Tag ikke fejl, dette er forskellen mellem rhinitis og bihulebetændelse

, Jakarta - På grund af de mange sygdomme, der kan angribe næsen, overvælder rhinitis og bihulebetændelse ofte den syge. Begge laver ofte tilstoppet næse for at reducere lugtesansens følsomhed. Men kender du forskellen mellem de to forhold?

Rhinitis er betændelse eller irritation af slimhinderne. Denne sygdom er opdelt i to, nemlig allergisk og ikke-allergisk rhinitis. Allergisk rhinitis er forårsaget af allergi.

For eksempel støv, dyreeksfoliering og pollen. Mens ikke-allergisk forårsaget af allergier, men tilstande, såsom virale og bakterielle infektioner.

I mellemtiden er bihulebetændelse forårsaget af virusinfektioner eller allergier, der forårsager hævelse af væggene i næsen. Netop væggene i kindben og pande, hvis funktion er at regulere luftens temperatur og fugtighed, inden den kommer ned i lungerne. Dette hulrum er også kendt som sinushulen. Så hvad er forskellen mellem rhinitis og bihulebetændelse?

Læs også: Her er hvordan man overvinder graviditetsrhinitis

Der er en årsag-virkning sammenhæng

Rhinitis og bihulebetændelse er to forskellige, men relaterede sygdomme. Rhinitis, der angriber betændelse i næseslimhinden, er bedre kendt som almindelig forkølelse. Mens bihulebetændelse er betændelse i mindst én sinushule på grund af slim eller slim.

Så hvordan er forskellen mellem rhinitis og bihulebetændelse? Normalt før bihulebetændelse opstår, vil en person generelt opleve rhinitis først. Dette skyldes, at næseslimhinden og sinushulerne er forbundet med hinanden. Nå, hvis rhinitis ikke behandles ordentligt, kan det i sidste ende blive bihulebetændelse. Hvorfor?

Blokering af luftvejene hos mennesker med rhinitis forårsager ofte infektion. Nå, bihulebetændelse er ofte forårsaget af en infektion i luftvejene.

Kort sagt kan forskellen på rhinitis og bihulebetændelse ses ud fra placeringen af ​​den betændelse, der opstår i næsehulen.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Læs også: Sådan behandler du mild bihulebetændelse derhjemme

Næsten lignende symptomer

Selvom symptomerne på disse to sygdomme næsten ligner hinanden, kan forskellene mellem rhinitis og bihulebetændelse også udforskes ud fra symptomerne. Symptomer på akut bihulebetændelse hos voksne opstår normalt efter en forkølelse, der ikke går væk, eller bliver værre efter 7 til 10 dage.

Ifølge National Institutes of Health omfatter nogle af symptomerne på akut bihulebetændelse:

  • Dårlig ånde eller tab af lugtesans.
  • Tilstoppet næse og udflåd.
  • Træthed og generel smertefølelse.
  • Feber.
  • Hoste, ofte værre om natten.
  • Ondt i halsen og postnasal drop.
  • Smerter som tryk, smerter bag øjet, tandpine eller smerter i ansigtet.
  • Hovedpine.

Læs også: 15 tips til bihulebetændelse, der ikke nemt vender tilbage

I mellemtiden er symptomerne på kronisk bihulebetændelse de samme som symptomerne på akut bihulebetændelse. Symptomerne har dog en tendens til at være mildere og varer længere end 12 uger. Mens symptomerne på bihulebetændelse hos børn inkluderer:

  • Hoste, løbende næse eller åndedrætsproblemer, der i begyndelsen begyndte at blive bedre og derefter forværredes.
  • Høj feber, ledsaget af mørklagt næseflåd, der varer i mindst 3 dage.
  • Næseflåd, med eller uden hoste, der har været til stede i mere end 10 dage og ikke er i bedring.

Hvad med symptomerne på rhinitis? Allergisk rhinitis eller ej, forårsager normalt de samme symptomer. Symptomer, som de syge oplever, ligner nogenlunde en forkølelse, såsom:

  • Nyse.
  • Kløende næse.
  • Tilstoppet eller løbende næse.
  • Kløende eller rindende øjne.
  • Hoste.

Symptomer på rhinitis opstår normalt kort efter, at den syge er udsat for allergenet. For eksempel blomsterpollen, dyrehår eller støv. De fleste mennesker med allergisk rhinitis har milde symptomer, der nemt og effektivt behandles.

Men der er også nogle mennesker, der oplever symptomer, der er alvorlige nok og varer kontinuerligt, til at forårsage søvnproblemer og forstyrre dagligdagen.

Nå, for dem af jer, der oplever ovenstående tilstande, kan du købe medicin ved hjælp af applikationen at løse klagen. Meget praktisk, ikke?

Reference:
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået i 2021. Bihulebetændelse.
Johns Hopkins medicin. Tilgået i 2021. Bihulebetændelse.
UK National Health Service. Tilgået 2021. Allergisk rhinitis.
UK National Health Service. Tilgået 2021. Ikke-allergisk rhinitis.