Pas på demodecosis hudsygdom hos kæledyrkatte

, Jakarta - Selvom du har gjort dit bedste, kan nogle sygdomme nogle gange angribe din kat, inklusive hudsygdomme. Denne lidelse er generelt forårsaget af mider, der bliver parasitter, der påvirker hudens sundhed. Derfor skal du vide med sikkerhed om demodex, en hudsygdom, der opstår hos katte. Her er den fulde anmeldelse!

Demodex, en hudsygdom, der forekommer hos katte

Demodecosis er en hudlidelse forårsaget af en parasit af typen demodexmide. Disse mider kan faktisk findes på huden af ​​alle typer dyr, men angriber generelt katte og hunde og forårsager kliniske symptomer. Risikoen for denne lidelse er ofte forbundet med et svækket immunsystem, selvom dette ikke altid er tilfældet.

Læs også: Kend 6 sygdomme, som katte er sårbare over for

Selvom demodikose er mere almindelig hos hunde end hos katte, er der to typer demodexmider, der kan angribe forkælede dyr, nemlig: Demodex cati og Demodex gatoi . på type Demodexmaling, normalt findes i hårsækkene, hvorimod Demodexgatoi mere tilbøjelige til at leve på overfladen af ​​huden. Alle typer katte er i risikogruppen for denne lidelse, men burmesiske og siamesiske katte er i højere risiko.

Demodex mider er artsspecifikke arter, der angriber bestemte arter. For at overleve har hver midetype kun én specifik vært afhængigt af typen af ​​mideart selv. Det betyder, at inficerede katte ikke kan overføre lidelsen til hunde og omvendt. Derudover kan denne hudsygdom, der generelt angriber katte, ikke spredes til mennesker.

Læs også: Hudsygdomme, der kan overføres fra katte til mennesker

Symptomer på demodecosis hudsygdom hos katte

Demodex mider kan give forskellige symptomer afhængigt af den art, der angriber. Følgende er en opdeling baseret på den type mide, der angriber:

  • Demodex cati

Katte inficeret med denne type mide er ofte forbundet med hårtab, hudbetændelse og skorpedannelse. Hudlæsioner vil forårsage kløe i nogle tilfælde, såsom at have kun lokale hudproblemer, generelt i ansigtet, hovedet og halsen. Det er dog muligt for denne lidelse at sprede sig i hele kroppen. Denne type mide kan også være årsag til tilbagevendende øreinfektioner.

  • Demodex gatoi

Årsagen til denne hudsygdom hos katte forårsager generelt symptomer i form af alvorlig kløe, betændelse i huden og skorper langs krop og ben. I nogle tilfælde kan katte udvikle bylder på læberne eller små sår over hele kroppen. Denne lidelse vil være svær at skelne fra hudallergier. Katte diagnosticeret med hudallergi bør stadig overveje demodicosis.

Har du stadig spørgsmål vedrørende andre hudsygdomme, der kan opstå hos din elskede kat, kan dyrlægen fra kan være med til at bekræfte. Det er nemt, bare simpelthen Hent Ansøgning og få bekvemmelighed relateret til dyresundhedsadgang ved at bruge gadgetten i hånden!

Læs også: Dette får katte til at få nyresygdom

Hvordan man spreder demodecosis hudsygdom hos katte

Demodecosis forårsaget af cati mider er ikke nøjagtigt kendt, hvordan det spredes, men svækket immunitet gør det muligt for miderne at formere sig ude af kontrol. Desuden kan sygdommen være forbundet med lægemidler, der undertrykker immunsystemet. Lægen vil være i stand til at bestemme alle muligheder, hvis din kat ikke modtager et lægemiddel, der kan forårsage denne tilstand.

Demodex gato i, denne type mide kan overføres mellem katte. Det skyldes, at nogle katte ikke giver symptomer, selvom de er inficerede. Hvis du har mange katte derhjemme, og en kat er smittet, bør du derfor straks lave en grundig undersøgelse. En kat kan sprede sygdommen til en anden kat, selvom den ikke giver symptomer.

Sådan overvindes demodecosis hudsygdom hos katte

Behandling af demodecosis hos katte afhænger af den type mide, der angriber. I denne type cati afhænger vellykket behandling af at identificere og behandle den underliggende årsag til immunsuppressionen. Når immunproblemet er løst, kan der gives antibiotika for at dræbe miderne. Aktuel behandling kan også gives for bedre hud.

Hvis det er forårsaget af gatoi-typen af ​​mide, afhænger en vellykket behandling af, at man plejer alle kattene i huset. Behandlinger, der bruges til at behandle infektioner Demodex gatoi svarende til den, der anvendes ved denne type infektion Demodex cati, kun hvis den underliggende risiko er blevet løst. Nogle andre måder, der kan gøres, er brugen af ​​kalksvovl, ivermectin , milbemycin eller andre behandlinger.

Det er en komplet gennemgang af demodex hudsygdom, der kan angribe katte. Ved at vide mere om denne lidelse, er det håbet, at du vil være mere lydhør, så problemer, der opstår, kan løses med det samme. På den måde får hudlidelser ikke din elskede kats krop til at se ud som om den er blevet tortureret.

Reference:
VCA Hospitaler. Tilgået 2020. Feline Demodex.
WebMD. Hentet 2020. Skab og fnat hos katte.