Ung alder, her er hvordan man forebygger diabetes

"Diabetes kan påvirke alle, inklusive unge mennesker. Denne tilstand kan få patienter til at opleve en række alvorlige symptomer og generelle helbredsproblemer. Men bare rolig, denne tilstand kan faktisk forebygges fra en ung alder. Hvordan gør man det? Find ud i denne artikel!"

, Jakarta – Diabetes kan ramme alle og når som helst, også i en ung alder. Denne sygdom opstår på grund af øgede blodsukkerniveauer til at være langt over det normale tal. Selvom den er almindelig i Indonesien, bør denne sygdom ikke tages let på. Fordi denne sygdom kan få patienter til at opleve en række symptomer, herunder nedsat syn og besvær med at hele fra sår.

Diabetes er også ofte forbundet med en række alvorlige sundhedsproblemer, såsom blindhed, nyresvigt til hjerteanfald. Derfor bør forebyggende foranstaltninger tages fra en ung alder. Måder, der kan gøres, er ved at vedtage en sund livsstil, motionere og undgå vanen med at indtage sukkerholdige fødevarer og drikkevarer i overskud.

Indsats for at forebygge diabetes i en ung alder

Faktisk kan diabetesforebyggende indsats gøres fra en ung alder ved at vedtage en sund livsstil. Her er nogle måder, der kan gøres for at hjælpe med at reducere risikoen for denne sygdom, herunder:

1. Indtagelse af sund mad

At ændre din kost er det første, du kan gøre i en ung alder, hvis du ikke vil have diabetes. Hvis du i løbet af denne tid ofte spiser fødevarer med højt fedtindhold, højt sukkerindhold og højt forarbejdede fødevarer (såsom spiseklare fødevarer eller konserves, skal du erstatte dem med sundere fødevarer).

Vælg fødevarer med lavt fedt- og kalorieindhold og højt fiberindhold. Udvid for at spise grøntsager og frugter, som er gode kilder til vitaminer og fibre for kroppen. Få desuden et godt indtag af protein fra fødevarer, såsom æg, tofu, tempeh og magert kød. Til kulhydratindtagelse kan du erstatte hvide ris med andre, sundere kulhydrater, for eksempel brune ris, majs eller søde kartofler.

2. Tab overskydende vægt

Hvis du er overvægtig eller fed, kan tab af 7 procent af din kropsvægt hjælpe med at forhindre diabetes. For at opretholde en ideel vægt skal du fokusere på permanent at ændre dine spise- og træningsvaner. Motiver dig selv ved at huske fordelene ved at tabe dig, såsom et sundere hjerte, stærkere energi og øget selvtillid.

Læs også: 10 negative virkninger af fedme, du bør kende

3. Bevæg dig meget

Mens du stadig er ung, rådes du også til at bevæge dig meget for at undgå diabetes. Det er bedre ikke at sidde for længe og se fjernsyn og spille gadgets eller spille computer. Denne dovne vane kan føre til overvægt, hvilket fører til en øget risiko for diabetes.

Så tag dig tid til at bevæge dig eller træne regelmæssigt. Ved at bruge dine muskler til at bevæge dig ofte, kan du forbedre dine musklers evne til at optage insulin og glukose.

Læs også: Manglende bevægelse, pas på diabetestrusler

4. Få nok søvn

Vidste du, at mangel på søvn kan øge risikoen for overvægt og type 2-diabetes, du ved. Dette skyldes, at mangel på søvn sandsynligvis vil give en stressreaktion til kroppen, hvilket resulterer i frigivelse af stresshormoner, nemlig kortisol og noradrenalin forbundet med insulinresistens. Så selv i en ung alder har du stadig høj energi og entusiasme til at gennemgå et utal af aktiviteter, men det er bedst, hvis du bliver sent oppe og sørger for, at dine hvilebehov bliver opfyldt ordentligt.

5. Undgå stress

Som tidligere forklaret kan stress få kroppen til at producere stresshormoner, der er forbundet med insulinresistens. Så det er meget vigtigt for dig, der er unge, at håndtere stress godt. At få nok hvile, gøre ting, du nyder, og ofte socialt samvær med venner og familie er alle måder, der kan hjælpe dig med at lindre stress.

6. Begræns alkoholiske drikkevarer og rygning

I en ung alder skal du også begrænse alkoholholdige drikkevarer og rygning for at forhindre diabetes. Dette skyldes, at nikotinindholdet i cigaretter kan beskadige de bugspytkirtelceller, der fungerer til at producere insulin, og derved øge din risiko for at udvikle diabetes.

Læs også: Enkle måder at forblive sund på selv med type 2-diabetes

Hold altid din krop i form og reducer risikoen for sygdom ved at tage yderligere multivitaminer, hvis det er nødvendigt. For at gøre det nemmere skal du blot købe vitaminer eller andre sundhedsprodukter i appen. Med leveringsservice vil ordren blive leveret med det samme til dit hjem. Hent i App Store eller Google Play!

Reference:
Apollo Sukkerklinikker. Tilgået i 2021. Sådan forebygger du diabetes fra en tidlig alder.
WebMD. Tilgået i 2021. Livsstilsændringer for at hjælpe med at kontrollere diabetes.