvad der sker med kroppen efter kemoterapi

, Jakarta – Kemoterapi aka kemo er en form for behandling for mennesker med kræft. Denne behandlingsprocedure udføres for at dræbe og bekæmpe kræftceller, der tærer på kroppen. Ud over sin rolle i kampen mod kræft er kemoterapi også kendt som en behandling, der kan give en række bivirkninger til kroppen.

Kemoterapibehandling har vist sig at være effektiv mod væksten af ​​kræftceller i kroppen. Der er dog en række bivirkninger, som ikke er små, som skal accepteres, efter at en person har gennemgået denne behandling. Kemoterapi bivirkninger opstår på grund af kroppens reaktion på behandlingsprocessen. Det er med andre ord muligt, at de bivirkninger, der opstår, kan være forskellige fra person til person.

Læs også: Her er 6 kemoterapieffekter, som ikke mange kender

Udover kroppens reaktion opstår der også kemoterapibivirkninger på grund af lægemidler, der kommer ind i kroppen. Årsagen til, at denne type lægemiddel ikke kan skelne kræftceller, der udvikler sig unormalt med normale sunde celler.

Der er nogle almindelige bivirkninger, der opstår i kroppen efter at have gennemgået kemoterapi, såsom hårtab, smerter, nedsat appetit, kvalme og opkastning, åndenød, pulsabnormaliteter, blødning og søvnbesvær.

Mennesker, der gennemgår kemoterapi, har også en tendens til at være mere modtagelige for infektion, såvel som at opleve psykologiske lidelser, såsom depression, stress, angst, træt hele dagen og kræftsår. Kemoterapi har også en tendens til at få en person til at miste seksuel lyst og kan opleve fertilitetsproblemer, også kendt som infertilitet.

Men bare rolig, bivirkningerne af kemoterapi vil normalt forsvinde efter behandlingen er afsluttet. Det har også sjældent en skadelig indvirkning på kroppens sundhed. Men folk, der er nye til kemoterapi, bør undgå folk, der kan overføre infektionen. Årsagen er, at den øgede risiko for infektion kan være en af ​​bivirkningerne ved kemoterapi.

Lær kemoterapi og ting at være opmærksom på at kende

Kemoterapi er en form for behandling til at bekæmpe kræft. Typen varierer også afhængigt af placeringen og typen af ​​kræft, der angriber. Normalt vil denne behandling også blive tilpasset til visse kropstilstande eller helbredsproblemer.

Læs også: Gennemgå kemoterapi, her er hvordan du indstiller den rigtige kost

Gennem denne behandling vil kræftceller, der er skadelige for kroppen, blive ødelagt. Måden det virker på er ved at stoppe eller hæmme væksten af ​​kræftceller, så deres udvikling kan kontrolleres.

Kemoterapi hos mennesker med kræft er nyttig til at lindre symptomer, kontrollere væksten af ​​kræftceller, denne behandling kan også hjælpe med at helbrede kræft. Tricket er at ødelægge alle kræftceller fuldstændigt og forhindre gentagelse eller kræft i at vokse igen i kroppen.

Det, du skal bemærke, er så meget som muligt at undgå ting, der kan skade dig selv efter kemoterapi. Undgå for eksempel at køre selv efter kemo, fordi kroppens tilstand som regel stadig føles træt og træt, så det kan være farligt. Sørg også for altid at konsultere og være i kontakt med din læge under kemoterapi.

Bliv aldrig træt af at spørge din læge til råds og diskutere alt om kræft. Det er ikke let at behandle en alvorlig sygdom som kræft, så prøv derfor at have let adgang til en læge eller sundhedsarbejder, så bivirkninger og komplikationer fra sygdommen kan undgås.

Læs også: Effekt af kemoterapi på risikoen for at få toxoplasmose

Du kan også bruge applikationen at kontakte lægen og indgive klager over sygdommen eller bivirkninger ved kemoterapi. Læge ind kan kontaktes via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sunde tips efter kemoterapi fra en betroet læge. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!