Behøver at vide, disse er 3 vigtige funktioner af hæmoglobin i kroppen

"Det normale hæmoglobinniveau i kroppen skal opretholdes. Fordi hæmoglobin har forskellige vigtige funktioner i kroppen. For eksempel som at transportere ilt gennem hele kroppen, transportere kuldioxid tilbage til lungerne, give blodet dens røde farve og bevare formen af ​​røde blodlegemer."

, Jakarta – Hæmoglobin er et protein, der kan findes i røde blodlegemer. Dette protein er rigt på jernindhold i røde blodlegemer. Husk på, at jern spiller en meget vigtig rolle i produktionen af ​​blod i kroppen. Imidlertid kan høje og lave niveauer af hæmoglobin i kroppen være et tegn på visse sundhedsproblemer hos en person, herunder anæmi.

Hæmoglobin har flere funktioner, der er vigtige for en sund balance i kroppen. Så hvad er de vigtige funktioner af hæmoglobin? Lad os se forklaringen her!

Læs også: Hvordan overvinder man anæmi hos gravide kvinder?

Forklaring af hæmoglobins struktur

Før vi diskuterer hæmoglobins vigtige funktion i kroppen, er det godt først at kende dets struktur. Rapporteret fra Meget godt helbred, hæmoglobin er et protein, der består af fire kæder af aminosyrer. Hver af disse kæder indeholder hæm, som er en jernholdig forbindelse. Derudover spiller hæm også en rolle i at transportere ilt i blodbanen.

Hæmoglobinniveauet er udtrykt som mængden af ​​hæmoglobin i gram (gm) pr. deciliter (dL) fuldblod, en deciliter er 100 milliliter. Det normale interval for hæmoglobin afhænger af alderen og, startende i ungdomsårene, personens køn. For eksempel, såsom 11 – 13 gm/dL for børn og 14 – 18 gm/dL for voksne mænd.

Husk, at hæmoglobin er ansvarlig for formen af ​​røde blodlegemer. Normalt vil normale røde blodlegemer være formet som en doughnut, men med et tyndt center i stedet for et hul.

Tja, hvis mængden eller formen af ​​hæmoglobin er unormal, kan røde blodlegemer ikke fungere optimalt. Især til at transportere ilt og kuldioxid i kroppen. Dette kan selvfølgelig udløse forskellige helbredsproblemer, herunder anæmi.

Læs også: Blodforstærkende frugter for at forhindre anæmi

Vigtige funktioner af hæmoglobin i kroppen

Hvis dens funktion er forstyrret, kan denne tilstand forårsage forskellige sundhedsproblemer. Nå, her er nogle vigtige funktioner af hæmoglobin i kroppen, herunder:

  1. Bærer ilt i hele kroppen

En af hæmoglobins vigtige funktioner er at transportere ilt gennem hele kroppen. Helt præcist for alle organer og væv i kroppen. Når disse funktioner forstyrres, kan de iltniveauer, som kroppen har brug for, ikke opfyldes korrekt.

Dette kan selvfølgelig forårsage helbredsproblemer såsom hypoxæmi. Kropsfunktioner vil blive påvirket, og der vil være lidt energi til at udføre daglige aktiviteter. Mennesker med denne sundhedssygdom vil opleve flere symptomer såsom let træthed, muskelsmerter og åndedrætsbesvær.

  1. Vedligeholdelse af formen af ​​røde blodlegemer

En af de vigtige funktioner af hæmoglobin i kroppen er at opretholde formen af ​​røde blodlegemer. Som tidligere forklaret vil røde blodlegemer i en normal form være runde som en donut uden et hul i midten. Med en sådan form vil røde blodlegemer let flyde i blodkarrene til fordeling i hele kroppen.

  1. Transport af kuldioxid

Ud over at transportere ilt, fungerer hæmoglobin også til at transportere kuldioxid fra kropsvæv tilbage til lungerne. Når denne funktion er forstyrret, kan kuldioxidniveauer, der er for høje, forårsage kuldioxidforgiftning. Forgiftningen kan forårsage alvorlige helbredsproblemer, såsom acidose.

Bemærk venligst, at denne tilstand kan gøre det vanskeligt for ilt i blodet at blive frigivet til kroppens celler. Som følge heraf kan kroppen opleve en mangel på ilt, som også kan udløse forskellige andre sundhedsproblemer.

Kan hæmoglobinniveauet hæves?

Der kan gøres flere måder at øge hæmoglobinniveauet på. En måde er at spise bestemte fødevarer. En af dem er fødevarer, der er rige på jern. Udover at være i stand til at øge hæmoglobinniveauet, kan fødevarer rige på jern også danne flere røde blodlegemer.

Så at spise disse fødevarer kan helt sikkert reducere risikoen for anæmi og andre sundhedsproblemer. Tja, fødevarer rige på jern kan fås fra flere kilder. For eksempel, såsom æg, kød, fisk, kylling eller okselever, spinat, broccoli, til bønner.

Læs også: Disse årsager og hvordan man overvinder lav HB

Nå, det er nogle af de vigtige funktioner af hæmoglobin i kroppen. Hæmoglobin spiller en vigtig rolle i at transportere ilt gennem hele kroppen, give farve til blodet, transportere kuldioxid tilbage til lungerne og bevare formen af ​​røde blodlegemer. Derfor, så hæmoglobinfunktionen ikke forstyrres eller dets niveauer falder, skal du altid opfylde indtaget af vigtige næringsstoffer, som kroppen har brug for. For eksempel såsom jern, C-vitamin og så videre.

Indtagelse af disse vigtige næringsstoffer kan også opnås ved at tage vitaminer eller kosttilskud, bortset fra mad. Nå, gennem ansøgningen , kan du købe kosttilskud efter dine behov. Selvfølgelig uden behov for at forlade huset og stå længe i kø på apoteket. Så hvad venter du på? Kom nu Hent Ansøgning nu!

Reference:

. Tilgået i 2021. Hæmoglobin
Meget godt helbred. Tilgået i 2021. Hæmoglobin betydning i kroppen
MedicinNet. Tilgået i 2021. Hæmoglobin: Normalt, Højt, Lavt niveau og årsager
University of California San Francisco. Tilgået i 2021. Hæmoglobin og jerns funktioner