4 fordele ved faste for helbredet

Jakarta – Det viser sig, at det kan være gavnligt for kroppens sundhed at holde sult og tørst tilbage i timevis, mens man faster. Faste har længe vist sig at gøre kroppen sundere. Faktisk siges faste at have en god psykologisk effekt.

Folk, der faster, siges at være bedre i stand til at håndtere stress og depression. det er virkningen af ​​at "lære selvkontrol" under faste. Derudover kan faste også give andre sunde fordele for kroppen. Læs mere om de sundhedsmæssige fordele ved faste her!

Ikke bare faste, men sund faste, der er gavnligt

Det blev nævnt tidligere, at faste har mange sundhedsmæssige fordele. Men selvfølgelig er der nogle ting, der skal overvejes for at få disse fordele. Årsagen er, at faste, der ikke udføres ordentligt, faktisk kan have en dårlig indvirkning.

Læs også: Fastende, mens du ammer, følg denne vejledning

Ved faste vil kroppen opleve forandringer og tilpasningsprocesser. Dette relaterer til vigtigheden af ​​sahur før faste. Det tager kroppen mindst otte timer at optage næringsstofferne fra det sidste måltid. Det vil sige, at kroppen er i stand til at faste, hvis den bliver fodret først, nemlig gennem sahur.

Derfor er det meget vigtigt altid at spise sunde og næringsrige fødevarer, når man spiser sahur. Den menneskelige krop kræver indtag af kulhydrater, protein, fibre, fedt, vitaminer og mineraler og sukker som den vigtigste energikilde. Glem ikke, også opfylde din krops væskeindtag ved at indtage nok vand ved daggry.

Hvis din sahur er okay såvel som suhoor-menuen, så kan du få fordelene ved at faste, nemlig:

1. Sundt hjerte

Faste er blevet forbundet med hjertesundhed. En undersøgelse viste, at personer, der fastede en gang om måneden, havde en 58 procent lavere risiko for at udvikle hjertesygdomme. Folk, der faster, siges at have et sundere hjerte end dem, der ikke faster.

Derudover siges faste også at kunne reducere insulinresistens. Denne tilstand kan øge risikoen for at udvikle diabetes. Der er dog stadig behov for mere grundig forskning i denne henseende.

Læs også: 6 tips til sund faste fra Sahur til Iftar

2. Sænker risikoen for kræft

Faste siges også at være med til at reducere risikoen for kræft. Det sker, fordi under faste vil celledelingshastigheden i kroppen falde. Denne tilstand er ledsaget af nedsat cellevækst på grund af begrænset indtagelse. Dette mangler dog stadig at blive undersøgt nærmere.

3. Reduktion af risikoen for at blive smittet med sygdommen

Hvis det ledsages af en sund kost, kan faste hjælpe med at holde forskellige sygdomme væk. Regelmæssig faste kan hjælpe med at forbedre tilstande såsom gigt, colitis og hudsygdomme, såsom eksem og psoriasis.

4. Få den ideelle vægt

Forbrænding af fedt til energi hjælper med at reducere vægten. Det er det, der så gør, at fasten kan have betydning i form af vægttab. Udover at hjælpe med at opnå idealvægten er vægttab også godt til at kontrollere diabetes og blodtryk.

Læs også: Forebyg træthed, sådan træner du mens du faster

Men vær forsigtig, vægten kan gå op igen, endnu mere end før, hvis kosten ikke er kontrolleret. Dette kan ske, hvis du er vant til at spise skødesløst ved daggry og iftar. Især fed, sød, stegt mad, som ofte er forretsmenuen, før man spiser tunge måltider.

Har du et helbredsproblem under faste og har brug for en læges råd? Brug appen at finde løsninger på dine helbredsproblemer. Via app Du kan også købe medicin uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent nu!

Reference:
Compass Lifestyle.com. Tilgået i 2021. Undgå træthed, følg disse sunde fastetips.
Kompas sundhed. Tilgået i 2021. 13 tips til at holde din krop sund under faste i Ramadan.