Her er, hvordan du overvinder Anyang-anyangan, når du faster

, Jakarta – Anyang-anyangan er en tilstand, der ofte opstår, når du ofte holder vandladningen tilbage. I medicinske termer kaldes anyang-anyang dysuri. Denne tilstand øger hyppigheden af ​​vandladning, normalt op til to gange inden for en time. Nogle gange kan anyang-anyangan være ledsaget af en smertefuld fornemmelse i urinvejene, fordi trangen til at urinere ikke er ledsaget af urinproduktion.

Ud over smerte og ubehag ved vandladning kan anyang-anyangan også udløse mørk urin, mere koncentreret tekstur, til at blande sig med blod. Hvis du ofte oplever anyang-anyang-anyang, mens du faster, så læs mere her for at rette op på det!

Forskellige årsager til Anyang-Anyangan

Anyang-anyangan er ikke kun forårsaget af hyppigt at holde tilbage for at tisse, men også fra bakterielle infektioner, irritation i urinvejene, til brugen af ​​upassende sæber, parfumer eller intime organplejeprodukter.

Infektioner, der udløser anyang-anyang, omfatter blærebetændelse, nyreinfektion, prostatitis og betændelse eller hævelse af urinrøret. Anyang-anyangan kan også indikere en seksuelt overført sygdom.

Læs også: Kan Anyang-Anyang være et tegn på en urinvejsinfektion?

Anyang-anyangan kan forekomme når som helst, også under faste. Behandling af anyang-anyangan under faste er faktisk ikke meget anderledes end almindelige dage. Det, du skal bemærke, er tidspunktet for at tage stoffet, fordi det skal justere tidspunktet for at spise, mens du faster. Så hvordan behandler man anyang-anyangan under faste?

1. Lægemiddelforbrug

Smertestillende midler kan tages til behandling af symptomer som paracetamol og ibuprofen. Derudover kan du også tage antibiotika og svampedræbende midler som anbefalet af din læge. Antibiotika tages, hvis symptomerne er forårsaget af infektioner som urethritis og vaginitis.

Mens svampedræbende lægemidler indtages, hvis årsagen er unormal svampevækst i Miss V eller urinvejene. Antifungale lægemidler kan gives oralt, såvel som i form af et stikpille eller creme, der påføres direkte på Miss V-området.

Læs også: Disse er 5 grunde til, at Anyang-anyangan-symptomer ikke bør tages let på

Under faste kan du spørge din læge om det rigtige tidspunkt at tage stoffet. Men generelt kan stoffet tages ved daggry, iftar eller middag. Hvis der opstår bivirkninger efter at have taget lægemidlet, skal du straks tale med din læge. Hvis du ønsker at købe medicin uden at skulle besvære at forlade huset, kan du gøre det gennem ansøgningen Ja!

2. Uafhængig håndtering i hjemmet

Her er nogle uafhængige behandlinger derhjemme for at overvinde anyang-anyangan under faste:

Vandlad straks. Undgå at holde det, fordi det kan forværre de symptomer, der opstår. Læg i blød i varmt vand. Denne handling hjælper med at reducere ubehag i det intime område, når der er anyang-anyangan.

Hold de intime organer rene. Efter vandladning skal du rense urinvejene forfra og bagfra for at reducere overførslen af ​​bakterier (bagsiden) fra anus til urinvejene (foran). For kvinder, undgå at rense skeden ved at sprøjte væske ind i den ( udskylning ).

Drik masser af vand. Under fasten kan du dække dit væskebehov med et 2-4-2 mønster, nemlig: at drikke to glas vand, når du bryder fasten, fire glas vand til aftensmaden og to glas vand ved daggry.

Læs også: Er det rigtigt, at kosten kan forebygge urinvejsinfektioner?

At drikke masser af vand under faste kan også hjælpe dig med at undgå dehydrering. Dehydrering kan også udløse anyang-anyangan på grund af reduceret hyppighed af urin, der udsendes, mens kroppen skal udskilles. Når mængden af ​​urin, der er ved at blive udskilt, falder, er det her nogle gange anyang-anyangan-tilstanden opstår.

Det er sådan man overvinder anyang-anyangan, mens man faster. Hvis du har urinvejslidelser, mens du faster, så tøv ikke med at kontakte . Har du brug for professionelle tips eller anbefalinger vedrørende tips til at gennemgå sund faste, kan du også konsultere en læge på . Har du ikke appen endnu? Hent Nu!

Reference:

Mayo Clinic. Adgang i 2021. Smertefuld vandladning (dysuri)

amerikanske familielæger. Adgang i 2021. Dysuri: Evaluering og differentiel diagnose hos voksne

Ansøgning i App Store eller Google Play!