Her er grunden og det rigtige tidspunkt til at vaske dit hår

Jakarta – At vaske dit hår er den enkleste måde at pleje dit hår på. Mange mennesker tror, ​​at det er ideelt at vaske sit hår to eller tre gange om ugen. Men er disse regler bevist for at kunne behandle og vedligeholde sundt hår og hovedbund?

Ingen standardregler

Egentlig er der ingen faste regler i hårvask. Det bør dog tilpasses dit helbred, miljø og fysiske aktivitet. For eksempel at vaske dit hår hver dag, fordi du ofte laver udendørsaktiviteter, eller at vaske dit hår to gange om dagen, fordi du ikke laver meget fysisk aktivitet.

Læs også: 5 tips til at forhindre hårtab

Når du vasker dit hår, skal du først identificere tilstanden af ​​dit hår eller hovedbundstype. Årsagen er, at ikke alle kan bruge den samme metode eller hårplejeprodukter. Så der er ikke noget bestemt tidspunkt, hvor nogen skal vaske deres hår, for alles hårtilstand er forskellig.

For eksempel får hår, der er let fedtet, lov til at vaske hår hver dag. I mellemtiden kan ejere af tørt hår vaske deres hår tre gange om ugen. Husk også, at vaske dit hår for ofte kan forårsage andre problemer, såsom tørt hår og hårtab.

morgen eller aften?

Selvom der ikke er nogen faste regler, hvad er bedre at vaske dit hår om morgenen eller om natten? Uanset om det er om morgenen eller om natten, er hårvask stadig gavnligt for dit hår og hovedbund. Dog side Travlhed Vi råder dig til at vaske dit hår om natten, fordi dit hår får mere tid til at tørre naturligt, især hvis dit hår er blevet farvet.

Læs også: 5 årsager til skæl

Så, hvis nat eller morgen ikke betyder noget, hvad med frekvensen? Bestemmelse af hyppigheden af ​​vask af dit hår bør tilpasses din hårtype. Følgende er den anbefalede frekvens for shampooing i henhold til hårtype, som rapporteret i Healthline.

  1. Tykt hår

Tykt hår kvinder har normalt ingen problemer med olie. For det tager tid for olien fra hovedbunden at "gå" ned af de tykke tråde. Ejere af tykt hår kan vaske det sjældnere. For eksempel en gang om ugen.

  1. Tørt hår

Hvornår er det rigtige tidspunkt at vaske tørt hår? Ejere af tørt hår rådes til at vaske deres hår to gange om ugen, vask det ikke hver dag. Årsagen er, at det kan fjerne de naturlige olier, der er tilbage i dit hår. Det ville være endnu bedre, hvis du inkluderer en balsam, der hjælper med at fugte hårstrået.

Læs også: Almindelige fejl i hårpleje

  1. Naturlig længde

Ejere af naturligt langt hår, der ikke er for tykt eller tyndt, kan justere tidspunktet for shampooing efter ønske. Alligevel anbefaler eksperter stadig shampoo to gange om ugen. Du kan også bruge balsam til at fugte den.

  1. Tyndt hår

Kvinder med tyndt hår rådes til at vaske deres hår med shampoo oftere end tørt hår, hvilket er tre gange om ugen. Årsagen er, at tyndt og fint hår har en tendens til at absorbere mere olie end andet hår, og er mere tilbøjelige til at tabe hår.

Der er en anden ting, du skal huske, som er, at det ikke anbefales at vaske dit hår med varmt vand, som rapporteret af siden Stylecraze. Årsagen er, at varmt vand får håret til at føles ru og ser krøllet ud, fordi al fugt absorberes af varmt vand.

Er du stadig i tvivl, så spørg bare en kosmetolog direkte. Brug appen , så du kan snak med en læge når som helst og hvor som helst. Så søg ikke bare efter information, det er bedre at spørge en ekspert direkte.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Sådan vasker du dit hår korrekt.
Travlhed. Tilgået 2020. Er det bedre at vaske hår om natten eller om morgenen? Hvad en stylist vil have dig til at vide.
Stylecraze. Fået adgang til 2020. De bedste tips til hårvask til at vaske dit hår på den rigtige måde - Vores 10 bedste tips.