Skal vide, 5 fakta om Vulvodynia

, Jakarta - Har du nogensinde følt smerte i Miss V, som var ret kronisk og lige kom til? Dette kan være en indikation af, at du har en sygdom kaldet vulvodyni. Denne sygdom kan forårsage smerter, der kommer pludseligt og kan vare i lang tid.

Symptomerne omfatter svie, kløe, hævelse og uudholdelig smerte. Smerten vil kunne mærkes af kvinder i vulvaområdet. Mange kvinder føler også denne form for smerte efter at have haft sex.

For at kunne undgå denne sygdom skal du først kende fakta om vulvodyni. For hvis denne sygdom en dag rammer, kan du tage den rigtige behandling. Nå, her er fakta om vulvodyni, som du skal vide:

  1. Årsagen er ikke fastlagt

Selvom det er ret skræmmende, er faktum, at årsagen til vulvodyni ikke er fundet før nu. Imidlertid har mange kvinder med vulvodyni en historie med behandling for gærinfektioner eller tilbagevendende vaginitis. Faktisk kan denne tilstand også opstå på grund af seksuel chikane. Nogle af de sygdomme, der giver dig mulighed for at få denne sygdom, omfatter:

  • Nervelidelser eller skader.
  • Muskelspasmer.
  • Allergi eller irritation over for visse kemikalier.
  • Hormonelle ændringer.
  • Har fået foretaget en vaginal foryngelseoperation.
  • Har haft en seksuelt overført sygdom.
  • Hyppige vaginale gærinfektioner.
  • Fysisk aktivitet såsom cykling eller ridning.
  • Tag ofte antibiotika.
  • Sidder for længe.
  • Iført tøj eller strømpebukser.

Læs også: Genkend 7 tegn og symptomer på livmoderhalskræft

  1. Ikke en smitsom og dødelig sygdom

Selvom mange kvinder oplever det, er vulvodyni ikke en sygdom, man skal bekymre sig overdrevent om, fordi den ikke er smitsom og ikke dødelig. Men stadig vil denne sygdom forstyrre den syges aktiviteter, når de har sex med deres partner.

For at lindre dette ubehag kan du begynde med gode vaner som at altid holde det intime område rent, være opmærksom på brugen af ​​undertøj og altid rense skeden før og efter sex.

  1. Ikke et symptom på kræft

Udover ikke at være smitsom under samleje, er denne sygdom heller ikke et symptom på kræft, som du behøver at bekymre dig om. Selvom den oplevede smerte kan være vedvarende eller komme og gå i måneder til år.

  1. Kan behandles med en række medicin

Fordi årsagen stadig er ukendt, er den rigtige behandling at lindre og forhindre fremkomsten af ​​eksisterende symptomer. Derfor vil den behandling, der vil blive givet til hver kvinde, også være forskellig afhængig af de symptomer, der opstår. Generel behandling, der normalt gives, er medicin, der kan reducere kroniske smerter i Miss V-området.

For at mindske kløe får du også et antihistamin. For at reducere smerter i bækkenregionen kan der desuden udføres biofeedback-terapi, som får bækkenmusklerne til at slappe af og forudse smerter. Mens smerten i nogle tilfælde involverer et lille område (lokal vulvodyni og vulvar vestibulitis), bør der udføres kirurgi for at fjerne den berørte hud og væv for at reducere smerte. Denne kirurgiske procedure er kendt som en vestibulektomi.

  1. Kan stadig have intime forhold

Som tidligere nævnt er denne sygdom ikke smitsom, så du og din partner kan stadig have sex. For at undgå ubehag eller smerte, når du gør det, kan du bruge en salve lidokain kan lindre symptomer og undgå ubehag. Det anbefales at bruge denne salve 30 minutter før samleje. Denne brug vil dog også medføre, at partneren også oplever midlertidig følelsesløshed efter seksuel kontakt.

Læs også: Hvad skal man være opmærksom på om intime forhold under menstruation

Det er fakta om vulvodyni, som du skal vide, hvis du en dag oplever symptomer, der indikerer denne sygdom, eller du har andre spørgsmål om denne sygdom, skal du bare spørge din læge . Du kan spørge lægen når som helst og hvor som helst via via snak, og Stemme/videoopkald . Så kom nu Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!