Kend 6 årsager til krydsede øjne hos børn

, Jakarta – Har du nogensinde set nogen med krydsede øjne? Krydsede øjne kan normalt opdages med det samme ved at se på øjeæblerne, der bevæger sig ude af sync. Tilsyneladende kan krydsede øjne ikke kun forekomme hos voksne, du ved, men også børn. Hvorfor? Forældre skal vide, at dette er årsagen til, at børn oplever krydsede øjne.

Krydsede øjne eller strabismus forekommer ofte også i barndommen. Krydsede øjne er forårsaget, fordi øjenmusklerne, der er forbundet med hjernen, ikke fungerer korrekt. Som et resultat bliver øjenbevægelser forskellige, når begge øjeæbler skal bevæge sig i samme retning.

Krydsede øjne hos børn kan få begge øjeæbler til at pege udad (divergerende) eller pege indad (konvergerer). Krydsede øjne hos børn kan også forekomme med øjensygdomme, der ikke er tilpasset, for eksempel er højre øjeæble højere eller lavere end venstre.

Læs også: 4 spørgsmål om Squint

Årsager til krydsede øjne hos børn

Det vides ikke præcist, hvad der forårsager, at et barns øjenmuskler ikke fungerer korrekt, men genetiske lidelser menes at spille en rolle i forekomsten af ​​krydsede øjne. Ud over genetiske lidelser kan følgende faktorer også øge risikoen for krydsede øjne hos børn:

  1. Født for tidligt

  2. Har du nogensinde haft en hovedskade?

  3. Har hydrocephalus

  4. Børn født med Downs syndrom

  5. Har en hjernetumor

  6. Har synsproblemer, såsom nærsynethed eller grå stær.

Mange forældre er ikke seriøse opmærksomme på dette barns øjenlidelse. Faktisk kan krydsede øjne, der bliver stående for længe, ​​forårsage dobbeltsyn. Derfor er det meget vigtigt for forældre at kende symptomerne på krydsede øjne hos børn.

Læs også: Pas på med krydsede øjne og lys op, når du er i lys, forårsaget af retinoblastom

Symptomer på krydsede øjne hos børn

Det vigtigste symptom på et skelen er øjenbevægelser, der ikke er det samme på samme tid. Generelt er det ene øje, hvis sigtelinje er fremad, mere dominerende, mens det andet øje, hvis sigtelinje ikke altid er fremad, er svagere. Det dominerende øje har en meget bedre evne til at fokusere og forbinde sig med hjernen.

Mens øjnene er svagere, kan de normalt ikke fokusere og er ikke godt forbundet med hjernen. Når det udsættes for sollys, vil det ene øje også refleksivt med det samme skele eller lukke sig, så det får ofte barnet til at falde eller styrte, når det går.

Nogle børn med krydsede øjne klager også ofte over at have sløret eller dobbeltsyn. I mellemtiden, hos små børn, der ikke kan kommunikere godt, vil krydsede øjne ofte få dem til at skele eller vippe eller dreje hovedet, når de prøver at se tingene klarere. Hvis moderen opdager, at dit lille barn ofte gør denne vane, bør du straks kontakte en øjenlæge.

Vidste du, at ved at tage dit barn til øjenlægen, så snart de første symptomer på skelen er fundet, kan behandlingen ske så tidligt som muligt. Cross-eye behandling, der udføres, når barnet stadig er lille, vil give bedre resultater, end hvis behandlingen udføres, når det er voksen. På den anden side, hvis en skelen ikke får ordentlig behandling, er der stor sandsynlighed for, at hjernen ikke opfanger signalerne fra den svage del af øjet.

Dette kan få barnet til at opleve dovent øje eller amblyopi, der ikke er i stand til at fokusere. Faktisk kan denne tilstand også få børn til at miste deres syn fuldstændigt. Undervurder derfor ikke krydsede øjne hos børn og tal med det samme med en øjenlæge for at få den rette behandling til dit barn.

Læs også: Kan krydsede øjne helbredes eller ej?

For at udføre en skeleøjenundersøgelse kan mødre nu straks bestille tid hos den valgte læge på hospitalet i henhold til moderens bopæl ved at bruge applikationen . Nemt er det ikke? Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.