Hvordan behandler man ascites?

, Jakarta - For dem af jer, der oplever mavesmerter og ledsaget af forstørret luft i maven, føles det som om, at du skal være angst. Fordi denne tilstand kan vise symptomer på ascites sygdom.

Ascites er en tilstand, hvor der er væske i bughulen, netop mellem den indre bugvæg og bugorganerne. I de fleste tilfælde er denne tilstand udløst af forskellige sygdomme. Startende fra hjertesvigt, leversygdom, kræft eller nyresvigt.

Pas på, et websted kan forårsage forskellige problemer i kroppen. Mennesker med mild et sted føler generelt ingen symptomer, men det er en anden historie, hvis væsken i bughulen stiger. Syge kan opleve mavesmerter, kvalme og opkastning, hævede ben, fornemmelse i brystet, vægtøgning og åndedrætsbesvær.

Spørgsmålet er, hvordan behandler man ascites?

Læs også:Mennesker med leversygdom er i risiko for ascites

Starter med en række checks

Før behandling af ascites, selvfølgelig, vil lægen udføre forskellige tests for at diagnosticere denne sygdom. Her vil lægen også bestemme årsagen eller udløseren af ​​ascites sygdom. For at diagnosticere ascites vil lægen først gennemføre en medicinsk samtale om symptomer og sygehistorie hos patienten og familien. Derefter vil lægen udføre en fysisk undersøgelse ved at trykke eller banke på patientens underliv. Målet er at kontrollere tilstedeværelsen eller fraværet af væske i bughulen.

Så for at gøre diagnosen mere valid, vil lægen også udføre understøttende undersøgelser, såsom blodprøver, CT-scanninger, MR'er eller angiografi. Derudover kan lægen også foretage en laparoskopi, som er en operation for at kontrollere tilstanden af ​​organerne i maven.

Så, hvis diagnosen er blevet bekræftet, hvordan behandler man ascites?

Læs også: Det er, hvad der sker med kroppen, når du har ascites

Forskellige måder at behandle ascites på

Faktisk er der forskellige måder at behandle ascites på. Den vigtigste behandling er dog naturligvis ved at behandle den sygdom, der forårsager ascites. Som forklaret ovenfor forårsager ascites væske i bughulen.

Nå, for at reducere mængden af ​​væske kan læger ordinere diuretika. Disse vanddrivende lægemidler vil øge udskillelsen af ​​kropsvæsker gennem nyrerne.

Hvordan man behandler ascites gennem disse lægemidler er også ledsaget af en bestemt diæt, nemlig at begrænse saltindtaget. Målet er at hjælpe med at øge urinproduktionen og reducere væske i bughulen.

Derudover kan hvordan man behandler ascites også være ved at tilføje proteinforbrug eller give albumintilskud (hvis albuminniveauet i blodet er lavt). Ikke nok med det, hvis der er mistanke om infektion, vil lægen også give antibiotika.

Men hvad sker der, hvis stofferne ikke virker? Heldigvis er der andre måder at behandle ascites på. For eksempel gennem en paracentese procedure for at skabe væske i bughulen. Her vil lægen stikke en nål gennem den ydre bugvæg for at fjerne ascitesvæske.

Derudover kan hvordan man behandler ascites også være gennem et kirurgisk indgreb. I situationer som leverskade kan det være en indikation for shuntoperation eller levertransplantation.

Vil du vide mere om ascites? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Medscape. Hentet i 2020. Ascites.
Healthline. Hentet 2020. Hvad forårsager ascites?