5 måder at slippe af med hård hud på håndfladerne

Jakarta - Hård hud opstår på grund af gentagne tryk og friktion på huden. Normalt er denne tilstand mere almindelig på fodsåler og håndflader, som er karakteriseret ved udseendet af et ekstra lag hud til en hårdere og mere fremtrædende klump. Ikke uden grund er forekomsten af ​​hård hud på håndfladerne kroppens måde at beskytte sig mod udsættelse for irriterende stoffer.

Hård hud er normalt smertefri og kan gå væk af sig selv over tid og efterlade død hud, som du nemt kan skrælle af uden at forårsage smerte. Senere dannes der igen et nyt hudlag i det inficerede område. Denne tilstand opstår ofte, hvis du bruger sko, der er for smalle eller for store, uden at bruge sokker, eller ofte bruger sportsudstyr.

Hurtige måder at slippe af med hård hud

Det tager dog lang tid at vente på, at hård hud forsvinder. Du kan blive forstyrret, især når dit greb eller dine fodtrin bliver ubehagelige, som om noget blokerer dig. Bare rolig, der er en nem måde at slippe af med det.

  • Brug af varmt vand

Før du prøver andre metoder, kan du bruge varmt vand til at fjerne hård hud. Tricket er at lægge det inficerede område i blød i cirka 20 minutter. Denne metode anbefales af American Academy of Dermatology , fordi det er nemt og ikke kræver en række forskellige materialer.

Læs også: 5 risikofaktorer for en person, der er ramt af hård hud

  • Æble cider eddike

En anden måde er at bruge æblecidereddike. Syreindholdet i æblecidereddike kan blødgøre hård hård hud. Tricket, bland eddike og vand så meget som fire til én, og læg den inficerede del i blød i 20 minutter. Derefter kan du prøve at eksfoliere huden. Skynd dig ikke, for du kan beskadige det omkringliggende hudområde, og det vil faktisk forårsage smerte.

  • Bagepulver

Hård hud på hænder kan også fjernes ved at bruge natron el bagepulver . For at forberede det behøver du kun at blande 2 (to) spiseskefulde vand med nok bagepulver, så konsistensen bliver tykkere, og tilsæt derefter et par dråber limesaft. Påfør det på det hårde område, dæk det med en bandage, gaze eller en sok. Gentag hver nat, indtil hård hud forsvinder.

Læs også: Ofte iført smalle sko forårsager hård hud, virkelig?

  • Pimpsten

Denne metode er blevet en tradition for gamle mennesker. Pimpsten med de egenskaber, at de har lette porer, menes at være effektive til at eksfoliere død hud og hård hud. Ikke underligt, at det ofte bruges som et skrubbeværktøj, når man bader. Du bør dog først gennembløde det hårde hudområde i varmt vand i cirka 10 minutter, før du bruger denne sten til at fjerne hård hud.

  • Epsom salt

Epsom salt betragtes som en peeling. Denne behandling hjælper med at slappe af i kroppen og løsne stive muskler efter en hård dags arbejde. Tricket, bland to til tre spiseskefulde af dette salt i et bassin eller en skål med varmt vand. Læg derefter det hårde område i blød.

Læs også: Her er 4 måder at forhindre hård hud på fødderne

Det var nogle hjemmemidler, du kan gøre for at slippe af med de irriterende hård hud på dine håndflader. Glem ikke, brug altid handsker, når du vil lave aktiviteter, der kan udløse hård hud. Eller du kan direkte bede lægen om en anden metode, hvis der er en. Nej, du behøver ikke gå på klinikken bare for at spørge, hvordan du kan komme af med hård hud.

Du behøver bare Hent Ansøgning . Hvorfor? Fordi gennem denne applikation, kan du spørge læger i henhold til deres ekspertise, når som helst, uden besværet med at skulle registrere eller stå i kø. Kom nu, prøv appen nu!