4 årsager og hvordan man behandler leukæmi

, Jakarta - Kræft er defineret som vækst af celler i kroppen ude af kontrol eller unormalt, der forårsager skade på normalt væv i kroppen. Dybest set vil celler i den menneskelige krop fortsætte med at vokse og regenerere til nye celler. Mens de gamle og gamle celler vil dø naturligt.

Dog ikke med kræftceller. Ligesom nye celler vil kræftceller fortsætte med at vokse ukontrolleret. Væksten er meget aggressiv og spreder sig til andre dele af kroppen for at danne nyt væv. Disse celler kan heller ikke blive beskadiget og dør naturligt som andre normale celler.

Fordi den vokser meget aggressivt og spreder sig så hurtigt, er der forskellige former for kræft baseret på, hvor den udvikler sig. Dataene konstaterer, at der er fundet mindst mere end 200 kræfttyper, hvoraf én er blodkræft eller det, der på lægesprog kaldes leukæmi.

Hvad er leukæmi?

Blodkræft, hæmatologisk cancer eller leukæmi opstår, når knoglemarven producerer for mange hvide blodlegemer. Antallet af hvide blodlegemer vil resultere i en ophobning og derved hæmme væksten af ​​raske celler.

Hvide blodlegemer har selv en vigtig funktion til at beskytte kroppen mod fremmedlegemeangreb, der kan forårsage sygdom. Ikke kun akkumuleres det i knoglemarven, denne overskydende leukocyt vil derefter spredes til andre kropsorganer, såsom milten, leveren, nyrerne, lungerne og endda til hjernen. Dette er grunden til, at mennesker med blodkræft er tilbøjelige til at få blå mærker, infektioner og blødninger.

Årsager og risikofaktorer for leukæmi

Det vides ikke præcist, hvad der får en person til at udvikle blodkræft, og hvorfor knoglemarven producerer for mange leukocytter. Sundhedseksperter formoder dog, at der er en DNA-mutation i leukocytter, der forårsager ændringer i hver celles handlinger.

I mellemtiden omfatter flere risikofaktorer for denne blodsygdom:

  • Genetik

At have en familie, der har haft leukæmi, øger risikoen for afkommet. Derudover folk med Downs syndrom eller andre sjældne helbredssygdomme er også i høj risiko for at opleve denne sygdom.

  • Usund livsstil

Dårlige vaner såsom rygning vil helt sikkert gøre kroppen modtagelig for forskellige sygdomme. Blodkræft er ingen undtagelse. Faktisk er rygning også hovedårsagen til, at nogen udvikler lungekræft, hjertesygdomme eller andre farlige sygdomme.

  • Udsættelse for stråling og overskydende kemikalier

En person, der for ofte udsættes for stråling eller skadelige kemikalier, har også en høj risiko for at udvikle leukæmi.

  • Undergår kræftbehandling eller terapi

Strålebehandling og kemoterapi eller forskellige andre kræftbehandlinger menes at forårsage blodkræft.

Leukæmi behandling

Ikke anderledes end andre typer kræft, er behandlingen for blodkræft, der normalt anbefales af læger, kemoterapi ved hjælp af kemikalier til at dræbe kræftceller, strålebehandling ved hjælp af røntgenstråler på det område, der er ramt af kræft eller i hele kroppen, eller stamcelletransplantation til erstatning knoglemarv, der er blevet beskadiget. Læger vil også give medicin til at ødelægge kræftceller i kroppen.

Leukæmi bør behandles så hurtigt som muligt. Genkend derfor symptomerne så tidligt som muligt for ikke at komme for sent i behandlingen. Spørg straks lægen gennem ansøgningen hver gang du mærker mærkelige symptomer i kroppen. Kom nu, Hent Ansøgning nu!

Læs også:

  • Forældre har brug for at kende leukæmi hos børn
  • Dette er faren for overskydende hvide blodlegemer
  • Find ud af årsager, symptomer og måder at håndtere høje leukocytter på