Oplever du udflåd fra skeden under graviditeten? Her er den rigtige måde at overvinde

"Kvinder er almindeligt udflåd fra skeden. Denne tilstand kan opstå når som helst, herunder under graviditet. Dette er faktisk en naturlig ting at ske, hvoraf den ene skyldes hormonelle ændringer, som gravide kvinder oplever. Men bare rolig, der er flere måder at håndtere det på!”

Jakarta - Vaginalt udflåd er en normal ting. Nogle kvinder kan dog føle sig bekymrede, hvis denne tilstand opstår på bestemte tidspunkter, for eksempel under graviditet. Er dette også normalt? Så hvad er den rigtige måde at håndtere vaginalt udflåd, der opstår under graviditeten?

Vaginalt udflåd er en tilstand, hvor der kommer slim eller væske ud af skeden. Faktisk er udflåd fra skeden kroppens naturlige måde at holde organet rent og fugtet på. Når en person oplever vaginalt udflåd, vil væsken, der produceres af vaginal- og livmoderhalskirtlerne, komme ud med døde celler og bakterier. Denne proces beskytter skeden mod infektion.

Læs også: Tegn på unormalt udflåd fra skeden under graviditet

Årsager til leukorré under graviditet

Dybest set bliver livmoderhalsen og skedevæggene blødere end normalt under graviditeten. Denne tilstand får produktionen af ​​skedeslim til at være mere. Ikke nok med det, så er produktionen af ​​slim også påvirket af høje niveauer af hormonet østrogen i kroppen. Husk, at dette ene hormon vil stige under graviditeten.

Produktionen af ​​vaginal slim påvirkes også af øget blodgennemstrømning til livmoderhalsen. Denne tilstand kan opstå under graviditeten. Faktisk behøver du ikke bekymre dig for meget, hvis du oplever mere udflåd fra skeden end normalt. Så længe udflådet fra skeden er normalt, er det klart og lugtfrit.

Men hvis det vaginale udflåd er skarpt, gult, grønt, gråt eller endda ledsaget af blod, er det en anden historie. Søg eller spørg straks en læge for at få den rigtige behandling. Fordi det kan være udflåd fra skeden, der viser sig at være et tegn på en mere alvorlig tilstand.

Læs også : Vaginalt udflåd under graviditet, normalt eller et problem?

Så hvordan håndterer du udflåd fra skeden under graviditeten?

Prøv nogle af disse behandlinger!

I det mindste er der nogle bestræbelser, vi kan gøre for at overvinde vaginalt udflåd under graviditet, herunder:

  1. Hold kønsområdet tørt og rent.
  2. Hvis du har diabetes, skal du holde dit blodsukkerniveau normalt.
  3. Brug ikke feminine hygiejneprodukter, som kan forårsage surhed og balance mellem vaginale bakterier. Spørg din læge om det rigtige produkt.
  4. Undgå at bruge hygiejniske sprays, dufte eller pulvere i kønsområdet.
  5. Forbrug af yoghurt eller kosttilskud indeholdende lactobacillus (spørg først din læge om de kosttilskud, du vælger).
  6. Brug bomuldsbukser og undgå undertøj, der er for stramt.
  7. Efter vandladning renses skeden forfra og bagfra, så der ikke kommer bakterier ind i skeden.
  8. Kolde kompresser for at lindre kløe og hævelse.
  9. Tag et varmt bad for at lindre symptomerne. Tør derefter grundigt bagefter.
  10. Det anbefales ikke at bruge trusseindlæg , men hvis du stadig vil bruge trusseindlæg du bør vælge en, der ikke indeholder duft og ikke er brugt i mere end 4-6 timer.
  11. Det er bedst at undgå samleje først.
  12. Hvis unormalt udflåd fra skeden varer mere end en uge, især hvis det ledsages af sår, kløe og hævelse, skal du straks søge læge.

Læs også: Normalt eller ej, udflåd fra skeden efter fødslen

Hvis udflåd fra skeden under graviditeten begynder at genere dig og er ledsaget af mere alvorlige symptomer, skal du straks tage på hospitalet. For at gøre det nemmere kan du bruge applikationen for at finde en liste over nærliggende hospitaler og efter behov. Hent appen i App Store eller Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Vaginalt udflåd under graviditet: Hvad er normalt?
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået 2021. Vaginal kløe og udflåd - voksen og ung.
NHS Choices UK. Tilgået i 2021. Vaginalt udflåd.