Den rigtige diæt for at undgå teenagere fra helbredsproblemer

, Jakarta – Selvfølgelig vil alle gå gennem en periode kendt som teenageårene. Teenageårene vil faktisk opleves, når en person kommer i alderen 12 år til 21 år. Selvfølgelig skal forældre på nuværende tidspunkt stadig være opmærksomme på deres børn, så deres fysiske og mentale helbredsforhold vedligeholdes ordentligt. Forskellige problemer oplever børn ofte, når de går gennem teenageårene, hvoraf en er kropsform og udseende, som er direkte relateret til vægtproblemer.

Læs også: Dette er sund mad til teenageres vækst og udvikling

Vægtøgning eller vægttab bliver nogle gange ret vigtigt for børn i ungdomsårene. De gør forskellige måder at få et kropsbillede, der passer til deres ønsker, hvoraf den ene er ved at gå på diæt. Der er intet galt i, at forældre kender nogle af de rigtige kostvaner til teenagere, så de undgår forskellige sundhedsproblemer, der lurer under deres vækst og udvikling.

Den rigtige kost for teenagere

Når man går ind i ungdomsårene, vokser og udvikler kroppen sig stadig, så ernæringsbehovet skal stadig dækkes ordentligt. Fysisk vækst hos unge kræver en bred vifte af god ernæring til kroppen med en afbalanceret og sund kost. Der er flere næringsstoffer, der bør opfyldes af teenagere til vækstprocessen, såsom D-vitamin, calcium og jern.

Lancering National Health Service UK For teenagere, der er tilstrækkelig opmærksomme på vægtproblemer, både overvægtige og undervægtige, bør du lave en sund kost ved at være opmærksom på den kost og det ernæringsmæssige indhold, der indtages. Det er bedst at undgå at gå på diæt ved at springe morgenmaden over eller reducere madportionerne, så du føler dig sulten, denne tilstand vil ikke lykkes med at gøre din vægt normal, selv du kan opleve nogle helbredsproblemer under vækstprocessen.

Faktisk vil teenagere, der begrænser deres madindtag, faktisk øge deres vægt, fordi kroppen automatisk vil lagre madreserver til energi, når du laver den forkerte diætproces. Lancering fra University of Rochester Medical Center Der er flere spisemønstre, som teenagere kan gøre med hensyn til deres vægtproblemer, såsom:

  1. Spis sund mad 3 gange om dagen.
  2. Begrænsning af indtaget af tilsat sukker, kunstige sødestoffer og dårlige fedtstoffer i hver mad, der indtages. Du bør dog ikke fjerne alt fedtindtag for kroppen. Faktisk har en teenager brug for 50-90 gram fedt om dagen for at udvikle hjernen optimalt, indtil han fylder 26 år. Mødre kan imødekomme indtaget af gode fedtstoffer til børn ved at give mad i form af laks, avocado og æg.
  3. Opfyld vandbehovet hver dag.
  4. Spis sund mad til snacks, såsom frugt, grøntsager eller nødder.

Læs også: Teenagere har også brug for ernæring, her er forklaringen

Det er nogle sunde kostmåder, som teenagere kan gøre for at overvinde de vægtproblemer, de oplever. Tøv ikke med at spørge en ernæringsekspert eller læge om den rigtige diæt til teenagere. Brug appen at spørge lægen direkte om den rigtige kost for børn for at overkomme de vægtproblemer, de står over for.

Sundhedsproblemer, der kan opleves på grund af den forkerte kost

Selvfølgelig kan en række sundhedsproblemer opleves af teenagere på grund af den forkerte kost. Lancering af journalen fra Pædiatri Børnesundhed Selvom kost kan give positive ændringer for teenagere, skal forældre også overveje de mulige negative virkninger, som teenagere vil opleve på grund af det forkerte kostmønster.

Dette skyldes, at de fleste teenagere laver diæter uden sunde og ustrukturerede mønstre. Denne tilstand har negative konsekvenser for de unge. Den forkerte kost kan få teenagere til at mangle de næringsstoffer, der er nødvendige for vækst og udvikling.

Ikke nok med det, for unge kvinder kan kostfejl begået medføre forsinket menstruation eller uregelmæssige menstruationer. Derudover kan den langsigtede risiko på grund af det forkerte kostmønster opleves af teenagere, såsom at opleve osteopeni og osteoporose.

Ud over at påvirke de fysiske helbredsforhold, kan den forkerte kost også påvirke psykiske helbredsforhold hos unge. Slankekure, der ikke lykkes, kan få teenagere til ofte at opleve stress og depression. Faktisk kan en mislykket diætproces få en teenager til at opleve spiseforstyrrelser, såsom bulimia nervosa og anoreksi.

Læs også: Spiseforstyrrelser hos teenagere, her er tips til at overvinde det

Af denne grund er forældrenes rolle meget vigtig for at ledsage børn i deres vækst- og udviklingsperiode, så børn kan fremstå selvsikkert i overensstemmelse med deres kropsbillede. Ikke nok med det, at give børn sund og nærende mad kan også undgå, at de får vægtproblemer, så børn undgår at lave den forkerte kostproces. Tag straks med barnet til at besøge det nærmeste hospital for at finde ud af den rigtige kost for barnet, så det vægtproblem, han oplever, kan håndteres ordentligt.

Reference:
Pædiatri Børnesundhed. Tilgået 2020. Slankekure i ungdomsårene.
National Health Service UK. Tilgået 2020. Sund kost for teenagere.
University of Rochester Medical Center. Tilgået 2020. Sund kost i ungdomsårene.