Årsagen til, at hulrum kan give hovedpine

, Jakarta – At have perforerede tænder eller huller er nogle gange ubelejligt, når det gør ondt eller gør ondt. Medicinsk beskrives huller som en tilstand, hvor det hårde væv i tænderne er beskadiget på grund af caries dannet af bakterier. En perforeret tand vil generelt føle smerte, når den indtager sød, varm eller kold mad eller drikke. Men kan hule tænder også give hovedpine? Se forklaringen her.

Faktisk vil perforerede tænder ikke forårsage hovedpine. Det samme gælder knækkede og revnede tænder. Men hvis du føler, at dine huller forårsager hovedpine, er der stor sandsynlighed for, at hovedpinen ikke er forårsaget af hullerne. Men på grund af tandsygdom, der påvirker trigeminusnerven i ansigtet.

En perforeret tand, der forårsager hovedpine, kan skyldes en byld eller tandinfektion. Denne tilstand opstår normalt, når tandhulen er for dyb, hvilket resulterer i alvorlig betændelse i tanden eller omgivende væv.

Læs også: Grunden til at sød mad gør dine tænder hule

Dette væv omfatter nerverne i ansigtet. Hvis en infektion i den perforerede tand påvirker denne del af ansigtsnerven, vil der være en skarp dunkende smerte, startende fra kæbeområdet, til sideområdet af ansigtet, indtil det stråler til hovedet.

Hvis du oplever det, så tag straks en drøftelse med lægen i ansøgningen når som helst og hvor som helst passere Snak eller Stemme-/videoopkald, eller gå direkte til tandlægen. For at udføre en undersøgelse kan du nu direkte bestille tid hos en læge på hospitalet gennem ansøgningen , du ved. Så sørg for at du har Hent appen på din telefon, ja.

Forskellige typer tandsygdomme, der kan udløse hovedpine

Nogle typer tandsygdomme, der kan udløse hovedpine, er:

1. Lidelser i kæbeleddet (temporomandibulær lidelse)

Det menneskelige kæbeled er placeret ved krydset mellem kraniet og underkæben. Mens musklerne er på venstre og højre side af ansigtet, som fungerer til at kontrollere ledbevægelser. Tja, hvis musklerne er forstyrrede og ikke fungerer, som de skal, vil der være ret voldsomme smerter, som kan mærkes.

I nogle tilfælde kan smerten også stråle ud i hovedet og give hovedpine. Lidelser i kæbeleddet forekommer generelt hos mennesker, der har en vane med bruxisme eller slibning af tænder, knugende eller sammenbidte tænderne for oven og forneden med for stort tryk, vanen med at tygge med den ene side eller bære tandproteser, der ikke er gode.

Læs også: 4 effektive måder at overvinde hulrum på

2. Dry Socket (efter infektion med tandekstraktion)

tør fatning er en komplikation, der opstår efter tandudtrækning, som er karakteriseret ved infektion på knogleoverfladen efter ekstraktionsprocessen. Denne tilstand opstår normalt hos patienter, der for nylig har gennemgået tandudtrækning, men som ikke følger tandlægens instruktioner.

tør fatning kendetegnet ved smerte i området af den udtrukne tand, derefter spredt til ansigtet, toppen af ​​hovedet og derefter ned til halsen. Hvis denne tilstand ikke behandles med det samme, kan denne nagende smerte blive mere alvorlig og vare længere.

Læs også: Ofte ignorerede vaner, der er skadelige for tænder

Nå, det er nogle sygdomme eller lidelser i tænderne og kæben, der kan forårsage hovedpine. Forbundet innervation til det område af ansigtet og hovedet, der er dækket af trigeminusnerven, kan forårsage, at inficerede hulrum forårsager hovedpine.

Derfor er det vigtigt altid at opretholde sundheden og hygiejnen for dine tænder og mund. Tricket er at børste dine tænder mindst 2 gange om dagen, tilføje brug af tandtråd, undgå fødevarer, der kan beskadige dine tænder, og bruge en blød tandbørste for at minimere risikoen for irritation af dine tænder og tandkød.

Reference:

WebMD. Besøgt 2019. Hvordan tandproblemer kan udløse migrænehovedpine .

Meget godt helbred. Hentet 2019. Er der en sammenhæng mellem din hovedpine og din tandpine?

Lev stærkt. Hentet 2019. Hvordan giver en tandpine dig hovedpine?