Håndvask er bedre end håndsprit, her er grunden

, Jakarta - For nogle, hånddesinfektion Man kan sige, at det er en "obligatorisk" genstand, der skal medbringes midt i COVID-19-pandemien. Denne håndsprit anses for at være ret effektiv til at dræbe bakterier på hænderne.

Faktisk, hånddesinfektion intet nyt. I 1996 patenterede Lupe Hernandez, en sygeplejestuderende fra Bakersfield, Californien, USA ideen om en alkoholbaseret gel til rengøring af hænder, når håndvaskefaciliteter ikke var tilgængelige.

Det var dog først efter svineinfluenza-pandemien (H1N1) i 2009, at produktet skiftede. hånddesinfektion , som oprindeligt blev brugt i institutioner, blev en genstand båret af samfundet.

I 2009 steg salget af alkoholbaserede geler og antibakterielle servietter i USA med mere end 70 procent på seks måneder. Mere eller mindre ligner den nuværende situation, ikke?

Spørgsmålet er egentlig hånddesinfektion effektiv til at dræbe bakterier på hænder? Hvad hvis hånddesinfektion sammensat med sæbe og vand, hvilken er bedre?

Læs også: Er det bedre at vaske hænder med speciel sæbe eller badesæbe?

1. Dræber ikke vira effektivt

Ifølge en undersøgelse fra 2019 i American Society for Microbiology , at vaske hænder med sæbe og rindende vand er mere effektivt end en dråbe gel fra hånddesinfektion. Vask med sæbe fjerner virusceller fra vores hænder, og skylning med vand vil helt fjerne virussen, og smide den direkte i afløbet.

2. Fjerner ikke alle bakterier

Alkoholbaserede håndsprit kan reducere antallet af mikrober på dine hænder i nogle situationer. Imidlertid, hånddesinfektion ikke i stand til at fjerne alle typer bakterier. Ifølge eksperter ved Centre for Disease Control and Prevention (CDC), at vaske hænder med sæbe og vand er mere effektivt end hånddesinfektion ved at fjerne visse bakterier.

Hvis det bruges på den rigtige måde, hånddesinfektion Alkoholbaserede produkter kan inaktivere mange typer mikrober meget effektivt. Der er dog stadig mange, der fejlagtigt bruger denne håndsprit. For eksempel ikke at bruge hånddesinfektion i tilstrækkelig mængde eller volumen.

3.Ikke effektiv på snavsede eller fedtede hænder

Det viser mange undersøgelser hånddesinfektion i stand til at arbejde godt i kliniske miljøer såsom hospitaler. I de situationer kommer hænderne i kontakt med bakterier, men de er generelt ikke for snavsede eller fedtede.

Ifølge CDC kan håndsprit virke godt mod visse typer bakterier på let snavsede hænder. Hænder kan dog blive fedtede og snavsede i et samfundsmiljø. For eksempel at blive beskidt af at træne, lege eller arbejde i parken, til andre aktiviteter.

Nå, i denne situation hånddesinfektion fungerer muligvis ikke godt. Derfor anbefaler eksperter at vaske hænder med sæbe og vand, hvis hænderne er fedtede og snavsede.

Læs også: Vasker du sjældent dine hænder? Pas på disse 5 sygdomme

4. Eliminerer ikke skadelige kemikalier

Udover de tre ting ovenfor, vaske hænder med hånddesinfektion er muligvis heller ikke i stand til at fjerne skadelige kemikalier. Eksempler som pesticider og andre tungmetaller.

Brug hånddesinfektion angiveligt ude af stand til at fjerne eller inaktivere mange typer af farlige kemikalier. Nå, eksperter foreslår, at du skal vaske dine hænder med sæbe og vand efter at have rørt ved skadelige kemikalier.

Læs også: Forebyg Corona ved at vaske hænder, skal du bruge speciel sæbe?

hånddesinfektion, Hvornår skal det bruges?

Husk, at håndvask er den enkleste og mest effektive måde at forhindre spredning af bakterier på. Derudover skal vi midt i COVID-19-pandemien passe ekstra godt på håndhygiejnen.

Årsagen er klar, rene hænder kan stoppe spredningen af ​​bakterier fra én person til en anden og i hele samfundet (fra hjem til arbejdsplads).

Nå, selvom det er mere effektivt at vaske hænder med rindende vand og sæbe end at bruge hånddesinfektion, Det betyder ikke, at alkoholbaseret håndsprit skal undværes. hånddesinfektion kan bruges, når sæbe eller vand ikke er tilgængeligt. I denne situation hånddesinfektion kan selv være en 'frelser' fra truslen fra bakterier, vira og bakterier, der når dine hænder.

Vælge hånddesinfektion alkoholbaserede produkter, der indeholder mindst 60 procent alkohol. Ifølge forskningshånd desinfektionsmiddel med alkoholkoncentrationer mellem 60-95 procent mere effektive til at dræbe bakterier sammenlignet med lavere alkoholkoncentrationer eller ikke-alkoholbaserede håndsprit.

hånddesinfektion Den alkoholfri bund virker ikke særlig godt til at dræbe mange typer bakterier. hånddesinfektion som dette reducerer kun væksten af ​​bakterier, ikke dræber dem direkte.

Vær også opmærksom på, hvordan du bruger hånddesinfektion korrekt. Hælde hånddesinfektion (læs etiketten for den korrekte mængde), og gnid overfladen mellem fingrene, indtil den er helt tør.

Nå, nu kan du købe håndrenseprodukter, såsom håndsæbe, håndsprit, vådservietter og andre gennem applikationen . Ingen grund til at forlade huset, du kan købe det når som helst og hvor som helst. Så hvad venter du på? Hent Ansøgning lige nu!



Reference:
CDC. Tilgået 2020. Vis mig videnskaben – Hvornår og hvordan man bruger håndsprit i fællesskabsindstillinger
Minnesota Department of Health. Tilgået i 2020. Sådan fungerer det: Rengør hænder med vandfri håndsprit
The Guardians. Tilgået 2020. Håndsprit eller håndvask: hvad er bedre mod coronavirus?
Sundhedsministeriet - Generaldirektoratet for sygdomsforebyggelse og kontrol. Tilgået i 2020. 5 trin til at vaske hænder med sæbe