Røde pletter på huden, pas på mæslinger

, Jakarta – Mæslinger er en smitsom sygdom og kan spredes ved kontakt med væsker fra en inficeret person. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen er mæslinger forårsaget af en virus, der tilhører paramyxovirus-familien, som overføres gennem luften gennem hoste og nysen. Mæslingevirussen kan leve på enhver overflade, den rører ved i flere timer. Når virussen kommer ind i kroppen, kan denne tilstand forårsage en infektion i luftvejene.

Læs også: Udover alkohol er her 6 årsager til leverfunktionsforstyrrelser

Mæslinger er den hyppigste dødsårsag hos børn under 5 år. Denne tilstand opstår på grund af manglende håndtering, og WHO anbefaler at få mæslingevaccine, hvis en person, der aldrig har været udsat for mæslinger, bliver udsat for en med mæslinger.

Røde pletter bliver et af symptomerne på mæslinger

Så hvad er symptomerne på mæslinger? Generelt opstår mæslingesymptomer inden for 14 dage efter at være blevet udsat for virussen. Et symptom, der er ret almindeligt, er forekomsten af ​​røde pletter på flere dele af kroppen. Ifølge National Foundation for Infectious Diseases opstår røde pletter, efter at en person har haft den virus, der forårsager mæslinger i 14 dage. De røde pletter kan spredes fra hovedet til den nederste del af kroppen. Men en person, der har god nok immunitet til at lave røde pletter, vises ikke som et symptom på mæslinger.

Vær opmærksom på de røde pletter forårsaget af mæslinger, rapporteret af National Health Service UK, de røde pletter forårsaget af mæslinger kan være brunrøde. Generelt vises røde pletter på hoved- eller nakkeområdet først, før de spredes til andre dele af kroppen. Mæslinger røde pletter vil forårsage kløe hos den syge.

Der er flere andre symptomer, som personer med mæslinger oplever, såsom hoste, feber, røde øjne, lysfølsomhed, muskelsmerter, løbende næse, ondt i halsen, feber, nedsat appetit og vedvarende træthed.

Mennesker med mæslinger kan også have hvide pletter, der vises i munden som et andet symptom på mæslinger. Dette symptom opleves ikke af alle mennesker med mæslinger. Det skader aldrig at besøge det nærmeste hospital, når du oplever symptomer, der tyder på mæslinger.

Hvem er i fare for mæslinger?

Faktisk har der fra år til år været et fald i mæslingetilfælde sammen med sofistikeringen af ​​vacciner. Der eksisterer dog stadig mæslingetilfælde, fordi forældre ikke er villige til at vaccinere deres børn af frygt for, at vaccinen kan påvirke deres barns mentale og motoriske udvikling.

Der er en vis overbevisning om, at mæslingevaccinen forårsager døvhed, anfald, hjerneskade og koma. Faktisk mener nogle forældre, at mæslingevaccinen kan forårsage autisme hos børn. Faktisk har der været mange undersøgelser, der beviser, at vacciner absolut intet har med autisme at gøre.

A-vitaminmangel øger også risikoen for mæslinger. Du kan se, børns kroppe, der indeholder A-vitamin, er lidt modtagelige for mæslingevirus. Der sker forskellige ting med kroppen på børn, der har maksimalt A-vitamin, hvor mæslingevirus er sværere at komme ind i kroppen.

Læs også: 5 kendte sygdomme på grund af klump i nakken

Det er vigtigt at øge dit indtag af fødevarer, der indeholder A-vitamin såsom kyllingelever, oksekød, laks, tun, mælk, æg, ost, søde kartofler, spinat, sennepsgrønt og grønkål. Faktisk er de ovennævnte fødevarer ikke kun gode til børn, men også for voksne.

Det skal bemærkes, at nogle gange kan børn, der er vaccineret mod mæslinger, stadig få mæslinger, men det vil ikke være så alvorligt som børn, der slet ikke er blevet vaccineret. Normalt er voksne, der får mæslinger, bedre i stand til at modstå symptomer end børn. Dette skyldes, at immunudviklingen hos voksne er bedre end børns.

Normalt vil både børn og voksne, der har været udsat for mæslinger, ikke opleve mæslinger igen. Men vi skal stadig være forsigtige i betragtning af arbejdet med vira, der kan mutere, så de kan tilpasse sig vacciner. Det ville være bedre, hvis du stadig opretholder din krops immunitet gennem en sund kost og motion.

Reference:
Verdens Sundhedsorganisation. Tilgået i 2019. Mæslinger
Landsfonden for Infektionssygdomme. Tilgået i 2019. Mæslinger
UK National Health Service. Tilgået i 2019. Mæslinger
Harvard Medical School. Tilgået i 2019. Mæslinger