Her er hvad du behøver at vide om nyrestruktur

, Jakarta - Nyrerne er et par ærteformede mennesker. Nyrerne er ansvarlige for at fjerne affald fra kroppen, opretholde en balance mellem elektrolytniveauer og regulere blodtrykket. Blod kommer ind i nyrerne, hvorefter affald fjernes. Salt, vand og mineraler justeres efter behov.

Nyrerne er et af de vigtigste organer. Hver nyre har omkring en million små filtre kaldet nefroner. En person, der kun har 10 procent af nyrerne i arbejde, og som måske ikke ser nogen symptomer eller føler nogen problemer. Interessant at vide, hvordan strukturen inde i nyren ser ud.

Læs også: Sund livsstil kan forhindre Osteofit, følg trinene

Nyrestruktur du skal kende

Nyrerne er bag bughulen, med hver nyre på hver side af rygsøjlen. Højre nyre er generelt lidt mindre og lavere end venstre nyre, dette for at give plads til leveren. Hver nyre vejer 125-170 gram hos mænd og 115-155 gram hos kvinder.

Nyrekapslen har hårde fibre omkring hver nyre. Ud over det tjener to lag fedt som beskyttelse. Binyrerne er placeret over nyrerne. Inde i nyren findes en række pyramideformede lapper. Hver består af en ydre nyrebark og en indre nyremarv. Nefroner flyder mellem disse sektioner. Dette er strukturen af ​​nyren, der producerer urin.

Blod kommer ind i nyrerne gennem nyrearterierne og kommer ud gennem nyrevenerne. Nyrerne er relativt små organer, men er i stand til at modtage 20-25 procent af det blod, der fjernes fra hjertet. Hver nyre udskiller urin gennem rør kaldet urinledere, der fører til blæren.

Udover at fjerne affald fra kroppen, fungerer nyrerne også til at optage stoffer, kroppen har brug for, såsom natrium, sukker, aminosyrer og andre næringsstoffer. Denne proces er påvirket af binyrerne, som er placeret i toppen af ​​nyrerne.

Læs også: Er det rigtigt, at nyrerne er sunde ved faste?

Denne kirtel er ansvarlig for at producere hormonet aldosteron, som absorberer calcium fra urinen ind i blodkarrene. På den måde kan det optagede calcium genbruges af kroppen.

Derudover producerer nyrerne også andre hormoner, der er vigtige for kroppen, såsom:

  • Erythropoietin (EPO), som er et hormon, der stimulerer knoglemarven til at producere røde blodlegemer.
  • Renin er et hormon, der styrer blodtrykket.
  • Calcitriol, som er den aktive form for D-vitamin, hjælper med at opretholde knoglesundheden.

Læs også: Sund Livsguide til opretholdelse af nyrefunktion

Oprethold nyresundhed

Her er nogle ting, der skal overvejes, så nyrerne forbliver sunde og undgår nyresygdom:

  • Spis en afbalanceret kost. Mange nyreproblemer skyldes højt blodtryk og diabetes. Vedligeholdelse af en sund kost kan forhindre nogle af de almindelige årsager til nyresygdom.
  • Bare motion. Træning i 30 minutter om dagen sænker risikoen for forhøjet blodtryk og fedme, hvilket belaster nyrernes sundhed.
  • Drik masser af vand. Væskeindtag er meget vigtigt, især vand. Omkring 6 til 8 glas vand om dagen kan forbedre og vedligeholde nyresundheden.
  • Begræns dit indtag af kosttilskud. Vær forsigtig, når du tager kosttilskud, for ikke alle kosttilskud og vitaminer er gavnlige. Nogle kan faktisk skade nyrerne, hvis de indtages for meget.
  • Begræns saltindtaget. Natriumindtagelse er begrænset til maksimalt 2.300 milligram om dagen.
  • Begræns alkohol. Indtagelse af mere end et glas alkohol om dagen kan skade nyrerne og forringe nyrefunktionen.
  • Stop med at ryge. Tobaksrøg trækker blodkarrene sammen. Uden tilstrækkelig blodforsyning kan nyrerne ikke udføre deres opgaver optimalt.

Det er det, du skal vide om nyrens struktur. Hvis der er et problem med nyrefunktionen, skal du straks kontakte lægen via applikationen . Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2021. Hvad gør nyrerne?
Healthline. Tilgået i 2021. Nyreoversigt
WebMD. Tilgået i 2021. Billede af nyrerne