Sover du ofte for sent om natten? Dette er faren for kroppen

, Jakarta – At sove for sent om natten gør ikke kun, at din morgen ikke er optimal, men kan også have indflydelse på det generelle helbred. Folk, der bliver sent oppe, har en højere risiko for at udvikle diabetes og er mere tilbøjelige til at udvikle hjertesygdomme.

At have for vane at sove sent om natten kan også påvirke humør og udløser stress. At få en god nattesøvn vil hjælpe dig med at føle dig forfrisket, forbedre din mentale skarphed og følelsesmæssige velvære. Mere information om farerne ved at sove sent kan læses her!

Bliv hurtigt syg, indtil huden er løs

Mangel på søvn kan sænke din sexlyst, svække dit immunforsvar, få dig til at miste fokus og føre til vægtøgning. Her er andre farer ved at sove for sent, som du skal vide:

Læs også: Ofte kan det forårsage narkolepsi at blive sent oppe?

1. Bliv hurtigt syg

Mangel på søvn kan forstyrre kroppens evne til at bekæmpe sygdom, hvilket gør dig mere tilbøjelig til at blive syg.

2. Gør hjertet træt

Ifølge sundhedsdata offentliggjort af European Heart Journal At have en vane med at sove for sent om natten har vist sig at have en negativ indvirkning på hjertesundheden, især koronar hjertesygdom og slagtilfælde.

Læs også: Kan søvnforstyrrelser elimineres med psykologisk terapi?

3. Øget kræftrisiko

At opholde sig sent om natten har også været forbundet med en stigning i brystkræft, tyktarmskræft og prostatacancer.

4. Svært at tænke

At tilbringe en søvnløs nat kan forårsage nogle kognition (tænke) problemer. Hjernefunktioner inklusive hukommelse, beslutningstagning, ræsonnement og problemløsning forringes, når du ikke sover om natten. Reaktionsrespons og og årvågenhed faldt også sammen med manglen på hvile om natten.

Læs også: Søvnbesvær, prøv at overvinde med disse 7 måder

5. Glem hurtigt

Mangel på søvn får dig til at glemme hurtigt. Søvn er meget vigtig som en proces til at konsolidere de ting, du absorberer og lærer i din hjerne. Med andre ord har du brug for tilstrækkelig hvile for at låse ny information og gemme den i hukommelsen.

6. Sænker sexlysten

Mangel på søvn kan reducere sexlysten. Mangel på søvn i en uge kan resultere i et fald i testosteronniveauet. En nattesøvn på kun 5 timer eller mindre end 5 timer kan reducere kønshormonniveauet med 10 til 15 procent.

7. Vægtforøgelse

Mangel på søvn kan forårsage vægtøgning. Folk, der sov mindre end 5 timer om natten i tre år, var mere tilbøjelige til at tage på i vægt og til sidst blive overvægtige. I mellemtiden kan de, der sover mellem 7 og 8 timer mere, bevare deres ideelle kropsvægt.

8. Sårbar over for ulykker

Ifølge sundhedsdata offentliggjort af National Sleep Foundation, nævnt, at folk, der ofte sover for sent om natten, er tilbøjelige til bilulykker.

9. Slappende hud

De, der sover mindre, har flere fine linjer, rynker, ujævn hudtone og slap hud. Tilstrækkelig hvile, herunder en nats søvn, kan hjælpe med at regenerere huden, så huden ikke bliver mat og ikke hænger.

Opbygning af en regelmæssig nattesøvn

At opbygge en regelmæssig natlig søvnvane starter med selve rutinen. Du skal planlægge søvntimer og vænne dig til flere ting for at få et regelmæssigt nattesøvnmønster, såsom:

1. Indstil 8 timers søvn for at få en god nattesøvn.

2. Gendan søvn for at tilpasse din naturlige døgnrytme.

3. Lad morgenlyset komme ind i rummet, fordi eksponering for lys laver melatonin, et hormon, der regulerer søvnen, i takt med kroppens cyklus.

4. Hold dig væk fra tv-skærme, computere eller enheder med lys, der kan undertrykke melatonin. Så undgå at bruge denne enhed om natten eller omkring sengetid.

5. Undgå store måltider og drik masser af væske inden sengetid. For mæt kan holde dig vågen, mens det at drikke for meget vand før sengetid kan vække dig midt om natten.

6. Sæt grænser, hvor sengen er til at sove og ikke andre aktiviteter såsom arbejde. Ved at indstille dette sender du en besked til hjernen om at komme hurtigt til at sove, mens du ligger i sengen.

Har du søvnproblemer, kan du spørge direkte til . Du kan spørge ethvert sundhedsproblem, og den bedste læge på området vil give en løsning. Det er nemt, bare Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan endda vælge at chatte igennem Video/taleopkald eller Snak .

Reference:

Healthline. Tilgået i 2020. 10 ting, der sker med din krop, når du mister søvn.
Northwestern Medicine.org. Tilgået 2020. Sunde søvnvaner.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Sundhedsrisiciene ved at være en natugle.