Mødre, genkend symptomerne på DHF hos børn, der kan ses

Jakarta – Denguefeber (DHF) har et ry, der er ret "forfærdeligt", fordi det kan være fatalt, hvis det bliver forsinket og mishandlet. Derfor er det vigtigt for mødre at genkende symptomerne på DHF hos børn, så de kan træffe passende foranstaltninger.

DHF er en infektionssygdom, der overføres af hun Aedes aegypti-myg, som har et karakteristisk stribet mønster på maven. Disse myg findes almindeligvis i varme og fugtige tropiske klimaer. Ynglepladsen er i stillestående vand.

Læs også: Vær forsigtig med farerne ved denguefeber, der kan kendes gennem spyt

Her er symptomerne på DHF hos børn

For hurtigt at blive identificeret og komme i behandling er det vigtigt at genkende symptomerne på DHF hos børn. Følgende er symptomer, som mødre kan genkende:

1. Feber

Symptomer på denguefeber hos børn begynder normalt omkring 4-10 dage efter at være blevet bidt af en myg, der bærer virussen. De første symptomer, der opstår, er normalt høj feber, op til 40 grader Celsius.

Hos børn kan feberen falde til 38 grader Celsius i 1 dag, men stiger så igen. Når feberen er nede, er det faktisk en kritisk fase, så der skal gives mere opmærksomhed, fordi det er i denne ase, at han risikerer at opleve svær dengue.

2. Adfærdsændring

Børn er måske ikke i stand til at formidle, hvad de føler klart. Mødre kan genkende symptomerne på DHF hos børn ved at være opmærksomme på, om der er ændringer i adfærd.

For eksempel, hvis dit barn virker gnaven, irritabel, græder meget eller har nedsat appetit, så vær opmærksom. Tjek straks, om der er feber hos barnet, og spørg, hvordan det har det.

3. Fysisk ubehag

Børn med denguefeber oplever som regel også symptomer som muskel- og ledsmerter, dunkende smerter bag øjnene, rygsmerter, hovedpine og så videre.

4. Fordøjelsesproblemer

Dit barn kan klage over mavesmerter sammen med kvalme, opkastning og diarré, som kan forveksles med symptomer på fordøjelsesbesvær. Når opkastning faktisk er et tidligt tegn på, at et barn kan have komplikationer, skal det overvåges nøje.

Læs også: Kend myter og fakta om DHF

5. Hudproblemer

Symptomer på denguefeber hos børn er også ret almindelige, er udseendet af udslæt eller røde pletter på huden. Udslættet og pletterne er dog kun midlertidige og kan gå væk, før du overhovedet ser dem.

6. Let blødning

Et fald i antallet af blodplader i kroppen gør, at barnet kan opleve lette blødninger, for eksempel fra tandkødet eller næsen. Det kan også opstå på grund af en virus, der sænker hastigheden, hvormed blodpropper. I nogle alvorlige og sjældne tilfælde kan der også forekomme blødninger i fordøjelseskanalen.

Det er nogle af symptomerne på denguefeber hos børn, der kan genkendes. I alvorlige tilfælde kan dengue forårsage blodkarlækage, væskeophobning i bughulen eller lungerne til kraftige blødninger.

Tag straks dit barn til den nærmeste læge eller hospital til behandling, hvis det oplever nogle af følgende symptomer:

  • Svær mavepine.
  • Opkastning konstant
  • Blødende tandkød.
  • Svært at trække vejret.
  • Hænder og fødder føles kolde og svedige.
  • Ser meget svag og rastløs ud.

Hvis noget stadig ikke er klart, kan du bruge applikationen at spørge lægen om symptomerne på DHF hos børn. Der er ingen specifik behandling for denguefeber. I de tidlige dage af forekomsten af ​​symptomer kan barnet behandles derhjemme.

Læs også: Gør dette for at behandle denguefebersymptomer

Sørg for hjemmepleje såsom at komprimere barnets pande og krop, sikre barnet nok søvn, give væske for at forhindre dehydrering i form af drikkevarer eller mad og give feberdæmpende medicin såsom paracetamol.

Men under behandling derhjemme skal du være opmærksom på eventuelle symptomer på denguefeber hos børn, der opstår. Mor bør heller ikke være skødesløs, når barnets feber falder, og det ser ud til at være kommet sig. Tag straks barnet til skadestuen på det nærmeste hospital, hvis det oplever nogen af ​​symptomerne på svær dengue, som er blevet beskrevet tidligere.

Reference:
Børns sundhed. Tilgået i 2021. Denguefeber.
First Cry Parenting. Fået adgang i 2021. Dengue hos børn – tegn, diagnose og behandling.
Healthline. Tilgået i 2021. Denguefeber.