Kan nyfødte killinger bades?

Jakarta - For at opretholde renlighed og sundhed er badning af kæledyr noget, der skal gøres. Giv om muligt yderligere pleje og vacciner, så kæledyrets krop altid vedligeholdes.

At bade en voksen kat kan være blevet almindeligt. Hvad så med killinger, selv dem, der lige er blevet født? Kan du vaske det med det samme?

Tilsyneladende anbefaler dyresundhedseksperter ikke at bade en nyfødt killing med det samme. Årsagen er, at en nyfødt killings krop stadig er meget skrøbelig, især på huden.

Læs også: 5 almindelige sundhedsproblemer, som katte oplever

Ligesom menneskelige babyer har nyfødte killinger stadig umoden immunitet. Ikke underligt, at hans krop stadig er meget sårbar og ofte oplever allergi på grund af et ukendt miljø for ham.

Virkningen af ​​at bade en nyfødt killing

Hvad hvis den nyfødte killing forbliver badet? Tilsyneladende er der negative påvirkninger, der kan forekomme. Nyfødte killinger med følsom hud skoldes, når de bades, selv i varmt vand.

Ikke anderledes end at bade ham med koldt vand. Hans krop er stadig ikke i stand til at kontrollere kropstemperaturen vil resultere i hypotermi. Faktisk anbefales det ikke at bruge en speciel katteshampoo, fordi det vil få killingens hududslæt.

Læs også: Kan killinger få alopeci i ansigtet?

Så hvordan renser man kroppen af ​​en beskidt killing efter fødslen? Det viser sig, at du bare skal vaske det med et rent håndklæde, ingen grund til at bade det som en voksen kat.

Den rigtige alder til at begynde at bade katte

Faktisk, hvornår er den bedste alder at begynde at bade din kat? Det er bedst at gøre dette, når katten er to måneder eller otte uger gammel. I denne alder er killingens immunitet begyndt at være stærk og kan bades i varmt vand.

Hvis han ikke er gammel nok, kan du bade ham blot ved at tørre hans krop af med en vaskeklud eller et håndklæde, der er blevet fugtet med varmt vand. Undgå at vande den med det samme, da det kan gøre katten utilpas.

Vær også opmærksom på, om killingen er ved godt helbred, inden den bades. Hvis det ikke gør det, kan du udsætte badet, indtil hans helbredstilstand forbedres. Du kan spørge dyrlægen direkte, hvad der kendetegner en syg killing.

I mellemtiden er det anbefalede tidspunkt at bade en killing mellem kl. 10.00 og 16.00. Det anbefales heller ikke at bade det for sent, fordi den kolde lufttemperatur vil gøre killingen tilbøjelig til hypotermi.

Læs også: Kend ins og outs ved at passe killinger

Vær derefter også opmærksom på temperaturen på det vand, du bruger. Sørg for, at temperaturen er varm eller passende til kattens kropstemperatur, ikke for kold eller for varm. Vask forsigtigt killingens krop i stedet for at lægge den direkte i spanden eller kummen. Hvis det er rent, skal du straks tørre kroppen med et håndklæde.

Glem ikke, også opfylde sit ernæringsindtag ved at sørge for fødeindtag i henhold til hans behov og alder. Killinger har brug for masser af essentielle næringsstoffer for at undgå hypotermi.

Du kan spørge dyrlægen gennem ansøgningen For ikke at give det forkerte fødeindtag, er her de typer mad, du kan give, hvad enten det er vådfoder eller tørfoder. Så din kats sundhed bevares.



Reference:
ProPlan. Fået adgang i 2020. Kan killinger bades efter fødslen?
PetMD. Hentet 2020. Sådan bader du en killing.
Reden. Tilgået 2020. Hvornår kan jeg begynde at bade min killing?