Sådan plejer du barnets navlestreng for at holde det væk fra infektion

, Jakarta - En nyfødt babys navlestreng vil normalt blive skåret over, efter at barnet er født. Efter klipning skal renligheden af ​​barnets navlestreng altid opretholdes for at undgå infektion. Selve navlestrengen fungerer som en kanal for føde og iltindtag fra moderen. Efter fødslen vil denne snor blive klippet, fordi den ikke længere er nødvendig.

Læs også: Ting at vide om babys placering

Klipning af babys navlestreng foregår ved at efterlade en 2-3 cm lang rest, der er fastgjort til babys navle. Normalt vil denne efterladte navlestreng tørre gradvist og falde af af sig selv efter to uger. Efter at navlestrengen er fjernet, skal huden omkring navlen holdes tør og ren for at forhindre infektion.

Udover at være i stand til at forhindre infektion, vil tørre og rene hudforhold hjælpe din lille med at hele hurtigere. For at forhindre infektion kan mødre tage følgende trin:

  • Sørg for, at dine hænder er rene for snavs

Før rensning af navlestrengen, skal mødre først rense deres hænder med antiseptisk sæbe og rindende vand. Dette gøres for at forhindre, at bakterier på hænderne trænger ind i barnets krop og gennem såret i navlestrengen.

  • Hold navlestrengen ren

Babyens navlestreng er meget følsom. Derfor skal mødre passe godt på babys navlestreng. Hvis navlestrengen ved et uheld bliver udsat for vand, mens du bader dit barn, skal du straks tørre den med en blød klud eller vatpind . Mødre bør ikke bruge antiseptisk sæbe, fordi det vil gøre barnets navlestreng tørre længere.

Læs også: Ingen smerter hos babyer, navlebrok forårsager smerter hos voksne

  • Hold navlestrengen tør

I stedet er navlestrengen ikke pakket ind med noget, der skal tørre hurtigt. Det er også meningen, at der kan komme luft ind, så navlestrengen kan tørre og falde af af sig selv. Læg desuden ikke stramt tøj på barnet, for det kan gnide navlestrengen, der ikke har været tør.

  • Brug svamp til at skylle baby

Mødre bør være mere forsigtige, når de bader den lille med navlestrengen, der ikke er brækket. Lad ikke navlestrengen blive våd i vand. I dette tilfælde kan moderen bade hende ved hjælp af en vaskeklud eller svamp, der er lagt i varmt vand til at vaske den lilles krop. Dette gøres for at holde barnets navlestreng tør.

  • Skifter jævnligt gaze

Når barnets navlestreng er fugtig, skal du ikke tage gazen på for længe. Fordi den fugtige gaze vil få navlestrengen til at blive inficeret. Rengør ikke barnets navlestreng med bomuld, da bomuldsfibrene kan klæbe til barnets navle og vil være svære at rengøre.

  • Træk ikke med magt

Lad barnets navlestreng falde af af sig selv og prøv ikke at trække i navlestrengen. Hvis navlestrengen ikke er tør, og moderen tvinger den til at trække, vil den lille føle smerte og græde.

Læs også: Dette er hvad der menes med stadig fødsel

Giv ikke din lille olie, pulver eller salve rundt om barnets navlestreng for at forhindre infektion i barnet. I dette tilfælde kan moderen direkte spørge en sagkyndig læge i ansøgningen om hvad der kan og ikke kan lade sig gøre. Hvis du giver noget uden en læges råd, kan der ske dårlige ting som infektion og blødning.

Reference:
WebMD. Hentet 2019. Hvad skal du vide om din babys navlestreng.
Mayo Clinic. Hentet 2019. Navlestrengspleje: Må og lad være til forældre.