Pas på, disse 7 ting kan forårsage skæve tænder hos børn

Jakarta - Selvom det ikke er en farlig sygdom eller sundhedssygdom, kan skæve tænder stadig have andre konsekvenser. Tand- og mundproblemer kan forstyrre udseendet og nedsætte selvtilliden.

Selve den skæve tand er en af ​​de tilstande, der kaldes maloklusion. Maloklusion er en unormal tilstand mellem den øvre og nedre tandbue, når kæben er lukket. Klarettænder forklares med andre ord som en tilstand, hvor de øverste tænder er placeret mere fremad end de nederste, hvilket gør det vanskeligt at lukke munden tæt.

Så hvad forårsager egentlig skæve tænder hos børn?

Der er mange faktorer, der menes at være årsagen til skæve tænder. Dette kan være en naturlig faktor til dårlige vaner, der ofte gøres i barndommen. Her er nogle af de årsager, der udløser skæve tænder hos børn:

1. Vanen med at sutte til småbørn

Væn dig til, at dit lille barn sutter med en sut eller en sut sut, viste sig at have en negativ indvirkning på tændernes ryddelighed. En af dem er at få tændernes position til at være mere avanceret og ændre formen på kæben. Hvis dit barn fortsætter med at praktisere denne vane langt ind i førskolealderen, kan risikoen for huller i tænderne stige.

Læs også: Kan tandtongoer undgås tidligt?

2. Hyppigt sugende tommelfinger

Ikke kun brugen af ​​sutter eller sutter, der forårsager skæve tænder hos børn, tommelfinger-sugevaner, som ofte tages for givet, kan også udløse fremrykning af tændernes position. Denne tommelfinger-sugevane kan ændre kæbens form og gøre tænderne mere avancerede, for når barnet sutter tommelfingeren, laver munden en konstant bevægelse frem og tilbage.

3. Arvelighedsfaktor

Årsagen til denne ene skæve tand er en af ​​de faktorer, der udløses af et gen, der videregives af forældre eller familie. Så børn med familier, der har en historie med tandproteser, vil også have potentiale til at have lignende problemer på grund af de gener, der overføres til dem.

4. Knækkede mælketænder

Selvom det bare er en 'midlertidig' tand, så lad ikke dine mælketænder bare falde fra hinanden. Det skyldes, at mælketænder, der er stærkt beskadigede uden behandling, vil have en negativ indflydelse på væksten af ​​barnets blivende tænder i fremtiden. Huller i tænderne, såsom caries, huller eller porøse tænder, vil ændre formen på barnets kæbe.

Som følge heraf, når mælketænderne falder ud, vil de blivende tænder vokse til at følge kæbens form, der ændrer sig på grund af de beskadigede mælketænder. Er kæbeformen fremskreden, vil tænderne også rykke frem, så bukketænderne dannes hos børn.

Læs også: Forårsager tænder virkelig feber hos børn?

5. Mælketand ekstraheret for tidligt

Løse mælketænder er en af ​​grundene til, at tænder skal trækkes ud, for at blivende tænder kan vokse. Forældre bør dog også overveje tilstanden af ​​deres barns løse tænder. Vil ikke trække den ud med det samme, når mælketanden lige har løsnet sig eller sidder lidt løs.

Hvis dette gøres, vil den Lille opleve en skæv tand. Ikke nok med det, for tidligt ekstraherede mælketænder kan også bremse væksten af ​​permanente tænder hos børn. Som følge heraf vil barnet være tandløst i lang tid.

6. Vanen med at bide hårde genstande

Nogle børn kan have en tendens til at bide i hårde genstande såsom blyanter eller kuglepenne. Når det bliver en vane, kan det påvirke dannelsen af ​​tænder.

Det skyldes, at børn, der stadig vokser, har fleksible kæber. Derfor kan vanen med at bide hårde genstande foretage ændringer i strukturen af ​​barnets kæbe og så forårsage skæve tænder.

Læs også: 3 Orale sundhedsproblemer hos børn

  1. Andre årsager

Ud over de seks ting ovenfor, kan årsagen til skæve tænder også udløses af:

  • Forkert tandpleje.

  • Harelip.

  • Orale tumorer.

  • For meget antal tænder, unormalt formede tænder eller manglende tænder.

  • Skader på tænder eller kæbe.

Vil du vide mere om, hvordan man håndterer skæve tænder hos børn? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom så, download nu i App Store og Google Play!

Reference:
US National Library of Medicine National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået 2020. Maloklusion af tænder.
Mundsund fra American Dental Association. Babyer og børn. Hentet i 2020. Bekymringer.
Healthline. Hentet 2020. Malocclusion af tænderne.