Gør dette, hvis KAPITEL ikke er glat

Jakarta – Forstoppelse aka svære afføringer er noget, der er ret foruroligende for de fleste. Afføring (BAB) er en proces, som udføres af kroppen som en reaktion på den mad, der indtages. Snavs, der kommer ud under afføring, er resten af ​​maden, som ikke fordøjes af kroppen.

Generelt sker afføringsprocessen hos mennesker mindst en til to gange på en dag. Denne tarmcyklus er dog normalt forskellig fra person til person. Et af dem er et KAPITEL, der ikke er glat. Så hvad præcist adskiller denne proces? Hvad er årsagen til, at en persons afføring ikke er jævn, og hvordan forhindrer man det?

1. Mindre fiber

Selvom det ikke er den eneste årsag, er at spise mindre fibre faktisk en af ​​de udløsende faktorer for ikke jævne afføring. Fordi indtaget og kan hjælpe med at sætte gang i tarmens arbejde. Denne tilstand vil helt sikkert fremskynde bortskaffelsesprocessen gennem afføring.

Gør det til en vane at indtage mindst 25 til 50 gram fibre hver dag for at få tarmene til at fungere mere glat. Nogle typer fødevarer, der indeholder masser af fibre, er frugt og grøntsager, bælgfrugter og fuldkornsbrød.

2. Vand

Mangel på vand kan også hæmme mavens ydeevne. Det meste af den menneskelige krop, der består af vand, gør vand meget vigtigt. Nogle eksperter råder kroppen til at indtage 1,5 til 2 liter vand om dagen.

At opfylde tilstrækkeligheden af ​​vand til kroppen kan også hjælpe med at undgå dehydrering. Oplever du denne tilstand, hvor kroppen mangler væskeindtag, vil tarmene blive stadig sværere at arbejde og give vandladningsbesvær. Derudover kan en dehydreret krop udløse optagelsen af ​​vand i tyktarmen og få afføringen til at blive hård og svær at udstøde.

3. Træner ikke

At dyrke motion, der ikke er rutine eller slet ikke træner, kan være en udløsende faktor for forstoppelse. Ud over at indtage nok vand og fibre, kan regelmæssig motion selv små sportsgrene hjælpe med at starte afføring.

Hvis du ikke har meget tid, kan du prøve at lave simple øvelser som jogging, gåture, jogging eller aerobic. For når kroppen bevæger sig meget vil den "vrikke" mave og tarme. Mange tror, ​​at rysten er det, der starter afføringen.

4. Pas på din kost

En usund livsstil, herunder kost, kan have indflydelse på kroppens bortskaffelsesproces. Som at spise for ofte fastfood kombineret med doven motion. Sådanne vaner har vist sig at forstyrre tarm- og fordøjelsessundheden, og tarmproblemer er en af ​​virkningerne. Ud over fastfood kan nogle typer mad også udløse forstoppelse såsom fødevarer med højt fedtindhold, for meget sukker og mejeriprodukter. Så det er vigtigt at være opmærksom på typen af ​​mad og undgå at spise mad, der kan forstyrre tarmens arbejde.

5. At forsinke at gå på toilettet

Enten fordi de er for dovne, eller fordi de har meget arbejde, er der nogle gange ubevidst nogen, der forsinker at gå på toilettet. Selvom vanen med at forsinke vandladning og afføring kan have en indvirkning på tarmens sundhed. Så tøv ikke og gå straks på toilettet, når det er tid.

Hvis du har anvendt ovenstående metoder, men stadig har problemer med fordøjelsen, kan det være endnu et tegn, som din krop forsøger at formidle. For at være sikker, lav en grundig undersøgelse af kroppen, især tarmene. Men hvis du er i tvivl og har brug for en læges råd, når du oplever tidlige symptomer på forstoppelse, kan du stole på ansøgningen som kan væreHent på Google Play og App Store.

Forbi Du kan tale med lægen via video/taleopkald og chat. At købe sundhedsprodukter er endnu nemmere, og ordrer vil blive leveret til dit hjem. Kom nu, brug appen Hejc!