Glutenfri diæt, hvad er fordelene for sundheden?

, Jakarta – Gluten er et protein, der findes i de fleste kornsorter, såsom majs, ris og quinoa. Glutenfri diæter er normalt vedtaget af mennesker, der har helbredsproblemer relateret til glutenforbrug. Udover at være relateret til visse sundhedsmæssige forhold, anses glutendiæten for at være god til at forbedre sundhed, vægttab og øge energien. Mere information om fordelene ved glutendiæten kan læses her!

Læs også: Kan en glutenfri diæt virkelig hjælpe med cøliakiproblemer?

Fordele ved den glutenfri diæt

Glutenfri diæter er blevet en trend, og der er meget debat om de sundhedsmæssige fordele og risici ved at tage en diæt glutenfri . Gluten er til stede i næsten alle fødevarer fra brød og kornprodukter til snacks, drikkevarer og endda saucer.

Det var allerede nævnt, at slankekure glutenfri det er nødvendigt for personer, der er intolerante over for gluten. Derudover kost glutenfri viste sig at have sundhedsmæssige fordele. Her er nogle af fordelene!

1. Boost energi

Mennesker, der har glutenfølsomhed, oplever ofte kronisk træthed. Dette skyldes, at indtagelse af glutenprodukter skader tarmene, hvilket igen forstyrrer optagelsen af ​​flere næringsstoffer, herunder jern.

Denne jernmangel forårsager anæmi, som forårsager invaliderende træthed og aktivitetsintolerance. Skift til en glutenfri diæt vil give tarmen en chance for at hele, og dette vil genoprette næringsoptagelsen og øge energiniveauet.

2. Sund vægt

Symptomer på cøliaki og glutenintolerance er diarré, oppustethed, gas og træthed. Dette fører til ernæringsmæssige mangler og i mange tilfælde alvorligt og ukontrolleret vægttab. En glutenfri diæt vil hjælpe dig med at genvinde tabt vægt samt ernæring.

Læs også: Her er 7 fødevarer, der er forbudt for personer med cøliaki

3. Fjern Bloat

Hvis du har cøliaki eller glutenintolerance, er du mere tilbøjelig til at opleve gas og oppustethed efter at have spist glutenholdige fødevarer. Skifter du til en glutenfri diæt, vil du se en øjeblikkelig forskel, da din fordøjelsesbesvær er væk, og din mave er fladere.

4. Reducer ledsmerter

Cøliaki og glutenintolerance er almindeligvis forbundet med mave-tarmkanalen, men deres virkninger kan være mere komplekse. Cøliaki forårsager en unormal immunreaktion, det øger risikoen for betændelse.

Læs også: Vegetarer har den højeste risiko for anæmi

Dette er grunden til, at patienter ofte oplever ledsmerter, især i knæ, ryg og håndled. En glutenfri diæt hjælper med at forhindre denne type ledsmerter.

5. Reducerer hyppigheden af ​​hovedpine

Tarmen og hjernen er tæt beslægtede. Mennesker med glutenintolerance og cøliaki er mere tilbøjelige til at opleve migrænehovedpine. Forskning viser dog, at skift til en glutenfri diæt kan hjælpe med at reducere hyppigheden af ​​disse hovedpine.

6. Reducer depression

Mennesker med cøliaki er mere tilbøjelige til at opleve depression. Forskere fandt dog ud af, at det at følge en glutenfri diæt havde en gavnlig effekt på depressive symptomer og kunne hjælpe med at forbedre en persons livskvalitet.

7. Reduceret laktosetolerance

Folk, der har cøliaki eller glutenintolerance, viser ofte også symptomer på laktoseintolerance. Dette skyldes, at slimhinden i tarmen producerer enzymet laktase, som nedbryder laktose, der findes i mejeriprodukter.

Mennesker med glutenintolerance har skader på tarmen, der forstyrrer laktaseproduktionen. Denne effekt er dog midlertidig, og en glutenfri diæt vil forbedre tarmsundheden og reducere eller endda fjerne symptomer på laktoseintolerance.

8. Forbedre knoglesundheden

Mennesker med udiagnosticeret cøliaki har ofte alvorlig calciummangel på grund af malabsorption af næringsstoffet. Denne calciummalabsorption er forbundet med en øget risiko for knogleproblemer såsom osteoporose og osteopeni. At følge en glutenfri diæt vil føre til betydelige ændringer med hensyn til calciummangel.

Hvis du har cøliaki eller glutenintolerance og har brug for professionel lægehjælp, kan du spørge direkte på . Du kan spørge om alt, og en læge, der er ekspert på sit område, vil forsøge at give den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Reference:
Glutenfrit liv. Tilgået 2020. 10 superladede sundhedsmæssige fordele ved at spise en glutenfri diæt.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Glutenfri diæt.