Brystsmerter, tidlige graviditetstegn, virkelig?

Jakarta - Brystsmerter kan være et tegn på mange ting. For eksempel resultatet præmenstruelt syndrom (PMS), visse medicinske tilstande, til tidlige tegn på graviditet. Kvinder føler sig ofte forvirrede og bekymrede, når deres bryster føles ømme.

Der er også forskellige spørgsmål, om det er et tidligt tegn på graviditet eller ej. Se i stedet for den følgende forklaring for at finde ud af betydningen af ​​de brystsmerter, du oplever.

Symptomer på smertefulde bryster som tegn på graviditet

For kvinder, der aldrig har været gravide før, selvfølgelig forvirrede at fortolke brystsmerter som et tidligt tegn på graviditet. Faktisk har brystsmerter som tegn på graviditet et ret særpræg, nemlig smerterne.

Læs også: Smerter i et eller begge bryster, pas på symptomer på mastalgi

Brystsmerter, som er et tegn på graviditet, er generelt mere smertefulde end under PMS eller før din menstruation. Ud over smerter kan brysterne blive mere følsomme, ømme og let hævede. Disse symptomer varer normalt en til to uger efter undfangelsen.

Årsagen er øgede niveauer af hormonet progesteron på grund af graviditet. Ikke kun smerte, du kan mærke en prikkende fornemmelse i området omkring brystvorten. Farven på areola (huden i brystvortens område) kan være mørkere. Dette er naturligt, fordi en kvindes krop forbereder sig på at amme en baby, når den bliver født.

Hvis brystsmerterne på grund af PMS vil aftage, når menstruationen starter, er det ikke tilfældet, hvis brystsmerterne skyldes graviditet. Brystsmerter som tegn på graviditet kan vare længe på grund af stigningen i niveauet af hormonet progesteron i kroppen for at understøtte graviditeten. Hos nogle kvinder kan dette vare gennem hele graviditeten.

Læs også: Mastalgi Myter eller fakta Tegn på brystkræft

Andre årsager til smertefulde bryster

Citerer fra side American Pregnancy Association De tidlige tegn på graviditet kan faktisk ligne symptomerne før menstruation. Bortset fra ømme bryster omfatter tegn på graviditet humørsvingninger, rygsmerter, hovedpine og hyppige sultkvaler.

Brystsmerter er dog ikke nødvendigvis et tidligt tegn på graviditet alene. Dette kan også skyldes PMS, virkningen af ​​udsving i hormonerne østrogen og progesteron i kroppen, under menstruationscyklussen. Hormonet østrogen får brystkanalerne til at forstørre, mens hormonet progesteron får mælkekirtlerne til at svulme op.

Disse to ting forårsager brystsmerter før menstruation. Smerterne kan være milde til svære og er normalt værst før din menstruation. Smerterne vil dog gradvist forbedres under menstruationen eller efter.

Læs også: Kend 3 sunde livsstile til at forhindre mastalgi

Mens brystømhed ofte er forbundet med et tidligt tegn på graviditet og menstruation, er der andre tilstande, der ikke er forbundet med enten. Under nogle tilstande kan brystsmerter være forårsaget af:

  • Skader eller forstuvninger i skulder-, nakke- eller rygområdet, som udstråler til brystet.
  • Bivirkninger af visse lægemidler, såsom p-piller.
  • Har mastitis eller brystbyld.
  • Overgangsalderen.

For at finde ud af, hvad der forårsager brystsmerter, bør du lave en graviditetstest med en testpakke. Hvis brystsmerterne ikke forsvinder og ikke ser ud til at skyldes menstruation, bør du Hent Ansøgning at tale med lægen.

Reference:
NHS Choices UK. Tilgået 2020. Brystsmerter.
American Pregnancy Association. Tilgået 2020. Er jeg gravid, eller...?
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Symptomer på graviditet: Hvad sker der først.