Disse er de typer af svampeinfektioner i huden med ringorm

Jakarta – Huden er den bredeste og yderste del af kroppen, der har en vigtig funktion. Imidlertid er huden modtagelig for lidelser, såsom ringormhud svampeinfektioner eller dermatofytose. Denne hudinfektion er forårsaget af en svamp, og typerne varierer også afhængigt af det område af huden, der er inficeret.

Startende fra hovedbunden til huden på fødderne, kan blive angrebet af ringorm hud svampeinfektioner. For at finde ud af mere klart, hvilke typer af svampeinfektioner i ringormhuden der kan forekomme, se følgende diskussion, ja!

Læs også: 5 risikofaktorer, der kan forårsage hudinfektioner

Typer af Ringorm Hud Svampeinfektion

Ringorm hud svampeinfektion kan forekomme på enhver del af kroppen. Der er mange typer svampe, der kan forårsage denne hudinfektion, herunder Trichophyton, Microsporum og Epidermophyton. Svampeoverførsel sker ved direkte kontakt, når den er i kontakt med den syge, fælles personlige genstande og jord,

Følgende typer af svampeinfektioner i huden med ringorm, du skal være opmærksom på:

1.Tinea Corporis

Tinea corporis kan forårsage udslæt, der er cirkulært som en ring og forekommer i flere dele af kroppen. Derudover kan de syge også føle kløe i udslætsområdet. I nogle alvorlige tilfælde kan udslæt fra tinea corporis blive blærer og gnagende sår.

Denne svampehudinfektion kan overføres gennem huden gennem fysisk kontakt med den syge, overført fra dyr, fra genstande, der er blevet rørt af den syge, og fra jorden.

Læs også: 4 almindelige hudsygdomme, der viser sig på fødderne

2.Tinea Pedis

Også kendt som vandlopper og det engelske udtryk " fodsvamp ”, er tinea pedis en svampeinfektion i huden på fødderne. Symptomer på infektion kan dog også sprede sig til negle og hænder. Svampen, der forårsager tinea pedis, kan sætte sig fast på dine fødder, hvis du får den fra en inficeret person, eller fordi dine fødder rører ved en overflade, der er forurenet med svampen.

Svampen, der forårsager tinea pedis, findes almindeligvis i badeværelser, omklædningsrum eller i swimmingpoolområder. Risikoen for tinea pedis-infektion kan øges hos personer, der bærer stramme sokker og svedige fødder, som bærer sokker.

Symptomer, der kan opstå på grund af tinea pedis, er kløe, stikkende og brændende fornemmelser, afskalning af hud, til tør hud. Ikke nok med det, tinea pedis kan også gøre huden misfarvet, fortykket, skør og trukket ud af neglesengen.

3.Tinea Capitis

Opstår i hovedbunden, er tinea capitis almindeligvis oplevet af børn. Denne hudinfektion kan ske for alle i alle aldre. Symptomerne omfatter udseendet af små cirkulære pletter, der er kløende og skællende.

Mennesker med tinea capitis vil også opleve hovedbundssmerter, skørt hår, feber og hævede lymfeknuder. Overførsel af tinea capitis sker ved direkte berøring af den syges hud, gennem patientens kam eller sengetøj og fra dyr.

Læs også: Lær fnat at kende, en hudsygdom forårsaget af dyrelopper

4.Tinea Cruris

Tinea cruris, også kendt som jock kløe er en svampeinfektion i huden, der generelt opstår på huden i kønsområdet, inderlårene og balderne. Symptomer, der opstår, er rødme i huden, kløe, brændende fornemmelse og afskalning.

Ligesom andre typer hudsvampeinfektioner kan tinea cruris også være smitsom, så du risikerer at pådrage dig det, hvis du kommer i direkte kontakt med nogen med denne hudsvampeinfektion. Derudover kan der også forekomme kontakt med uvasket tøj fra personer med tinea cruris.

Det er nogle typer af svampeinfektioner i huden med ringorm, som du skal passe på. Sørg for altid at føre en ren og sund livsstil, og undgå at dele personlige ting som håndklæder og tøj med andre mennesker. Hvis du oplever symptomer, skal du straks tale med din læge på appen .

Reference:
WebMD. Hentet 2020. Hvad du bør vide om ringorm
CDC. Hentet i 2020. Om Ringorm.
Healthline. Hentet 2020. Alt hvad du vil vide om ringorm.
Healthline. Hentet 2020. Ringorm i hovedbunden (Tinea Capitis).
DermNet NZ. Tilgået 2020. Atlet's Foot.
Mayo Clinic. Hentet 2020. Jock Itch.
MSD manualer. Tilgået 2020. Body Ringworm (Tinea Corporis).