4 tips til at forhindre nakkesmerter forårsaget af forkerte puder

Jakarta - Er du nogensinde vågnet op og oplevet nakkesmerter? Selvfølgelig gør det dig utilpas og forstyrrer den gnidningsløse afvikling af aktiviteter. Du bliver svær at flytte nakken til højre og venstre, føler dig stiv, og det gør ondt, når du vender dig om. Smerten kan også stråle ud til skulderen. Af medicinske eksperter omtales denne tilstand som "forkert pude".

Så hvad er der egentlig galt med puden? At trække og spænde muskler er den bedste forklaring, der kan beskrive den forkerte pude. Dette sker, når musklen er revet eller irriteret. Normalt opstår den forkerte pude, når din krop er træt eller ikke bruger de rigtige muskler. Muskelspændinger eller spændinger kan forekomme i alle dele af kroppen, men nakke, skuldre og lænd er de hyppigst ramte.

Normalt er det at bruge en pude i en stilling, der er for høj, den mest almindelige årsag til nakkesmerter. Dette helbredsproblem kan også opstå på grund af en ubehagelig stilling, når du kører bil, eller din nakke er for fremme i lang tid, når du arbejder ved en computer.

Overvinde nakkesmerter

Generelt vil nakkestivhed og smerter forbedres og forsvinde af sig selv i løbet af de næste par dage. Alligevel er denne nakkestivhed ret irriterende for nogle mennesker, så se efter måder at behandle den på. Her er nogle måder, du kan prøve at behandle nakkesmerter på:

  • Komprimering med isterninger

Komprimering er den nemmeste måde, du kan gøre for at håndtere stivhed og smerter i nakken. Denne aktivitet kan hjælpe med at reducere hævelse, hvis der er en indikation, samt lindre den smerte, du oplever. Undgå dog at lægge isterninger direkte på huden. Brug i stedet en klud eller et håndklæde til at pakke isterningerne ind, inden du rører det på kroppen, der føles øm og stiv.

  • Brug af den rigtige pude

Når du sover, skal du sørge for at bruge en behagelig pude. Glem ikke at sætte dit hoved på linje med din rygsøjle, ikke på skrå. Undgå at bruge en højere pude, for at lade nakken er højere end kroppen, fordi det kan få musklerne til at føles ømme og stive dagen efter. Undgå også at bruge en pude, der er for lav eller flad.

  • Bevæg dig langsomt

Hvis du har ondt i nakken, skal du ikke tvinge den til at bevæge sig i et par dage. Lav små massager for at slappe af stive muskler igen. Brug eventuelt en speciel balsam eller salve til muskelsmerter. Denne massage hjælper med at reducere stivhed og smerter i nakken, den skaber også en varm følelse i balsamen.

  • At knække nakken eller dreje hovedet, er det OK?

Vend aldrig hovedet eller knæk i nakken, når du har ondt i nakken eller stiv nakke. Du er nødt til at stoppe denne vane, fordi det kan forårsage muskel- og nerveskader i nakken. Det er faktisk aktiviteter, der kan hjælpe med at aflaste musklerne, at knase i nakken eller dreje hovedet, når din nakke føles træt, men du er nødt til at reducere dem for helbredets skyld.

Det var tips til at håndtere nakkesmerter, som du kan prøve derhjemme. Hvis du har spørgsmål om helbredsproblemer, så tøv ikke med at spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ansøgning Du kan gøre det Hent gennem App Store og Play Store.

Læs også:

  • 8 årsager til nakkesmerter, du skal kende
  • 6 måder at overvinde ryg-nakkesmerter
  • 5 måder at overvinde en stiv nakke aka cervikal spondylose