Kend 4 årsager til brystsmerter og smerter ved amning

, Jakarta – Smerter i brysterne ved amning er en almindelig tilstand, som mødre oplever efter fødslen. Amning er jo det første øjeblik efter at have født dit første barn. Der er behov for tilpasning, tilpasning og at finde en behagelig stilling til amning, både fra mors side og fra barnets side.

Amning er en kompleks proces, og dens succes afhænger af både interne og eksterne faktorer. Nogle gange er der faktisk ingen helbredsproblemer fra moderen, det er bare det, at stress og utryghed gør, at ammeforløbet giver bivirkninger som smerter. Bortset fra det er der nogle andre almindelige årsager til smerte under amning, såsom:

  1. Bryst hævelse

Brystforstørrelse kan forekomme af enhver grund, hvoraf den ene kan skyldes modermælk, der er for fuld, så brysterne bliver hårde, stramme og smertefulde. Generelt sker dette i de tidlige dage af amning, hvor mælkeproduktionen er rigelig, mens intensiteten af ​​barnets diening stadig ikke er så rutinepræget.

Derfor er det at vænne sig til, at en nyfødt baby skal die, en måde at få tilført modermælk i overensstemmelse med barnets behov. Det er okay, hvis barnet kun dier lidt, så længe varigheden er hyppig.

  1. Ammende babystilling

En af årsagerne til brystsmerter og smerter ved amning kan være, at barnet sutter i den forkerte stilling. Forkert sutning af barnet kan forårsage ømme og ømme brystvorter. En anden mulighed er, at barnet ikke sidder godt fast og har svært ved at sutte på brystvorten. Det skyldes, at moderens bryster er for store, så barnet har svært ved at finde brystvorten. Det er en god idé for moderen at rette barnets mund mod brystvorten, så barnet i et forsøg på at suge mælk sætter sin lille mund til brystvorten i den rigtige position.

  1. Baby ammer ikke til tiden

Når barnet ikke får mad til tiden, er der stor mulighed for hævelse af brysterne. Dette skyldes, at den mælk, der skulle komme ud, faktisk holdes tilbage, hvilket resulterer i en ophobning af mælk. Når moderen vænner sig til uregelmæssigheder i amningen, kan det gøre barnet forvirret med fødestrømmen, så mængden af ​​mælk, han suger, også bliver uregelmæssig. Udover at sætte et fast fødetidspunkt, er det en god idé, at mødre også kender tegnene på, at barnet er sulten, såsom:

  • Bevæg dine øjne hurtigt

  • At putte fingrene i munden

  • Skift stilling med åben mund, som om du leder efter bryster

  • Vær rastløs

Gråd er det sidste tegn på, at en baby skal amme. Hvis du giver dit barn modermælk, før det græder, kan det få barnet til at være roligere og mere afslappet, når det spiser. Babyer, der spiser stille og roligt, kan undgå at blive kvalt. At observere en baby, mens den spiser, kan opbygge betydelige følelser og nærhed mellem mor og barn, så moderen bedre kan forstå barnets signaler, når det har brug for noget.

  1. Blokeret modermælk

Kirtlerne, der producerer modermælk, er opdelt i flere lag. Så er der et smalt rør, der bliver en slags kanal til at transportere mælk fra hvert lag af mælkekirtlen til brystvorten.

Hvis mælken i et af lagene ikke er helt drænet ud, kan det forårsage tilstopning af kanalerne. Denne blokering kan opdages, når moderen mærker en lille og øm klump i brystet.

Undgå at bruge tøj eller bh'er, der er for stramme, kan få modermælken til at flyde jævnt. Der er flere råd, som mødre kan anvende, når de finder en blokeret mælkegang, såsom at amme med begge bryster på en afbalanceret måde, komprimere med et varmt håndklæde, trykke på klumpen, så den tilbageholdte mælk kan komme ud, og at lave en blid massage, når barnet ammer.

Hvis du vil vide mere om årsagerne til brystsmerter og smerter ved amning, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning til mødre. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan mor vælge at chatte igennem Video/taleopkald eller Snak .

Læs også:

  • Mand, støtte ammende mødre med disse 6 måder
  • Mødre har brug for at kende fordelene ved at stryge og chatte med fosteret
  • Bryster "Sink"? Dette er, hvad ammende mødre bør gøre