Dette er forskellen mellem gravid med druer og gravid uden for livmoderen

, Jakarta – Der er mange graviditetsproblemer, der kan ske for vordende mødre. De to mest almindelige tilstande er graviditetsvin og graviditet uden for livmoderen. Disse to forhold misfortolkes ofte som den samme tilstand, fordi de har de samme karakteristika. Men de viser sig begge at være forskellige graviditetsforstyrrelser, du ved!

Faktisk har både gravid med druer og gravid uden for livmoderen ofte karakteristika, såsom normal graviditet. Begge disse tilstande bemærkes sjældent i de tidlige stadier af graviditeten og vil normalt først blive opdaget efter indtræden i en bestemt periode af graviditeten. For at være mere klar, se hvad forskellen mellem gravide druer og gravid uden for livmoderen nedenfor!

Læs også: 4 slags abnormiteter i graviditeten

Anerkendelse af gravid vin

Graviditetsdruer eller graviditetsdruer er en tilstand, der opstår på grund af svigt i befrugtningsprocessen. I en normal graviditet bør det befrugtede æg udvikle sig til et foster. Men i tilfælde af gravide druer vokser ægcellerne faktisk til unormale celler. Derefter udvikler cellerne sig til hvide, væskefyldte bobler, der ligner druer.

I starten vil graviditeten virke normal og som om normal. Men som tiden går, begynder der at opstå symptomer, som er tegn på, at der er noget galt med graviditeten, og i så fald kan kvinden have en spontan abort. Nogle af de symptomer, der vises som tegn på en sen graviditet, omfatter blødning i første trimester, brunt udflåd fra skeden, mere intens kvalme og opkastninger end normalt, anæmi og besvær med at finde fosterets hjerteslag under ultralyd. En druegraviditet behandles gennem en curettage-procedure.

Læs også: Hvad er vingraviditet, og hvordan forebygger man det?

Gravid uden for livmoderen

I den medicinske verden er graviditet uden for livmoderen også kendt som en ektopisk graviditet. Graviditet uden for livmoderen er en tilstand, der opstår, fordi det befrugtede æg ikke udvikles i livmoderen. I stedet klæber ægget til og vokser i æggelederen. Denne graviditet kan også forekomme i bughulen, æggestokkene eller livmoderhalsen.

På grund af denne tilstand kan det befrugtede æg ikke udvikle sig ordentligt. Dette forårsager derefter embryonets eller fosterets død. Den dårlige nyhed, denne graviditetsforstyrrelse opstår ofte i de første par uger af graviditeten og kan være livstruende.

I lighed med en druegraviditet har graviditetstilstanden uden for livmoderen også ofte karakteristika, såsom en normal graviditet. Men over tid begynder denne tilstand at vise tegn på at gå galt gennem flere symptomer.

Det første symptom, der vises som et tegn på denne sygdom, er bækkensmerter efterfulgt af smerter i skuldre og nakke. Kvinder, der oplever graviditet uden for ægteskabet, har også symptomer på kvalme, opkastning, mavekramper, smerter i den ene del af maven, snurrende hoved, hyppig besvimelse og blødning i skeden.

Blødning, der opstår, kan være kraftig eller let. Graviditet uden for livmoderen kan få æggelederen til at rive i stykker og udløse symptomer i form af kraftige blødninger, kroppen bliver svag, hjertet slår meget hurtigt, og huden er bleg og føles kold.

Læs også: Gravide kvinder, skal kende årsager og tegn på abort

Derfor er regelmæssige kontroller under graviditeten ting, der skal gøres for at opdage lidelser så hurtigt som muligt. Eller du kan bruge applikationen at tale med lægen og spørge om graviditetsproblemer via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed og tips til at opretholde graviditet fra en betroet læge. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!