Tandpine og kræsent barn, her er hvordan man håndterer det

Jakarta – Generelt vil børn kunne lide søde fødevarer eller dem med højt sukkerindhold. Det er okay at spise indimellem, men hvis han spiser for meget, så vær forsigtig med risikoen for huller, OK! Hos voksne forårsager tandpine ulidelige smerter. Tilstanden er dog anderledes, hvis børnene oplever det. Børn, der har tandpine, kan være kræsne dagen lang.

Hvis et barn har tandpine, er det ikke kun tandpine, der tages op. Mødre skal dog også håndtere kræsne børn på grund af tandpine. Forståeligt nok kan smerter ved tandpine være smertefulde, når de udsættes for kold og sød mad eller drikke. Ved mere alvorlige tilstande kan smerten blive til en dunkende smerte, der forårsager svimmelhed og endda får kinderne til at blive hævede.

Læs også: Dette er det rigtige tidspunkt at tage dit barn til tandlægen

Overvinde et kræsent barn på grund af tandpine

Svimmelhed og hævede kinder på grund af tandpine er årsagerne til, at børn er kræsne og ude af stand til at udføre deres sædvanlige aktiviteter. Mødre behøver ikke at blive forvirrede, her er hvordan man håndterer kræsne børn på grund af tandpine:

1. Hjælp med at rense madrester på tænderne

Selvom det føles meget smertefuldt, skal dit lille barns tænder stadig renses, så tilstanden ikke bliver værre. Når du renser tænder, skal du hjælpe din lille med at fjerne madpartikler, der kan være fanget mellem tænderne med tandtråd ( tandtråd ). Sørg for, at mor gør det omhyggeligt, når du gør det tandtråd , fordi dit lille barns tandkød kan føles følsomt.

2. Gurgle med Saltopløsning

Saltvand har længe været kendt for at være effektivt til at reducere smerter på grund af tandpine. Men hvorfor kan saltvand lindre tandpine? Saltvandsopløsning virker ved at ændre miljøet eller tilstanden af ​​munden til at blive tørrere, så den bliver ugunstig som et sted at bo og vækst af bakterier, der forårsager tandpine.

Gurgle med en saltvandsopløsning kan dræbe bakterier i det berørte område eller dets omgivelser og fremme hurtigere heling. For at lave denne løsning skal du blande omkring en teskefuld bordsalt i en lille kop varmt vand. Bed din lille om at gurgle med denne løsning i cirka 30 sekunder.

Læs også: Er der en effekt af tandsundhed på børns intelligens?

3. Kold komprimering

Påføring af en kold kompres på dit barns ydre kind nær det ømme eller hævede område kan lindre smerten. Undgå at påføre is direkte på kinden. Pak isen ind i et lille håndklæde eller klæde. Påfør en kold komprimering i 15 minutter. Efter 15 minutter, lad det gå et stykke tid og prøv igen.

4. Tag medicin

Hvis smerten fortsætter, kan moderen give dit barn anti-inflammatoriske lægemidler som acetaminophen og ibuprofen. Nu, når moderen giver medicin til den lille, skal du sørge for, at det er sikkert ved at læse etiketten først eller spørge lægen direkte. Har du brug for at spørge om medicin, kan du kontakte tandlægen gennem ansøgningen . Gennem applikationen kan mødre kontakte læger når som helst og hvor som helst.

Læs også: Forældre har brug for at kende barnets tandbyld

Undgå at give eller påføre aspirin på dit lille barns tandkød. Aspirin er surt og kan forårsage forbrændinger. At give aspirin til børn øger også risikoen for Reyes syndrom. Børn har en tendens til at have større risiko for at udvikle tandinfektioner end voksne. Hvis din lilles tandpine ikke forsvinder, især hvis tandpinen varer mere end 24 timer, er det bedst at bestille tid hos tandlægen via appen. . Du skal blot vælge lægen på det rigtige hospital i henhold til moderens behov gennem ansøgningen.

Reference:
Børnetandlægetræ. Tilgået 2020. Hvad skal du gøre, hvis dit barn har tandpine.
sunde børn. Tilgået 2020. Tandpine hos børn.