Dette er, hvad der sker med din krop, når du har cyanidforgiftning i mad

, Jakarta - Husker du cyanidkaffesagen i begyndelsen af ​​2016? Fem år senere har massemedierne nu travlt med at rapportere om den cyanid-satay, der forårsagede et lille barns død i Yogyakarta-området. Lang historie kort, barnet er offer for en fejlretning fra en kvinde, der i første omgang ønsker at forgifte en voksen mand i byen.

Cyanidgift består af flere former, der er fast, flydende eller gas. Der er hydrogencyanid, der er cyanogenchlorid, der er calciumcyanid, og der er kaliumcyanid. Spørgsmålet er, hvad der vil ske med kroppen, når der opstår en cyanidforgiftning?

Læs også: Kan spise æbler få cyanidforgiftning, myte eller fakta?

En række klager, selvom beløbene er små

Når det kommer ind i kroppen, vil cyanidgift forårsage mange klager i kroppen. Mennesker, der udsættes for små mængder cyanid ved at indånde det, absorbere det gennem huden eller spise fødevarer, der indeholder cyanid, kan opleve nogle symptomer.

Nå, med henvisning til det indonesiske sundhedsministerium i " Klinisk toksikologi", Efter eksponering for cyanid er det mest umiddelbare symptom irritation af tunge og slimhinder. Cyanid trænger let igennem cellevægge enten ved indånding, indtagelse eller indtagelse af cyanidsalte eller andre cyanogene forbindelser.

Ved HCN-forgiftning ( hydrogencyanid ) så er de højeste cyanidniveauer lungerne efterfulgt af leveren og derefter hjernen. På den anden side, når cyanid kommer ind i fordøjelsessystemet, er de højeste niveauer i leveren. Nå, i små mængder kan cyanidforgiftning i kroppen forårsage hovedpine, svimmelhed, opkastning, kvalme, svaghed, øget puls og rastløshed.

Når det kommer ind i kroppen, hæmmer cyanidgift desuden enzymernes arbejde cytochrom-x-oxidase placeret i mitokondrierne. Dette enzym binder ilt for at imødekomme cellernes respiratoriske behov. Hvis enzymet ikke virker ordentligt, fordi det hæmmes af cyanidgift, dør kroppens celler.

Læs også: Faktorer, der øger risikoen for cyanidforgiftning

Fra anfald til død

Cyanid er et hurtigtvirkende og potentielt dødeligt kemikalie, der kommer i mange former. Cyanid beskrives nogle gange som at have en mandellignende lugt. Cyanidgift udsender dog ikke altid en lugt, og ikke alle kan opdage denne lugt.

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC) kan en person med cyanidforgiftning vise symptomer på blot et par minutter. Det, der skal understreges, er, at disse symptomer kan blive værre, når mere cyanid kommer ind i kroppen.

Nå, ifølge CDC kan eksponering for store mængder cyanid på nogen måde forårsage sundhedseffekter såsom:

  • anfald.
  • Tab af bevidsthed.
  • Lavt blodtryk.
  • Lungeskade.
  • Åndedrætssvigt fører til døden.
  • Langsom puls.

Husk, at den mest alvorlige virkning af eksponering for store mængder cyanid er døden. Som tilfældet med cyanid kaffe eller cyanid satay. Men hvad hvis nogen overlever cyanidforgiftning?

Stadig ifølge CDC kan de langsigtede virkninger af cyanideksponering (inklusive overlevende fra cyanidforgiftning) have alvorlige konsekvenser. Personen kan opleve hjerte-, nerve- og hjerneskade. Se, laver du sjov, er virkningen af ​​cyanidforgiftning ikke på kroppen?

Læs også: Silent Killer, Cyanidforgiftning er altid dødelig

For dig, der vil vide mere om gift eller cyanidforgiftning, kan du spørge lægen direkte gennem applikationen .

De af jer, der oplever helbredsproblemer midt i en pandemi, kan også købe medicin eller vitaminer ved hjælp af applikationen , så ingen grund til at bekymre sig om at forlade huset. Meget praktisk, ikke?

Reference:
Kompas.com. Fået adgang i 2021. Fuldstændig kronologi af den giftige tilstand i Bantul, mystiske kvindefigurer til forslag fra andre mænd
Healthline. Tilgået i 2021. Hvad er cyanidforgiftning?
CDC. Tilgået i 2021. Fakta om Cyanid
Indonesisk sundhedsministerium. Tilgået i 2021. Klinisk toksikologi