Hvor lang tid tager det at komme sig fra blindtarmsbetændelse?

, Jakarta - Er du bekendt med en sygdom kaldet blindtarmsbetændelse? Blindtarmsbetændelse er en betændelse i blindtarmen (appendiks). Når de oplever denne tilstand, kan de syge opleve smerter i nederste højre mave. Denne smerte kan blive værre, når de bevæger sig, tager en dyb indånding eller hoster.

Du bør aldrig undervurdere blindtarmsbetændelse. Denne sygdom kan forårsage alvorlige infektioner, der får blindtarmen til at briste og bringe den syges liv i fare. Derfor skal personer med denne sygdom straks søge lægehjælp.

Nå, en måde at overvinde blindtarmsbetændelse er gennem en kirurgisk procedure. Spørgsmålet er, hvor lang tid det tager at komme sig efter blindtarmsoperation?

Læs også: Spis ofte krydret? Dette er indvirkningen på tillægget

Kom dig på dage

Faktisk behøver måden at behandle blindtarmsbetændelse ikke altid være gennem en kirurgisk procedure kaldet en blindtarmsoperation (fjernelse af blindtarmen). Ved milde tilfælde af blindtarmsbetændelse kan den behandles med antibiotika før operationen, så operation er ikke længere nødvendig.

Men ifølge eksperter ved National Institutes of Health - Medlineplus, fører ofte tilfælde af blindtarmsbetændelse til blindtarmsoperation eller blindtarmsoperation. Så hvor lang tid tager det at komme sig efter blindtarmsbetændelse? Nå, dette afhænger af den betjeningsprocedure, der skal bruges.

Appendektomioperationer er opdelt i to, nemlig laparoskopi eller laparotomi (åben kirurgi). I en laparoskopisk procedure vil kirurgen lave et lille snit i maven eller bruge et specielt kirurgisk instrument kaldet et laparoskop.

Lægen vil fjerne det betændte blindtarm. Normalt kræver denne kirurgiske procedure indlæggelse i to til tre dage.

Ifølge eksperter ved National Health Service - Storbritannien Laparoskopisk bedring har dog en tendens til at være kort, og de fleste mennesker kan forlade hospitalet et par dage efter operationen. Hvis proceduren udføres med det samme, kan patienten muligvis gå hjem inden for 24 timer.

Læs også: 5 fødevarer, som mennesker med inflammatorisk tarm bør undgå

Længere med åben drift

Hvad så med restitutionstiden efter blindtarmsoperation ved hjælp af en laparotomi eller åben operation?

Ved åben operation vil lægen dissekere den nederste højre mave i 5-10 centimeter. Derefter vil lægen fjerne blindtarmen, der er inficeret eller betændt. Åben kirurgi anbefales til behandling af tilfælde af blindtarmsbetændelse med infektion, der har spredt sig, eller når blindtarmen bliver abscesseret eller festet.

Nå, restitutionstiden er bestemt forskellig fra laparoskopi. Åbne operationer kan tage op til en uge, før patienten er rask nok til at få lov til at tage hjem. I løbet af de første par dage efter operationen kan patienten opleve smerter og blå mærker.

Læs også: Dette er forskellen mellem blindtarmsbetændelse og mag

Derudover vil patienten, inden han forlader hospitalet, blive informeret om, hvordan man plejer såret, og de aktiviteter, der skal undgås. Generelt må de først udføre normale aktiviteter efter de næste par uger. Alligevel skal patienter også undgå anstrengende aktiviteter i 4 til 6 uger efter åben operation.

Nå, for mødre eller andre familiemedlemmer, der har blindtarmsbetændelse eller andre klager, kan du gå til det valgte hospital for en kontrol. I forvejen lavede du en tid hos lægen i appen Så du skal ikke stå i kø, når du kommer på hospitalet.



Reference:
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået i 2021. Blindtarmsbetændelse
National Health Service - Storbritannien. Tilgået i 2021. Behandling-Blindtarmsbetændelse
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Sygdomme og tilstande. Blindtarmsbetændelse.