Ved første øjekast er dette forskellen mellem acne og bylder

Jakarta - Ved første øjekast ligner bumser og bylder sig, især i øjnene, som nogle gange er hvide. Begge fremstår som hævede og smertefulde klumper, ledsaget af rødme i området af hævelsen. Når du klemmer det, vil der komme pus ud, som nogle gange er ledsaget af blod.

Hvem skulle have troet, det viser sig, at acne og bylder er to forskellige hudproblemer. Forskellen ligger i årsagen og hvordan man behandler den. Derfor bør du ikke skødesløst passe på. Du skal først vide, om det hudproblem, du oplever, er acne eller bylder.

Årsager til akne og bylder

Citeret fra siden Medicinske nyheder i dag Acne er resultatet af overskydende olieproduktion eller opbygning af døde hudceller og bakterier. Acne opstår ofte i puberteten, når kroppen laver flere hormoner, der forårsager overskydende olieproduktion.

Læs også: Hvordan man håndterer purulent acne som bylder

Nogle gange, typen af ​​bakterier Propionibacterium acnes kan trænge ind i huden og forårsage rødme, smerte og irritation. Acne optræder oftest i ansigtet, men kan også optræde på ryggen eller nakken. Der er forskellige typer, inklusive komedoner, hvide hoveder, hudorme og papler. Nogle typer kan udvikle sig og fyldes med pus, hvilket gør dem meget lig bylder.

I mellemtiden, side Meget godt helbred skrive, en byld, også kendt som en furunkel eller byld, er en inficeret hårsæk, ofte af bakterier Staphylococcus aureus . Disse bakterier forårsager smertefuld hævelse, men andre typer bakterier og svampe kan også udløse bylder.

Læs også: Sådan forebygger du akne, når du bærer en maske

Koger starter som hårde, røde og smertefulde klumper under hudens overflade. I løbet af nogle dage vil bylden vokse sig større, blødere og fremstå som et hvidt, pusfyldt hoved. Bylder er mest tilbøjelige til at opstå på områder af huden, der sveder mest, såsom armhuler, balder, ansigt, hals og lår.

Behandling af akne og bylder

For de fleste mennesker kan regelmæssig hudpleje hjælpe med at behandle og forebygge acne. Dette inkluderer rutinemæssig vask af dit ansigt med rensemidler, især efter brug makeup, Brug fugtighedscreme, eksfolier, og lad være med at klemme bumser med hænderne.

I mellemtiden vil en varm kompres hjælpe med at reducere smerten ved bylden og gøre kogen tørre hurtigere. Hvis bylden er i et svært tilgængeligt område, vil et varmt bad være mere nyttigt. Smerter kan også reduceres ved at tage smertestillende midler.

Læs også: Kan pilonidale cyster udvikle sig til sår?

Du kan bruge en antibiotisk salve til at dræbe bakterierne i bylden eller forhindre infektionen i at udvikle sig og sprede sig gennem blodbanen. Du skal dog spørge din læge først, så den diagnose du får er mere præcis. Brug appen når som helst du har en helbredsklage, fordi i ansøgningen Du kan spørge lægen, købe medicin, og bestille tid til behandling på det nærmeste sygehus.

Forebyggelse af akne og bylder

Side Healthline skriver, kan fremkomsten af ​​akne forebygges ved regelmæssigt at rense ansigtet med rengøringsmidler, der er velegnede til hudtype. Hvis der kommer bumser på dit hoved, skal du vaske dit hår så ofte som muligt, især hvis din hovedbund tilhører gruppen af ​​fedtet hud.

Undgå i mellemtiden at dele brugen af ​​personlige ejendele med andre for at forhindre sår. I modsætning til acne er bylder et smitsomt hudproblem. Sørg for altid at vaske hænder og dække såret for at forhindre infektion og undgå selv at bryde bylden, fordi det kan forårsage infektion.

Kilde:
Meget godt helbred. Hentet 2020. Hvad er forskellen mellem en bums og en byld?
Healthline. Tilgået 2020. Er det en byld eller en bums? Lær tegnene.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Er det en bums eller en byld?