Disse 6 typer fisk med højt Omega 3 indhold

, Jakarta - Omega-3 fedtsyrer er en type sundt fedt og er gavnligt for kroppens sundhed. Fed fisk er en god fødekilde på grund af dens omega-3 indhold. Mange ernæringseksperter anbefaler, at alle spiser fisk med omega-3 på mindst 250-500 milligram omega-3 om dagen for raske voksne.

Du kan få store mængder af omega-3 fedtstoffer fra fed fisk. Der er tre hovedtyper af omega-3 fedtsyrer kaldet ALA, DHA og EPA. Fed fisk giver DHA og EPA fedtsyrer. Her er en liste over typer fisk med omega-3 fedtsyrer, der er gode for helbredet:

1. Makrel

Makrel er en lille fed fisk. Denne fisk kan forarbejdes ved at ryge og spises som hel filet. Makrel er meget rig på næringsstoffer. Dens bedste servering er 3,5 procent (100 gram), 200 procent af Reference Daily Intake (RDI) for vitamin B12 og 100 procent for selen. Det bedste indhold af hele omega-3, når det serveres så meget som 4.107 mg pr. portion i ét stykke makrel eller 5.134 mg.

Læs også: 5 fordele ved at spise fisk

2. Laks

Laks er en af ​​fiskene med højt omega-3. Laks indeholder protein af høj kvalitet og en række næringsstoffer, herunder store mængder D-vitamin, selen og B-vitaminer.

Undersøgelser viser, at mennesker, der regelmæssigt spiser fed fisk, såsom laks, har en lavere risiko for at udvikle hjertesygdomme, demens og depression.

3. Torsk

Tran er mere et supplement end en fødevare. Som navnet antyder, er det en olie udvundet af torskelever. Denne olie er ikke kun høj i omega-3 fedtsyrer, men indeholder også vitamin D og A.

Med kun en spiseskefuld tran vil den mere end opfylde dine behov for tre meget vigtige næringsstoffer. Tag dog ikke mere end en spiseskefuld ad gangen, for for meget A-vitamin kan være sundhedsskadeligt.

Læs også: 4 grunde til, at Omega-3 er godt for hjernen

4. Østers

Østers er en af ​​de mest nærende fisk og skaldyr, du kan spise. Denne type mad indeholder også mere zink end nogen anden mad i verden. Med kun 6 rå østers (85 gram) kan den give 293 procent af RDI for zink, 70 procent for kobber og 575 procent for vitamin B12.

Østers kan spises som forret, snack eller tilbehør. Indholdet af omega-3 i østers findes i 370 milligram eller hvad der svarer til 6 østers.

5. Sardiner

Sardiner er meget små og fedtede fisk. Normalt spises denne fisk som en lækker forret eller snack. Denne fisk er meget nærende, især når den spises hel. De indeholder næsten alle de næringsstoffer, som kroppen har brug for. 100 gram tørrede sardiner giver mere end 200 procent af RDI for vitamin B12, 24 procent for vitamin D og 96 procent for selen.

Spis fisk mindst to gange om ugen i en portion på 100 gram kogt fisk. Fed fisk som laks, makrel, sardiner og tun er rige på omega-3 fedtsyrer.

Læs også: Dette er de 4 fordele ved fisk, som du får, hvis du spiser dem

Nogle typer fisk kan indeholde høje niveauer af kviksølv, polychlorerede biphenyler (PCB), dioxiner og andre miljøforurenende stoffer. Til det skal du servere fisken i kogt tilstand. Du kan også spørge om ernæring og fordele ved fisk med omega-3 hos en ernæringsekspert gennem applikationen . Uden besværet kan kommunikation med læger ske når som helst og hvor som helst. Kom nu, download applikationen nu!

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. 12 fødevarer, der er meget høje i Omega-3
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvad er de bedste kilder til omega-3?