Er det sikkert for gravide kvinder at spise gedekød?

, Jakarta – Nogle vil måske spørge sig selv, er det sikkert at spise gedekød, mens man er gravid? Faktisk kan gravide spise gedekød. Det er bare det, at ethvert forbrug under graviditeten skal være ekstra forsigtigt. Især hvis gravide lider af visse sygdomme. For fuldstændig information, lad os se følgende forklaring!

Læs også: Vær opmærksom, dette er en abnormitet i graviditeten



Fordele ved forbrug af gedekød hos gravide kvinder

Udover at være velsmagende er gedekød også kendt for at have et højt næringsindhold. Her er nogle af fordelene ved gedekød, som du kan få:

1. Vær en fremragende proteinkilde og bidrag til øget proteinbehov under graviditeten. Indtagelse af gedekød kan hjælpe fosterets vækst og udvikling.

2. Gedekød er rigt på jern, som er i stand til at opretholde hæmoglobinniveauet. Dette kan hjælpe med dannelsen af ​​røde blodlegemer. Derudover kan jernet i gedekød let absorberes i kroppen.

3. Det høje zinkindhold i gedekød er med til at udvikle fosterets immunforsvar, og sikrer overordnet vækst sammen med celledeling.

4. Geder er rige på vitamin B12, som er i stand til at holde nervesystemet sundt, hjælper med dannelsen af ​​røde blodlegemer og forebygger anæmi.

5. Kobber indeholdt i gedekød sikrer, at barnet får sin maksimale vækst indtil fødslen.

Læs også: Kan abort ske uden blødning?

Risikoen ved at spise lammekød under graviditeten

Ingen tvivl om, at fårekød er en af ​​de rige kilder til essentielle næringsstoffer, der er nødvendige under graviditeten. Der er dog flere risikofaktorer for at indtage gedekød, som ikke helt kan udelukkes. Her er, hvad gravide kvinder bør vide:

1. Gedekød indeholder høje mængder af kolesterol og mættet fedt, som kan forårsage en betydelig stigning i blodlipidniveauet. Dette er bestemt ikke godt for graviditeten.

2. Gedekød er rigt på natriumindhold, men for meget natriumindtag kan øge blodtryksniveauet under graviditeten, hvilket kan have uønskede virkninger.

3. Histamin hos får kan forårsage allergi hos nogle mennesker. Eksem er en af ​​de mest almindelige infektionsformer. I nogle tilfælde er gravide kvinder mere tilbøjelige til at udvikle astma, hoste, løbende næse og anafylaktisk shock.

For at sikre grænserne for forbruget af lammekød til gravide, skal du bare spørge lægen kl . Du kan spørge om alt, og en læge, der er ekspert på sit område, vil forsøge at give den bedste løsning. Det er nemt, bare Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Sikre måder at behandle mad på, mens du er gravid

Under graviditet bør der tages ekstra forholdsregler ved tilberedning, håndtering og opbevaring af mad. Disse forholdsregler omfatter:

1. Vask alle frugter og grøntsager grundigt før spisning.

2. Vask hænder med sæbe og vand, før du tilbereder mad.

3. Vask hænder med sæbe og vand efter tilberedning af mad.

4. Vask alle overflader og redskaber brugt til madlavning med sæbe og vand.

5. Opbevar kold mad i køleskabet.

6. Opbevar ikke rester ved stuetemperatur, men i køleskabet efter maden er afkølet.

Læs også: Der er gået 9 måneder endnu at føde, hvad er årsagen?

At opretholde en sund og afbalanceret kost under graviditeten er lige så vigtig som at undgå visse fødevarer. Der er ingen specifik kostplan at følge, men forbruget af en række forskellige fødevaregrupper samt vitaminer og mineraler er nødvendigt for barnets udvikling.

Reference:
Der er sundhed. Tilgået i 2020. Fødevarer, der skal undgås under graviditet.
Mom Junction. Tilgået i 2020. 5 sundhedsmæssige fordele ved at spise lam under graviditeten.