Hævede lymfeknuder i armhulen, hvad er farerne?

, Jakarta - Udseendet af klumper på kroppen får helt sikkert en person til at føle sig bekymret for sit helbred. Faktisk er ikke alle klumper, der vises på kroppen, tegn på en meget alvorlig lidelse. Klumpen kan være en hævet lymfeknude.

Hævede lymfeknuder kan nemlig forekomme i flere dele af kroppen. En af dem er armhulen. Så er hævelse af lymfeknuderne, der opstår i armhulen, et tegn på alvorlig sundhed? Kom nu, se mere i denne artikel!

Læs også: Sådan kontrolleres lymfeknuder

Pas på hævede lymfeknuder i armhulen

Før du besvarer spørgsmålet ovenfor, kender du allerede lymfeknuderne? Denne kirtel er en kirtel, der findes i mange dele af kroppen. Startende fra armhuler, hage, nakke, lyske, til baghovedet. Denne kirtel har en vital funktion, som spiller en vigtig rolle i immunsystemet. Disse lymfeknuder indeholder hvide blodlegemer, en del af immunsystemet, der hjælper kroppen med at bekæmpe infektioner.

Så er det farligt for en klump i armhulen på grund af hævede lymfeknuder? Faktisk hævede lymfeknuder forekommer naturligt. Denne hævelse opstår, fordi lymfeknuderne er forstørrede på grund af immunsystemets reaktion produceret af kirtlen for at bekæmpe fremmede stoffer. I nogle tilfælde kan en klump i armhulen indikere en alvorlig sygdom, såsom:

  • Arm- eller brystinfektion.
  • Flere infektioner i hele kroppen, AIDS eller herpes.
  • Kræft, såsom lymfom eller brystkræft.
  • Cyster eller bylder under huden kan også give store, smertefulde klumper i armhulerne. Denne tilstand kan være forårsaget af barbering eller brug af antiperspiranter (ikke deodoranter). Dette ses oftest hos teenagere, der lige er begyndt at barbere sig.
  • Fibroadenom (ikke-cancerøs vækst af fibrøst væv).
  • Hidradenitis suppurativa.
  • Lymfom (kræft i lymfesystemet).
  • Leukæmi (kræft i blodlegemer).
  • Systemisk lupus erythematosus (en autoimmun sygdom, der er rettet mod led og organer).

Afslutningsvis er hævede lymfeknuder kroppens naturlige reaktion mod fremmede stoffer, men det betyder ikke, at det skal ignoreres. Kort sagt kan klumper under armhulerne også indikere en række alvorlige helbredsproblemer.

Læs også: 5 effektive måder at overvinde hævede lymfeknuder på

Markerer brystkræft, virkelig?

Klump i armhulen kan opleves af alle, uanset alder og køn. Men kvinder, der oplever denne tilstand, skal være ængstelige. Ignorer aldrig en klump i armhulen, fordi denne tilstand kan indikere brystkræft.

Faktisk, hver gang du går ind i din menstruationscyklus, vil dine bryster føles anderledes. På dette tidspunkt oplever kvinder øget produktion af hormonerne prolaktin og progesteron. Nå, det er det, der får en kvindes bryster til at forstørre sig fra den sædvanlige størrelse. Denne tilstand er normal og almindelig.

Der er dog ikke noget galt med, at kvinder foretager selvundersøgelse af brysterne hver måned, især når de kommer ind i menstruationsperioden. Når du finder en abnormitet i brystet eller armhulen, skal du straks søge læge for at få den rigtige behandling.

Ud over brystkræft er hidradenitis suppurativa en potentiel årsag til klumper i armhulen hos kvinder. Denne kroniske tilstand involverer blokering og betændelse nær de apokrine kirtler, hårsækkene i huden.

Nå, citeret fra American Academy of Dermatology Generelt forårsager hidradenitis suppurativa en byld-lignende klump, der er smertefuld og fyldt med pus. Der er forskellige faktorer, der udløser hidradenitis suppurativa, lige fra rygning, familiehistorie og fedme.

Så en klump i armhulen kan være forårsaget af forskellige ting, og hvordan man overvinder det varierer også. Klumper, der kommer fra virusinfektioner, kan gå væk af sig selv. Hvis det er forårsaget af et lipom, går klumpen normalt ikke væk af sig selv.

Læs også: Hævede lymfeknuder hos børn, pas på lymfekræft!

Hvis du oplever denne tilstand og føler dig bekymret, kan du spørge din læge gennem ansøgningen . Ingen grund til at tage på hospitalet, nu kan du tale med en læge når som helst og hvor som helst. Meget nemt og praktisk ikke? Kom nu, Hent nu!

Reference:
American Academy of Dermatology. Tilgået i 2021. Hidradenitis Suppurativa.
Healthline. Tilgået i 2021. Armpit Lump.
Medline Plus. Tilgået i 2021. Klump i armhulen.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Armhuleklumper: Hvad du behøver at vide.