8 sundhedsbegreber, som almindelige mennesker har brug for at kende

Jakarta – Har du nogensinde følt dig forvirret, når du diskuterer med en læge på grund af de mange medicinske termer, der bruges? Faktisk, ikke kun i sundhedsfaciliteter, findes medicinske termer ofte i forskellige sundhedsartikler, både fra trykte og digitale medier.

Nå, så skader det aldrig at vide mere om disse grundlæggende sundhedsudtryk eller medicinske termer:

  1. Kronisk

Lancering fra Harvard Medical School, dette ord har betydningen af ​​at fortsætte i lang tid eller uafbrudt. Det vil sige et billede af en sygdom eller tilstand, der opstår i gentagne, langsomt og stadig mere alvorlige perioder. Eksempler på kroniske sygdomme som osteoporose eller diabetes.

  1. jeg

Tja, mange lægfolk forveksler ofte udtrykkene kronisk og akut. Akut er et udtryk, der beskriver en tilstand eller sygdom, der opstår pludseligt. Opstår normalt på kort tid og indikerer en alvorlig lidelse, og kræver øjeblikkelig behandling. Eksempler på sygdomme som akut diarré, glaukom eller akut leukæmi.

Læs også: Dette er hvad er et knoglebrud

  1. Screening

Dette grundlæggende sundhedsudtryk er en form for tidlig opdagelse for at finde ud af, om en person har en sygdom eller ej. Målet er straks at få medicinsk behandling til mennesker med bestemte sygdomme. For eksempel screeningsundersøgelse af brysttumorer. I øjeblikket er der to typer sundhedsscreening omfattet af BPJS Health, nemlig primær forebyggende screening og selektiv sekundær forebyggende screening.

  1. Diagnose

Diagnose er bestemmelsen af ​​den type sygdom, der undersøges gennem de symptomer, der opstår. Dette ord bruges almindeligvis af læger, når de udfører en lægeundersøgelse af en person. Efter at diagnosen er stillet, vil lægen normalt lave en prognose. Så hvad er det her ellers?

  1. Prognose

I mellemtiden, side MSD manualer stater, er prognose en forudsigelse om hændelser, der opstår relateret til sygdom eller heling efter behandlingstiltag, såsom operation. Dette sundhedsudtryk viser lægens forudsigelser om, hvordan patientens tilstand vil være i fremtiden.

Læs også: Brystet føles stramt. Tjek for hjerteblokering med Cath Lab

  1. Risikofaktor

Måske er du bekendt med dette medicinske udtryk. Risikofaktorer er faktisk relateret til forskellige ting, der kan øge en persons risiko for at udvikle en sygdom.

Dette kan omfatte karakteristika, tegn og symptomer, der er tilsyneladende eller ej hos personer med en øget forekomst af sygdom. For eksempel har en, der ryger, risikofaktorer for hjertesygdomme.

  1. Blodsukker

Du hører muligvis også dette udtryk ofte, både fra læger og artikler, du har læst. I lægevidenskaben er blodsukker tilstedeværelsen af ​​sukker eller glukosestoffer i blodet. Blodsukkerniveauer, der er for høje eller lave, kan have en negativ indvirkning på kroppen. En sygdom, der er tæt forbundet med blodsukkeret, er diabetes.

Det normale niveau af blodsukker i hver persons krop er forskelligt afhængigt af de aktiviteter, der udføres. For eksempel er normalt blodsukker før spisning omkring 70-130 mg/dL, to timer efter at have spist mindre end 180 mg/dL. Mens før sengetid varierede fra 100-140 mg / dL.

  1. allergen

Som navnet antyder, er allergener relateret til allergier. Allergener er antigener (stoffer, der stimulerer et immunrespons), som er ansvarlige for at producere en allergisk reaktion.

Forskellige helbredsproblemer i kroppen forårsaget af allergener kaldes allergier. Almindelige allergener, der påvirker mange mennesker, er støv, pollen, visse kemikalier i mad eller vand og kæledyrsskæl.

Læs også: Undervurder ikke allergier, vær opmærksom på symptomerne

Ovenstående begreber er nogle af de mange medicinske begreber, der ofte bruges i lægeverdenen.Hvis du stadig har spørgsmål til visse sundhedsbegreber og sygdomme, så spørg den rigtige læge direkte.

Nu er det nemmere, for der er en app som du kan bruge til at spørge en læge når som helst og hvor som helst. Mere praktisk, ikke?

Reference:

Harvard Medical School. Tilgået 2020. Sundhedsvilkår for medicinsk ordbog.
Vælg Sundhed. Tilgået 2020. 25 vigtige medicinske termer, du skal kende.
MSD-manualer forbrugerversion. Tilgået 2020. Forståelse af medicinske termer.