4 Psykologiske lidelser, som ofte opleves af unge

Jakarta - Unge menneskers liv kan siges at være fyldt med op- og nedture eller ustabile følelser, som spil rutsjebane . Tidlig voksenalder er en periode præget af ændringer i fysisk, mental og følelsesmæssig vækst.

Denne sårbarhed er det, der forårsager psykiske lidelser, som kan have indflydelse på livet i fremtiden. Unge mennesker er særligt udsatte for humørsvingninger, så det kan være svært at identificere, om det er en psykisk lidelse eller en forandring humør hvilket er normalt.

Visse situationer har tendens til at øge risikoen

Ifølge sundhedsdata offentliggjort af ChilTrend.org 1 ud af 5 unge oplever ofte psykiske lidelser. Typer spænder fra depression, angst, autismespektrumforstyrrelser til personligheds- og adfærdsforstyrrelser.

Læs også: 10 tegn på, at din psykologiske tilstand er forstyrret

Ikke kun genetik, situationen i familiemiljøet har også en rolle for unge menneskers psykologiske sundhed. Det skal bemærkes, at drenge også er tilbøjelige til at have adfærds- og autismespektrumforstyrrelser Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), mens piger er mere tilbøjelige til depression og spiseforstyrrelser.

Unge, der voksede op i familier, der oplevede hyppige seksuelle og fysiske overgreb, forældre med lavere uddannelsesniveau og forældre med en historie med psykiske lidelser, var mere tilbøjelige til at opleve psykiske lidelser.

  • Depression

National Institute of Mental Health Disorders afsløret, viser mindst omkring 25 procent af gymnasieelever symptomer på milde psykiske lidelser. Også sundhedsdata offentliggjort af British Medical Journal viser, at omkring 8 til 10 procent af gymnasieeleverne har svære symptomer på depression.

Ikke ulig depression, der forekommer hos voksne, er depression hos unge også fyldt med tristhed, vrede og humør. Imidlertid er depression hos unge og unge mere tilbøjelige til at føre til vrede og fjendtlighed end tristhed. De, der oplever disse symptomer, har en tendens til at klage over hovedpine eller mavesmerter.

Læs også : 5 fakta om humør du behøver at vide

Derudover er andre symptomer, som også kan opleves af unge, følelser af værdiløshed, ensomhed, koncentrationsproblemer, ekstrem træthed, hyppig gråd og selvmordstanker.

  • Angst lidelse

Angstlidelser er et af de mest almindelige psykiske problemer hos unge. Disse sundhedsproblemer omfatter fobier, panikangst, social angst, posttraumatisk stresslidelse (PTSD) og obsessiv-kompulsiv lidelse (OCD). Det anslås, at 10 procent af de unge lider af en af ​​disse typer psykiske lidelser.

  • Spiseforstyrrelse

Spiseforstyrrelser som bulimia nervosa (bulimi), anorexia nervosa (anoreksi) eller kropsdysmorfi kan påvirke omkring 5 procent af de unge og forårsage alvorlige fysiske komplikationer.

De, der lider af denne type psykiske lidelser, vil være tilbøjelige til diæt og motion for at holde vægten. Bulimi er en lidelse, når en person er i stand til at overspise og rydde op bagefter, hvorimod anoreksi kræver, at man spiser meget små mængder mad eller slet ikke spiser.

Dette mentale sundhedsproblem er mest almindeligt hos piger på grund af socialt pres. Mistillid til kropsform, ønsket om altid at være perfekt og ideel, til fysisk mobning er ofte de hyppigste årsager til spiseforstyrrelser.

Læs også: 7 psykologiske lidelser, der kan opstå under vækst

  • Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD)

ADHD er en af ​​de mere almindelige psykologiske lidelser og rammer omkring 8,6 procent af teenagere i alderen 8 til 15 år. Denne lidelse er karakteriseret ved forkortet opmærksomhed, impulsivitet, hyperaktivitet og desorganisering. Unge mennesker, der lider af denne lidelse, vil lettere kede sig, undlade at koncentrere sig, selv i kort tid.

Det var nogle psykiske problemer, som er meget sårbare for at forekomme hos unge og unge voksne. Lær symptomerne godt at kende og vær ikke bange for at fortælle det til en psykolog, så du kan komme i behandling med det samme. Nu kan du nemmere fortælle historier gennem appen , uden at skulle forlade huset og skamme sig over at have en psykisk lidelse.

Reference:
Dual Diagnosis.org. Tilgået 2021. Almindelige psykiske lidelser hos unge voksne.
American College of Obstetricians and Gynecologists. Tilgået 2021. Mental Health Disorders in Adolescents.