Fosteret bevæger sig ikke aktivt, hvornår skal du gå til Obgyn?

Jakarta – Under graviditeten kan et af tegnene på, at fosteret vokser og udvikler sig optimalt mærkes på dets bevægelser. Mødre kan normalt mærke fosterets bevægelse fra 16-22 svangerskabsuge, men begynder først for alvor at mærke det ved 25. svangerskabsuge. Men hvis fosteret ikke bevæger sig aktivt, hvornår skal du så gå til gyn eller fødselslæge?

Faktisk kan fosterets bevægelser ændre sig. Der er også nogle tilstande, der nogle gange får varigheden og hyppigheden af ​​fosterbevægelser til at falde eller endda stoppe. Lær mere om føtale bevægelsesstop og hvad du skal gøre i den følgende diskussion.

Læs også: Gravide kvinder, ved hvornår fosteret begynder at bevæge sig



Det rigtige tidspunkt at gå til Obgyn, når fosterets bevægelse er reduceret

Før du beslutter dig for at skynde dig til ob-gyn, når du mærker, at fosterets bevægelse falder eller stopper, skal du prøve at finde ud af på forhånd, hvorfor dette sker. Hvis fosterets bevægelse stopper i kort tid, behøver moderen ikke bekymre sig for meget.

For det kan være, når fosteret sover. Generelt sover fosteret i 20 eller endda op til 90 minutter. Så prøv at vente, mens du tæller tiden. Det kan være, at når det vågner, vil fosteret igen bevæge sig aktivt i moderens mave.

Hvis moderen er bekymret for, at fosteret har været ubevægeligt i lang tid, så prøv at hvile og stoppe alle aktiviteter. Læg dig på venstre side og prøv at drikke eller spise noget sødt. Sukkerindtagelse kan bruges som energi for, at fosteret kan vende tilbage til aktiv bevægelse.

Derudover kan moderen også forsøge at klappe blidt på maven, for at stimulere fosteret til at bevæge sig igen. Gå til obgyn med det samme, hvis du oplever følgende tegn:

  • Fosteret bevæger sig ikke 10 gange i løbet af 2 timer.
  • Hævelse opstår i dele af moderens krop, såsom hænder, fødder eller omkring øjnene.
  • Mor har hovedpine i mere end 24 timer og kan ikke se klart.
  • Min mor havde mavekramper, der ikke forsvandt.
  • Mor har vaginal blødning.
  • Mor har feber og har svært ved at trække vejret.
  • Mor oplevede opkastning og kramper.
  • Maven gør ondt ved berøring.

Hvis moderen oplever nogle af disse tegn, skal du straks henvende dig til obgyn eller skadestue på det nærmeste hospital. Er du i tvivl eller usikker på de symptomer, du oplever, kan du bruge applikationen at tale med fødselslægen via chat.

Læs også: Disse er karakteristika ved normale fosterbevægelser

Hvor mange gange er den normale bevægelse af fosteret i livmoderen?

I de tidlige dage af fosterbevægelse følte, moderen kan føle sig meget glad. Men med stigende svangerskabsalder vil fosterets bevægelser i livmoderen normalt forekomme hyppigere og gøre moderen utilpas.

Efterhånden som fosteret vokser, og maveskindet strækkes, kan moderen have lettere ved at mærke fosterets bevægelse. Men hvor mange gange er den normale bevægelse af fosteret i livmoderen?

Generelt har fosteret en tendens til at bevæge sig mere på bestemte tidspunkter, såsom når moderen sover. Fosterets bevægelser kan dog ændre sig, efterhånden som de vokser. I tredje trimester vil fosterbevægelser føles hyppigere, hvilket er mindst 16-45 bevægelser i timen.

Læs også: Dette er grunden til, at fosteret sparker i livmoderen

Denne bevægelse kan være forskellig i hvert foster. Der er nogle meget aktive fostre, og nogle er mindre aktive, men stadig i normal kategori, eller i det mindste producerer 10 bevægelser på 2 timer. For at beregne det kan moderen forsøge at lægge sig ned og fokusere på at mærke fosterets bevægelse.

Det er meget vigtigt for moderen at genkende fosterets vaner og bevægelser. På den måde, når der er en ændring i fosterbevægelsen, kan moderen straks mærke det og tage skridt, såsom at gå til ob-gyn for at tjekke fosteret.

Reference:
Sundhed og forældreskab. Tilgået 2021. Bekymringer i tredje trimester – min baby bevæger sig IKKE.
Graviditet Fødsel og Baby. Tilgået i 2021. Babybevægelser under graviditeten.
Mors cafe. Tilgået i 2021. Når baby holder op med at bevæge sig i livmoderen: Er det normalt?