Dette er 4 farer ved kattepels, som du skal passe på

, Jakarta - Katte er et af de dyr, der ofte bruges som kæledyr. Hans yndige opførsel får mange mennesker til at forelske sig i ham. At holde en kat er dog ikke uden sundhedsrisici. En af årsagerne til sygdom fra katte er deres pels, der let falder ud.

Årsagen er, at der kan være bakterier knyttet til kattens pels på grund af leg i et snavset miljø. Nogle grupper af mennesker, såsom gravide kvinder og personer med autoimmune sygdomme, rapporteres også at have en højere risiko for at blive ramt.

Læs også: Ikke kun hunde, katte kan også forårsage rabies

Genkendelse af sygdomme på grund af kattepels

For at du senere kan være mere opmærksom og omhyggelig med at passe katte derhjemme, er her risikoen for sygdomme, der opstår på grund af kattens pels, herunder:

  • Allergisk reaktion. Allergiske reaktioner opstår ikke fra kattens pels, men fra spyt og urin. Så når han slikker sig, bliver hans pels udsat for spyttet. Allergiske reaktioner, der generelt opstår, kan forårsage influenzasymptomer, herunder kløende øjne, nysen, løbende næse og betændelse i bihulerne. Derudover kan katteskæl udløse astmaanfald.
  • Katteklos sygdom (kat kradse sygdom). Sygdomme forårsaget af kattekrat giver generelt ikke symptomer. Men bakterier Bartonella Henselae Det kan overføres til mennesker gennem en katskrabe eller bid. Bakterier kan overføres på andre måder, såsom efter at have strøg en kat og så tørrer man øjnene med hænder, der er blevet forurenet med bakterier. Normalt opstår der en lille klump inden for 10 dage. Klumpen kan også følges af andre symptomer såsom kvalme, opkastning, feber, kulderystelser, træthed, betændelse og smerter i lymfeknuderne. For mennesker, der har et stærkt immunsystem, har denne katteklosygdom ikke alvorlige konsekvenser. Lav straks en undersøgelse på hospitalet, hvis du oplever mærkelige symptomer efter kontakt med katte. Besøg på hospitalet kan nu ske gennem ansøgningen problemfri og uden lange køer.
  • Ringorm. Svampehudinfektioner kan opstå på grund af katteskæl. Overførsel sker, når nogen stryger en kat og ikke vasker deres hænder bagefter.
  • Toxoplasmose. Dette er en sygdom, som mange mennesker bekymrer sig om. Toxoplasmose kan være forårsaget af parasitter Toxoplasma gondii fundet i afføringen fra en inficeret kat. Ca. 2-3 uger efter smitte vil katten udskille parasitterne i sin afføring. Når en kat slikker sin pels, er det muligt, at disse parasitter kan efterlades på kattens pels, som derefter kan overføres til mennesker, når de klapper dem. Toxosygdom fra en parasit båret af kattehår kan forårsage fosterskader og gøre babyer tilbøjelige til at abortere.

Læs også: Sådan behandler du en kat, så den ikke får toxoplasmose

Så hvordan får du ikke en kattehårsygdom?

Du ønsker vel ikke at blive smittet med nogle af ovenstående sygdomme, vel? Af denne grund er her nogle måder at reducere risikoen for sygdomme forårsaget af katteskæl:

  • Giv sund mad. Den vigtigste måde at forhindre katteskæl på er at give ham en kost rig på protein og vitaminer. Ikke kun mad, drikkevarer skal også overvejes, for at han ikke skal drikke fra snavsede vandkilder for at lette fordøjelsesprocessen.
  • Badende katte. Et af trinene til at forebygge sygdom hos katte er at rense dem ordentligt, nemlig at bade dem regelmæssigt. Udover at holde katten ren, fjerner badning også lopper, svampe eller parasitter knyttet til pelsen.
  • Sørg for at lave et særligt Pup Place. Snavs er en kilde til sygdom forårsaget af katte. For at snavset ikke kommer nogen vegne, kan du give det en beholder el skraldespand særlig. Træn også din kat til at bortskaffe sin afføring på det særlige sted.

Læs også: At holde dyr, her er fordelene for mental sundhed

Det, der ikke er mindre vigtigt, er at give din kat en vaccine for at undgå bakterier. Besøg dyrlægen regelmæssigt og bed om nødvendigt lægen om at give vaccinen. Vacciner øger kroppens immunitet, så katten altid er sund og ikke overfører sygdom til sin ejer.

Reference:

Healthline. Hentet 2019. Er din kat til fare for dit helbred?
MySmelly. Fået adgang i 2019. Er kattehår farligt?