Ikke gravid, her er 6 årsager til kvalme efter at have spist

, Jakarta - For at få de næringsstoffer din krop har brug for, skal du spise nærende mad. Det er dog ikke umuligt, at der opstår spiseforstyrrelser, så hvis kroppen efterlades i risiko for underernæring, vil aktiviteterne blive forstyrret.

En af de lidelser, der ofte opstår, er kvalme efter at have spist, som ikke kun forekommer hos gravide, men hos alle.

Ikke kun efter at have spist, føler nogle mennesker straks kvalme, når de spiser noget. Selvom nogle mennesker siger, at starten af ​​kvalme er et tegn på sygdom, er der faktisk flere andre årsager, der forårsager kvalme, når du er eller lige er færdig med at spise mad.

Mere specifikt, her er de mulige årsager til, at din mave føles kvalm efter at have spist.

  • Allergi. Den første årsag til spiseforstyrrelser, der gør dig kvalme efter at have spist, er en allergi over for disse fødevarer. Nogle mennesker vil reagere i forskellige former på en række fødevarer. Normalt er denne allergi ledsaget af kløe eller rød hud. Normalt er fødevareallergi blevet opdaget siden barndommen, men for at finde ud af, hvilke fødevarer der giver allergi, er det bedre at gå til en læge med det samme, end du skal gætte.

  • Madforgiftning. Sagen om madforgiftning er faktisk ikke noget nyt for os. Flere gange rapporterede nyhederne på tv eller aviser om en række tilfælde af massemadforgiftning, som fik mange mennesker til at føle kvalme efter at have spist. Begyndelsen af ​​kvalme under spisning eller efter spisning kan skyldes tilstanden af ​​fødevareingredienserne, som måske ikke er egnede til indtagelse.

  • Mavesyre. Kvalme efter at have spist madforstyrrelser opstår også normalt hos dem, der lider af mavesyreforstyrrelser. Derfor anbefales det ikke, at de ikke indtager fødevarer, der indeholder høj syre, spiser hurtigt, og det anbefales kraftigt, at de spiser regelmæssigt og vælger sunde fødevarer hver dag.

Læs også: Hvordan forårsager sociale medier spiseforstyrrelser?

  • Tal meget, mens du spiser. Ikke kun fordi det er uhøfligt, at tale meget, mens man spiser, kan også få en person til at føle sig kvalme efter at have spist. Det skyldes, at det at tale, mens man tygger mad, gør, at processen med at raffinere maden ikke går godt og får maven til at arbejde flere gange hårdere. Dette ender med at få maven til at forsvinde for meget gas, og ender derefter med at føle sig kvalme efter at have spist.

  • Fordøjelsessystemet lidelser. Dette er en ret almindelig årsag til spiseforstyrrelser, der forårsager kvalme efter at have spist. Denne spiseforstyrrelse kan opstå på grund af tarm- og maveinfektioner, blindtarmsbetændelse, GERD, sår, mavesyre eller føre til tyktarmskræft eller mavekræft.

  • Psykosomatisk. Den sidste årsag til kvalme efter at have spist er psykosomatisk. Psykosomatik er psykologiske symptomer, der har en effekt på udseendet af fysiske reaktioner fra kroppen, hvoraf den ene er kvalme. Psykosomatik er forårsaget af stress, så du skal undgå overdreven stress.

Læs også: 8 spiseforstyrrelser, der er sundhedsskadelige

Det er et faktum om kvalme efter at have spist, som ikke kun kan ske for gravide kvinder. Hvis du tror, ​​du har en spiseforstyrrelse, så tøv ikke med at tale med din læge . Du kan bruge appen at kontakte en læge når som helst og hvor som helst via chat og tale/videoopkald. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!