Hvide ris gør dig vanedannende, hvordan kan du det?

Jakarta – Selvom de har spist meget mad, hævder nogle mennesker, at de ikke har spist, hvis de ikke har spist ris. Udover at ris er en af ​​hovedfødevarerne, er der så andet, der gør mange mennesker afhængige af hvide ris? Find forklaringen her, kom så!

Læs også: 6 fødevarer, der skal erstatte ris, når du er på slankekure

Afhængig af hvide ris, hvordan kommer det?

En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet PLoS One nævner, at fødevarer, der indeholder masser af fedt og et højt glykæmisk indeks, kan udløse "afhængighed" af at spise. Dette blev også nævnt i en undersøgelse udført af et hold fra Boston Children's Hospital, USA. Undersøgelsen fastslår, at fødevarer, der indeholder et højt glykæmisk indeks, såsom hvidt brød, ris og kartofler, har potentiale til at forårsage afhængighed. Dette skyldes, at fødevarer med et højt glykæmisk indeks kan udløse sult og stimulere områder af hjernen, der er forbundet med afhængighedsreaktionen. Som et resultat vil hjernen opmuntre dig til at fortsætte med at spise ris, selvom du har spist andre fødekilder. Så følelsen af ​​ikke at være mæt, hvis du ikke har spist ris, kommer faktisk fra hjernen.

Hvad er det glykæmiske indeks?

Det glykæmiske indeks er et rangordningssystem for fødevarer, der indeholder kulhydrater. Dette er for at angive, hvor hurtigt kulhydrater indeholdt i mad kan omdannes til sukker af den menneskelige krop. Generelt er madens glykæmiske indeks opdelt i tre, nemlig lavt med et indeks på 70. Jo højere madens glykæmiske indeks er, jo hurtigere optages kulhydrater i blodsukkeret. Så hvad er det glykæmiske indeks for hvide ris? Hvide ris er inkluderet i kategorien højt glykæmisk indeks, fordi 150 gram ris indeholder 89 glykæmisk indeks.

Læs også: Vælg brun eller hvid ris til børn?

Kilde til kulhydrater bortset fra ris

Afhængighed af hvide ris får dig også til at ville spise den samme mad hver dag. Faktisk har det flere fordele at spise mere varieret mad end at spise den samme mad hver dag. En af virkningerne af at spise den samme mad får dig til at mangle forskellige næringsstoffer og vitaminer, som kroppen har brug for. Til det bør du begrænse forbruget af den samme type mad i lang tid.

Udover at være mere interessant, kan en varieret kost også reducere risikoen for kroniske sygdomme som diabetes, fedme, hjertesygdomme og kræft. Nogle madkilder til kulhydrater, som du kan indtage udover ris, er kartofler, hvede, pasta, nudler, søde kartofler, majs og andre. Derudover skal du også afbalancere indtaget af afbalancerede nærende fødevarer såsom protein, fedt, vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for.

For at bevare dit helbred skal du regelmæssigt overvåge kolesterolniveauer, blodsukkerniveauer og andre. For uden god kontrol kan høje niveauer af kolesterol, blodsukker osv. påvirke dit helbred.

Læs også: Hemmeligheden til at tabe sig med brune ris

Nu, for at lave en tid til regelmæssige helbredstjek, behøver du nu ikke at bekymre dig. Du kan bruge at bestille tid hos det nærmeste sygehus, så undersøgelsen kan forløbe gnidningsfrit. Derudover kan du også spørge direkte hos den bedste læge i at finde ud af, hvordan man opfylder de ernæringsmæssige behov og vitaminer, som kroppen har brug for hver dag.

Opretholdt sundhed gør helt sikkert livskvaliteten mere kvalitet. Så hvad venter du på? Kom nu, Hent nu gennem App Store eller Google Play!

Reference:
Healthline. Hentet 2021. Victoria Beckham spiser det samme hver eneste dag. Skulle du?
Pls One. Fået adgang i 2021. Hvilken mad kan være vanedannende? Rollerne for behandling, fedtindhold og glicemisk belastning.
US National Library of Medicine. Tilgået i 2021. Essentials of Healthy Eating: A Guide.